Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Nyerhet-e választást 2014-ben...

Nyerhet-e választást 2014-ben a Fidesz?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy a legnagyobb zászlóshajóik a kampányban a "rezsicsökkentés", a "minimálbér növekedés", "átlagbér növekedés" és a "növekvő foglalkoztatás" lesz.

Szerintetek ebből melyik igaz és melyik használ legjobban a Fidesz kampányának.

Nyugodtan válaszolhatnak fideszesek is.

Esetleg mivel tudna kampányolni az ellenzék, hogy esélye legyen a győzelemre (anélkül, hogy lejáratókampányt folytatnának)?

2014. febr. 8. 10:58
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

tegnap 22:02

Szórakozásból csinálsz úgy, mintha agy nélkül élnél?

A választótörvénybe való beleírkálás minden eddigi párt számára a KÁNAÁN volt, az ÍGÉRET FÖLDJE, a legjobb dolog a világon, csak sajnos 2/3 kell hozzá. Most, hogy ez megvan a fidesznek, Orbán majdnem a saját arcába élvezett, hogy belefirkanthatják, hogy mely kerületek legyenek a hivatalos választókerületek (nyilván a többségében fideszes városok, meg járások részesültek előnyben).

Valami igen ritkaságszámba menő csoda kellene ahhoz, hogy ne a fidesz nyerjen '14-ben, sőt, jelenleg teljesen reális, hogy esetleg újra 2/3-juk lesz (amihez az új választótörvény értelmében nem is kell a szavazatok 2/3-a, hehe). A fidesz nagyon is jól kitalálta ezt az egészet, más kérdés, hogy normális ember nem örül ennek a totalitárius diktatúrának....

2014. febr. 9. 08:57
 22/41 anonim válasza:

A rezsicsökkentés: tényleg igaz, hogy csökkent, de mihez képest.

A gáz ára 4 évvel ezelőtt 121 Ft volt, most a világpiaci 20 %-os csökkenéssel együtt 153 Ft-ról lement 137 Ft-ra.

Minimálbér emelkedés: tényleg igaz, hogy nőtt, de mihez képest.

Nekem, mint kisvállalkozónak a saját kitermelt nyereségem semmivel sem nőtt, hanem csökkent az áremelések miatt (útdíj miatt a postaköltség, a termékek beszerzési ára, a bankköltségek emelése,forint gyengülése, stb) csak a kikényszerített minimálbér emeléssel az adó és járulékfizetési kötelezettségem nőtt. Tehát több adót fizetek, kevesebb bevételből.

Növekvő foglalkoztatás: tényleg igaz, de mihez képest. A közfoglalkoztatás miatt és a munkaképessé tett 70%-os rokkantak munkába visszaterelése miatt.

2014. febr. 9. 08:58
 23/41 anonim ***** válasza:

"A közfoglalkoztatás miatt és a munkaképessé tett 70%-os rokkantak munkába visszaterelése miatt."

Viszont ha ez nem lenne, akkor a csalórokkantat, meg a cigányt is TE tartanád el az adódból, mint MSZP alatt.

Mi ebben a rossz? A Fidesz nem ezek miatt rossz, nem a közmunkaprogramra kell mindig mutogatni. Sokkal jobb, ha a cigányok dolgoznak, mintha hordákba verődve rabolnak az utcákon, és hó végén felveszik az ingyenpénzt.

A Paksi népszavazás nélküli döntés már inkább a "rosszafidesz" kategória, de érdekesmód azzal az átlagpolgár nem foglalkozik.

2014. febr. 9. 09:06
 24/41 anonim válasza:
Most is mi tartjuk el őket, csak másképpen. A paksi szavazást letiltották. Esély se volt rá, hogy szavazzunk. Ezért , mivel már jelenleg nincs milyen pénzt elvenni (a nyugdíj megtakarítás már elköltődött, a takarékszövetkezetesek pénze elúszott, stb.), most a jövőbeli bevételeinkre vettek fel hitelt és azt költik el és osztották szét maguk között és majd ülhetünk a ránk maradó atomhulladékon. Nem furcsa, hogy még nem is hallottunk a paksi bővétísről, de megvan már minden "cég" és vállalkozó, aki a munkát el fogja végezni? A munka már ki van osztva. Magyarországon minden egyes emberre hány forint hitel visszafizetését vállalták? Mennyi idő alatt használsz fel annyi áramot? Te egy egész élet alatt nem használsz el annyit.
2014. febr. 9. 09:20
 25/41 anonim ***** válasza:

ma 09:20

Olvasd már el megint, amit írtam, légy szíves. Én nem a paksi bővítés mellett, hanem ELLENE foglaltam állást.

"és majd ülhetünk a ránk maradó atomhulladékon."

A világon semmit nem konyítasz a nukleáris energiához, nemde?

