Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Nyerhet-e választást 2014-ben...

Nyerhet-e választást 2014-ben a Fidesz?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy a legnagyobb zászlóshajóik a kampányban a "rezsicsökkentés", a "minimálbér növekedés", "átlagbér növekedés" és a "növekvő foglalkoztatás" lesz.

Szerintetek ebből melyik igaz és melyik használ legjobban a Fidesz kampányának.

Nyugodtan válaszolhatnak fideszesek is.

Esetleg mivel tudna kampányolni az ellenzék, hogy esélye legyen a győzelemre (anélkül, hogy lejáratókampányt folytatnának)?

2014. febr. 8. 10:58
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Amúgy tudjátok mi az érdekes még? Hogy akik diktatúrát, csalást, meg így a Fidesz javára úgy a Fidesz javára...szóval akik ezeket írják, azok a leírtak alapján utálják a Fideszt, végig olvastam a kommentek nagy részét, és akik ezeket írták, azok úgy kritizálták a Fideszt, mint a bokrot. Ezért is merül fel bennem a kérdés, hogy lehet e érzelem teli, elfogult kommentre adni, ha egy választási törvényről van szó! Olyan embernek elhiszem, aki se nem Fidesz, se nem MSZP, de nyilván egy MSZP-s azt fogja ordibálni, hogy Orbáni diktatúra, csaló Fidesz, saját választási törvény stb...

Minden kormánynak vannak jó és rossz intézkedései, aki a Fidesznél csal rosszat sorol fel, és egy jó intézkedést nem talál, az elfogult ember, és ez fordítva is igaz!

Köszönöm ha elolvasták!

2014. febr. 9. 14:31
 32/41 anonim ***** válasza:

"aki több szavazatot kap, az megnyeri a választás! :)"

Nem, NEM, NEMNEMNEM. Tévedsz. TÉVEDSZ. De már leírtam, miért...... olvass vissza.

2014. febr. 9. 17:48
 33/41 anonim ***** válasza:

30-as igen buta vagy, mert:

1. az mszp-nek nincs 4 millió szavazója

2. kb ennyi vagy max 5 millió lesz a részt vettek száma

3. az mszp hiába nyerne, mert mindenhol orbán emberei ülnek és nem tudnának kormányozni

4. elhiheted, hogy az mszp ellen ismét többen mennek majd el szavazni, mint a fidesz ellen

5. a körzeteket a fidesz magára szabta...olvass utána annak, ha tényleg annyira birka vagy, hogy nem érted ez mit jelent!!

2014. febr. 9. 19:11
 34/41 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon normálisan kérdezem, bántás nélkül? Ezekre kérek válaszokat:

1: Ha az Összefogás kap több szavazatot, akkor nem ők nyernek??????? Tehát ha az Összefogás kap 3-4 milliót, a Fidesz 1 milliót, akkor a Fidesz fog nyerni??????? Jesszus. xd

2: Ha az előző kérdésem alaptalan, és butaság, és nincs esély arra, hogy az Összefogás 3-4 millió szavazatot kapjon, és arra sincs esély, hogy a Fidesz ilyen keveset kapjon, akkor az emberek mégsem elégedetlenek a kormánnyal annyira, ahogyan egyesek beállítják? Hoppá.

3: Komolyan gondolja itt bárki, hogy esetleg ha a lakosság 90%-a, vagy a túlnyomó többsége UTÁLJA a Fideszt, akkor nem lesz leváltható? Ezt tényleg így gondoljátok, vagy szoci szavazók vagytok, akik demagógok? A Fidesz nem leváltható??? És ha a lakosság többsége, nagy része ellenük szavaz, akkor is nyernek? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!

Én megértem, hogy megpróbálják ezt egyesek bemagyarázni, meg valótlan dolgokat állítanak, de ez nem igaz!

4: És mivel voltam a politika közelébe, elég megtisztelő feladatom volt 2010-ben, 10 éve foglalkozom aktívan a politikával, eléggé benne vagyok, és az egyszerűen HAMIS állítás, miszerint a kormány nem leváltható, még az MSZP is azt mondta, hogy akár 2/3-al is nyerhet az ellenzék, akkor az MSZP is Fidesz párti, és az MSZP is hülye, aki nem ismeri a törvényt?

Konkrét válaszokat szeretnék, ha szépen kérhetem, és nem sértegetést, nem mellébeszélést, ezt a legnagyobb tisztelettel kérem, köszönöm! :)

2014. febr. 9. 23:05
 35/41 anonim ***** válasza:
De tényleg, ha ennyire a Fidesz nyer úgy is a törvény miatt, akkor Mesterházy minek ilyen lelkes, ha már úgy is el van döntve? Akkor miért nyilatkozzák, hogy 2/3-al is nyerhetnek, nem túlzás? Vagy hülyék ülnek ott is.....?
2014. febr. 9. 23:09
 36/41 anonim ***** válasza:

ma 23:05

Még mindig nem érted, amit mondunk, agyaskám :)

Nem azt mondtuk neked hárman is, hogy a kormány nem leváltható, hanem azt, hogy ZÉRÓ esély van arra, hogy '14-ben leváltsák. Adok neked némi segítséget, értelmezned kell, pláne, ha nem hazudtál, és tényleg van némi közöd a politikához (amit válaszaid alapján én speciel nehezen hiszek).

Tessék, OLVASS!

[link]

2014. febr. 9. 23:09
 37/41 anonim ***** válasza:

Még annyit: ha patkánykodni akarok veled, akkor a teljeset linkelem, és nem a szemelvényt, mert az -nyilván- hiányos, nem teljes.

[link]

Szóval ezt is fusd csak át, középszerű barátom.

