Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Jobbik. Valóban szélsőségesek...

Feri9505 kérdése:

Jobbik. Valóban szélsőségesek lennének?

Figyelt kérdés
Én őszintén szólva Jobbik szavazó vagyok, csak az a kérdés foglalkoztat, hogy akik szerint a Jobbik egy szélsőséges "náci" párt, a fősodrású médián kívül, olvasott vagy hallott-e valamit a jobbikról, esetleg olvasta-e a programjukat? Mert ha nem, akkor nem ártana elolvasni a programjukat vagy elmenni egy lakossági fórumra. Én magamat konzervatív gondolkodásúnak tartom, és szerintem a Jobbik mint párt inkább konzervatív, egy kisebb szükséges radikális gondolkodással.

2014. márc. 13. 11:00
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Kérdező! A Jobbik nem kampánybeszédben fogja szélsőséges nézeteit reklámozni. Ennyire nem ostobák. Természetes, hogy egy kampánynál azt mondják, amit hallani szeretnél. Az is olvashatod a programokban. De ezen túl vannak másféle megnyilvánulások is, azt érdemes összevetni a tömegeknek szóló viselkedéssel. Akkor már kellemetlenebb a dolog, volna mit megmagyarázni. Nem, nem néhány ostoba tagjuk zsidózására, cigányozására gondolok, ilyen ostobák minden pártban vannak. Kapcsolatokra gondolok, összefogásra, információcserére, cselekvési tervek cseréjére. Ahogy mondani szokták, embert barátjáról...

De van itt még más is, ami ennél is jobban zavar. A szakszerűtlenség. Tudom, hogy jól hangzik, mi megoldjuk az emberek félelmeit, a bűnözést, stb. Persze hogy mindenki ezt kívánja, persze hogy van sok atrocitás, és akit ilyen ért, még erősebben kívánja. Ez természetes, a baj az, hogy hamis illúziókba kergetik ezeket az embereket az ő nyilvánvaló és természetes igényeikkel. Az illúzió abban van, hogy a Jobbik módszereivel a problémát nem lehet megoldani. És az a legkisebb baj benne, hogy újratermelődik. A nagyobb az, hogy elhitetik, van megoldás rövid távon. Nincs, csak hosszú távon és egyeztetéssel. Nem kell ezt nekem elhinni, csak azért ne süsük le a szemünket, nézzük végig Afganisztánt, Palesztinát és még sok országot. Sőt a franciákat (újabban az angolokat), ahol azért e kérdést néhány nagyságrenddel kulturáltabban kezelik. Csak nem sikerül, mert nem ez a módja.

Nem megyek bele, mert túl sokrétű, de van azért itt viszonylag kis távolságon belül, hasonló közegben (a Mátra vidékén) néhány jobbikos vezetésű falu, meg olyan is, ahol alapvetően más módszereket alkalmaznak. Aki veszi a fáradságot, hogy megnézze, mi volt 2010-ben, és mi ma, ezen elgondolkodik, akkor kezd valamit megsejteni a dolog nehézségeiről. De még messze a megértése.

2014. márc. 13. 12:57
 22/53 anonim válasza:

Ellenségtudattal vezetni a népet ? mennyi fanatikus rajongó és követő ?

Állást, munka, ja, az nincs. - Mondja jobbikos ismerős, ők csak elszámoltatnak, és rendet tesznek.

2014. márc. 13. 13:05
 23/53 anonim válasza:
21-es,azt mondaná bárkinek, amit hallani akar, otromba manipuláció.
2014. márc. 13. 13:11
 24/53 anonim ***** válasza:

Még, hogy a cigányok nem bűnöznek, lopnak?