2014. febr. 9. 09:26
 26/41 anonim válasza:

Én a tényleg rokkantakra gondoltam. Azokra, akik 85 %-os rokkantról vissza lettek minősítve 40 % os rokkantra és így munkaképessé tették őket. A cigányoknak is lehet értelmes munkát adni, azzal sincs semmi baj.

A közmunka jó lenne, ha értelmes munkát csinálhatnának és az érettségizett, 3 szakmával is rendelkező esztergályost nem napocska rajzolására köteleznék, hanem bizonyítványt kaphatna a CNC-re, amivel később munkát is tudna találni és vállalni.

2014. febr. 9. 09:29
 27/41 anonim ***** válasza:
Annyira "adósítottak el" Pakssal hogy a hasonló méretű IMF hitel (amiből semmi nem lett) 4 év alatt vissza lett fizetve. Erre van 21 év és kézzel fogható az eredménye.
2014. febr. 9. 09:48
 28/41 anonim ***** válasza:

"Szórakozásból csinálsz úgy, mintha agy nélkül élnél? "

Látom a sértegetés az megy az érvek helyett, ezt már ismerjük! :) Már mindent leírtam, nem ismételném magam feleslegesen, ha nem haragszol, aki több szavazatot kap, az megnyeri a választás! :)

2014. febr. 9. 12:16
 29/41 anonim ***** válasza:

Sajnos nagy esélyük van az újabb győzelemre, ezért kell elmenni minden józan embernek az ellenzékre szavazni.

Rezsicsökkentés: korábban megemelték a rezsit, így volt hova csökkenteni (na jó, ez egy kicsit demagóg, de ők is azok)

Minimálbér növekedés: a nettó reálminimálbér csökkent, az álláskeresési támogatás 9 hónapról 3 hónapra csökkentették

A növekvő foglalkoztatás ugyancsak kamu.

Az államadósság csökkenését (IMF hitel visszafizetését szokták még emlegetni) Az államadósság növekedett, az IMF hitelt nagyobb kamatú államkötvényekre cserélték, a magán nyugdíjpénztár vagyont pedig elkótyavetyélték, a jövő nemzedéknek így lesz a nyugdíjfedezete.

kedves 18-as te nem igazán értesz a választási törvényekhez, ezért elmagyarázom, hogy többek között miben változtatott a Fidesz a saját javára.

Nem csak listás szavazás van és kész. Ha így lenne, akkor igazad lenne, de vannak egyéni választó kerületek is, amit most teljesen átalakítottak.

Ezt úgy kell érteni, hogy vannak körzetek, ahol a Fidesz az erősebb, és van, ahol az MSZP, demokratikus ellenzék (pl Csepel). Azokat a körzeteket ahol az ellenzék az erősebb, összevonták, hogy kevesebb egyéni képviselő mandátum legyen, ahol pedig a Fidesz a nyerő, megosztották, hogy több legyen.

A határon túli magyaroknak is adtak szavazati jogot, akik nagy valószínűséggel jobboldaliak.

A kopogtatócédulákkal is próbálkoztak. Felemelni a számukat annyira, hogy az ellenzék ne tudjon mindenhol gyűjteni megfelelő mennyiségűt. Ebből azonban visszakoztak, ajánlást kell gyűjteni. Ez azt jelenti, hogy egy ember több pártot is ajánlhat, az volt a terv ezzel, hogy sok ellenzéki párt megfojtja egymást (nem érik el az 5%-ot - ez az ellenzéki összefogással meghiúsult, de ki tudja még, hány párt indul, amit még nem is ismerünk)

Azzal is játszottak, hogy a győztes egyéni választókerületek töredékszavazatait is beszámítják, ami nonszensz. Sorolhatnám még neked, de nézz utána te hogy miről beszélsz.

Egy szavazatszámláló.

2014. febr. 9. 14:14
 30/41 anonim ***** válasza:

A lepontozások után egy utolsó kérdésem lenne:

8 millió szavazókorú van kb, na most ha ennek a túlnyomó része elmegy a Fidesz ellen szavazni, és az Összefogásra szavaz, akkor is marad a Fidesz? Erre egy választ kérek, mert szerintem nem! Ahhoz hogy a Fidesz nyerjen, szavazni is kell a Fideszre, ha az emberek többsége nagyon le akarja váltani a kormányt, akkor nem fog a Fideszre szavazni, ha meg fog a rájuk szavazni, akkor a Fideszt akarják! Lehet nem értek hozzá, de ha az Összefogás kapna 4 millió szavazatot, a Fidesz meg 1 milliót, akkor az Összefogás nyerne, de lehet buta vagyok a matekhoz!

Tehát: Ha az emberek elégedetlenek a kormánnyal, akkor a többség elfogja zavarni, ehhez el kell menni szavazni! Nekem senki se mondja, hogy ha mindenki a Fidesz ellen szavaz, akkor a Fidesz fog nyerni?!

2014. febr. 9. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!