2014. febr. 9. 23:16
 38/41 anonim ***** válasza:
81%

Két dolgot szeretnék a témához irni:

1, Sajnos a hozzászólásokból, (illetve a való életben is ezt tapasztalom) kitűnik, hogy az emberek nagyrésze nincs tisztában a választás szabályaival, javaslom nekik ezt a rövid, érthető összefoglalót: [link]

A legnagyobb tévhit például, hogyha valaki olyan egyéni jelöltre szavaz, akinek esélye sincs, akkor az egy elvesztett szavazat. Nekik üzenném, hogyha a jelölő párt állit országos listát, akkor a "vesztes" jelöltek szavazatai nem elvesznek, hanem átkerülnek a listás szavazatokhoz, ez például kis pártoknál lehet nagyon fontos info.

2, Sajnos a Fidesznek minden esélye van a duplázásra, mégpedig azért, mert nem nagyon van izmos kihivó. Mesterházy nem egy vezéregyéniség, még Bajnaival vagy Gyurcsánnyal is több szavazatot kapnának szerintem, ami azért elég durva.

Én leirom objektiven, hogy én miért nem fogok a Fideszre szavazni:

- Rezsicsökkentés módja: tipikusan populista, kommunista hózás, nem tudom mennyi ideig lesz fenntartható, hogy az állam beleszól az árakba, mert például ha csődbe megy az távhő, az minden lesz, csak nem vicces. Közgazdaság alapigazsága, hogy ingyen pénz nincs (pénznyomtatást kivéve, de ugye az meg erősen inflálná a forintot), vagyis ha valakinek adsz, valahonnan el kell venni. Ha mondjuk offshore millárdokból veszünk el az nem zavarna, de nem látom jelenleg ezt az irányt...

- Diktatórikus kormányzás: Sajnos nekem nagyon olybá tűnik, hogy amit Viktor mond, az szentirás, és még a Fidesz vezetői sem szólhatnak érdemben bele semmibe. Ez számomra aggasztó, mondjuk remélem csak én vagyok paranoid, de elég behatóan tanulmányoztam a II.Világháború kitörésének előzményeit, és sokban hasonlitanak Orbán módszerei a korai Hitleréhez. Adolf is egy válságos időszakban kezdett működni, borzasztó népszerű volt, mert szembeszállt a Németországot "elnyomó" államokkal, és népszerűségét rengeteg populista intézkedéssel szilárditotta meg arra a szintre, hogy gyakorlatilag bármit megtehetett. Én nem mondom, hogy Orbán is úgy visszaélne a hatalmával, mint Hitler, de számomra akkor is ijesztő, hogyha EGY ember kezébe kerül ekkora hatalom.

- Gazdasági politika: A rengeteg látszatintézkedés mellett nemigen látom azt az irányt, ami egy stabil növekedési pályára vezetné az országot. Stratégiai megállapodást kötünk rengeteg multival, miközben a magyar kreativitásnak nem hagyunk helyet. A magyar becsületes vállalkozók borzasztóan nehéz helyzetben vannak, és még ennek ellenére is kinőttek a semmiből az elmúlt években olyan cégek, mint a Prezi, a LogMeIn, a Nav'n'go vagy a ustream, igaz sajnos ezek a cégek mind elköltöztek itthonról, sőt nagyrészük már nem is magyar tulajdonban van. Én szerintem ezeknek a kreativoknak kellene nagyobb támogatás, hogy a zsenialitás és a kreativitás legyen az, ami újra hiressé teszi kishazánkat.

- Felsőoktatási és egészségügyi reformok teljes hiánya: erről szerintem nem sokat kell mondani, az elmúlt 20 évben ezekkel a kérdésekkel senki sem foglalkozott érdemben

- Azzal kampányol a Fidesz (CÖF), hogy az mszp elvett egy havi nyugdijat a nyugdijasoktol: Ez teljesen igaz, viszont a Fidesz meg elvett 520 milliárd Ft-nyi magánnyugdij pénzt az emberektől. Vagyis MINDEN magyar állampolgártól 52ezer Ft-ot, vagy ha ógy tetszik nyugdijasonként majd 300ezer Ft-ot, ez a pénz iszonyúan fog hiányozni a következő években.

Ezek az érvek egy része arra is igaz, hogy miért nem szavazok az MSZP-re sem, akármilyen néven indulnak is a választásokon.

Remélem hamarosan el lesz mindenki zavarva, és hátha jön a politikusok egy olyan generációja, aki kicsit felfele indithatná el az ország helyzetét. (Bocs a hosszó postért)

2014. febr. 10. 10:46
 39/41 anonim ***** válasza:
bocsánat, kevertem a MOL-at, 3000milliárd volt a mnyp államositásból származó pénz. Fejenként 300ezer Ft... Valami látszatja?
2014. febr. 10. 10:54
 40/41 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy az összefogásnak nincs 3 millióval több szavazója, mint a Fidesznek. Ha egyenlő lenne a szavazatok száma, akkor a Fidesz nagy eséllyel 3-4 mandátummal többet kapna.

A képviselők számának csökkentésével a kis pártok jártak rosszul, mert több szavazat kell ahhoz, hogy képviselőjük legyen.

A Fidesznek bőven elég annyit tenni amellett, hogy mozgósítja a saját híveit, hogy elbizonytalanítja gyűlöletkampánnyal az összefogás híveit. Erre minden sarkon van példa, és szórólapot is kaptam. (Az összefogás embereire és a bohócra gondolok csíkos háttér előtt).

A Fidesznek sokkal több pénze van a kampányra, és a költségvetési keretből is kampányolhat. A királyi csatornák is teljesen elfogultak, és az RTL, TV2, már alig ad politikai híreket.

2014. febr. 11. 19:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!