Az egyik ismerősöm és barátja bement egy boltba. Ott volt 3 cigány ember akik kötekedtek az eladónővel. Erre mégkérdezték miért kell ezt csinálni és elmentek de az ajtónál megvárták őket és összeverték őket. Az ismerősöm haverja belehalt. Ez Budapesten történt és nem a 8. kerületben

2014. márc. 13. 14:21
 25/53 A kérdező kommentje:
Hát érdekes volt végigolvasni a kommenteket. Látom eléggé megoszlanak a vélemények, de akkor már én is megosztom az enyémet. Nekem személy szerint volt problémám cigányokkal, így azt teljesen normálisnak és szükségszerűnek érzem, ha végre valaki erős kézzel rendet rakna köztük, mert az elmúlt 24 évben csak elkényelmesedtek, és azt hiszik nekik mindent szabad. Leköpött engem példának okáért egy cigány egy pesti bevásárlóközpontban... Nekem eszembe nem jutna akár egy cigányt akárki mást leköpni bármennyire nem tetszik az arca. Legjobb barátomat késsel kipakoltatták fényes nappal. Szóval én cigánykérdésben mindenképp egyet értek a jobbikkal. Aki becsületes, legyen akár cigány akár arab teljesen mindegy, annak nem lesz bántódása, de ha valaki egy szemét bűnöző, vagy kontroll nélküli állat az megérdemli a büntetést. A programjuk többi része nekem személy szerint a gazdaságpolitikát is beleértve szintúgy tetszik, és az is tény, hogy megérdemelnek egy esélyt, mert a Fidesz és az MSZP megmutatták már mennyire képesek "rendbe tenni" az országot... semennyire. Egyébként 20 éves vagyok, autószerelői/autótechnikusi iskolába járok még egy évig, utána szeretnék nyilván munkába állni. Sajnos jelenleg nem úgy nézem, hogy ez könnyen fog menni itthon, így mivel angolul és németül is felsőfokon beszélek elgondolkodtam azon, hogy mint sokan mások elhagyom az országot, a hazámat... Nem szeretném. Én csak a jobbikban bízok már, lehet naivan, de azt tudom hogy a két "nagy" pártban már nem bízhatok, ez tisztán látszik.
2014. márc. 13. 14:24
 26/53 anonim ***** válasza:
Minden párt a legbutább réteget célozza meg, és ebben a Fidesz és az Mszp verhetetlen ;)
2014. márc. 13. 14:53
 27/53 anonim válasza:
Mégis csak van valamennyi önismereted .:)
2014. márc. 13. 14:55
 28/53 A kérdező kommentje:
Nem az én nagyszüleim nem azok, úgy tessék elképzelni, hogy 63 évesek és a Jobbikra szavaznak, mert tudják, hogy az MSZP egy hazug szemét párt. Nem minden nyugdíjasra értettem, de aki azért szavaz akár most az összefogásra, mert ott van Gyurcsány, és jaj milyen szimpatikus, az nekem egy szenilis vénasszony. Nincsenek már benne annyira a mindennapi életben, ez vitathatatlan tény.
2014. márc. 13. 14:59
 29/53 anonim ***** válasza:

A Jobbik a kampány közeledtével feleszmélt, hogy a szélsőséges megnyilvánulásaival nincs esélye a választásokon. Ezért nem hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos lenne számukra és az ország számára a zsidók és cigányok kiszorítása. Ehelyett inkább rátértek az általános dolgokra, mint családpolitika, rendvédelem, oktatáspolitika, mezőgazdaság. Ezzel csak az a gond, hogy konkrét terveket meg nem dolgoztak ki.

Ha visszatekintünk pár évvel, akkor látjuk, hogy miből lett ez a mai Jobbik. A törvényesen beszüntetett Magyar Gárda kulcsemberei mai megtalálhatóak a Magyar Parlamentben sajnos. Ez a párt ugyanolyan szélsőséges mint a kampány előtt, csak jól álcázzák. Ha kormányra kerülnének, Magyarországnak befellegezne!! de nyugodt vagyok, mert tudom, hogy a magyar emberek nem fognak egy ilyen rossz álcának bedőlni :)

[link]

2014. márc. 13. 15:01
 30/53 A kérdező kommentje:
Látom nagyon jól érzi most magát, hogy úgymond "beszólt" és most 20 percekkel később is kommentelget. Csak nehogy aztán elfelejtse nézni az ATV-t, lassan kezdődik az "Egyenes" beszéd...
2014. márc. 13. 15:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!