Nyerhet-e választást 2014-ben a Fidesz?
Úgy vettem észre, hogy a legnagyobb zászlóshajóik a kampányban a "rezsicsökkentés", a "minimálbér növekedés", "átlagbér növekedés" és a "növekvő foglalkoztatás" lesz.
Szerintetek ebből melyik igaz és melyik használ legjobban a Fidesz kampányának.
Nyugodtan válaszolhatnak fideszesek is.
Esetleg mivel tudna kampányolni az ellenzék, hogy esélye legyen a győzelemre (anélkül, hogy lejáratókampányt folytatnának)?
Párthovatartozástól függetlenül mondom: nagy az esély, hogy megnyerhetik a választást.
Igazából az ellenzékkel az a probléma, hogy nagyon sokan megutálták őket és nehezen lopják magukat vissza az emberek szívébe.
Én utálom a lejárató kampányt, főleg, hogy szinte minden kampány alappillére a másik oldal lejáratása, de azt veszem észre, hogy az emberek többségének pont ez jön be: hogy legyen kit miért szidni, köpködni. Úgyhogy sajnos azt kell, hogy mondjam, lehet, hogy pont a lejárató kampány a legeredményesebb. :(
Miért, szerinted ki nyerne rajtuk kívül?
A győzelmük kulcsa nem az ő nagyszerűségük, hanem a többiek hitványsága lesz.
Több mint valószínű, hogy meg is nyeri.
Rezsicsökkentés van, de minek.
Minimálbér növelés, nettóban a törölt egyéb támogatások nélkül még kevesebb, mint előtte.
Átlagbér növekedés nagyon torz. Aki 2009-ben nettó 450 ezret keres, az most durván 560-at, aki meg 88 ezret, az most kb. 79 ezret. Vagyis egy az elsőből és kilenc a másodikból átlagbér növekedést jelent. A mediánbér érdekesebb volna. Pláne reálértéken számolva.
A foglalkoztatási adatokat meg megnézném, ha hiányzik belőle a közmunka és a külföldön dolgozók.
Az ellenzék meg teljesen mindegy, mivel kampányol. A Fidesz úgy él a köztudatban, mint a kisebbik rossz.
""minimálbér növekedés"
Erre nem lennék a helyükben annyira büszke. Ez elég szomorú...
"A Jobbik kb elérte a max elérhető támogatottságot"
Szerinted miért támogatná őket bárki is, amikor 2010-ig országmegváltó radikálisoknak mutatták magukat és minden támogatójuk messiást látott bennük, majd 4 éven keresztül lényegében semmit nem csináltak az ígéreteikkel ellentétben?
Én azon csodálkozom, hogy a visszaesésükön valaki csodálkozik.
Egyetértek a másodikkal. A Fidesz a legnagyobb esélyes, de még bármi lehet! Rezsicsökkentés volt, minimálbér emelésére nem lennék büszke, mert csak bruttóban nőtt igazán, nettóban szinte semmit, sőt...! Átlagbér esetén lehet igazuk, na meg akik 300 ezer felett keresnek ők jól jártak a Fidesszel!
Jól írták, hogy az ellenzéket annyira megutálták sokan az elmúlt évek alatt, hogy nehezen tudják visszalopni magukat az emberek szívébe, ezt jól írta, talán a második! :)
Most hogy ennek mennyi esélye van, azt nem tudom, de Orbán Magyarországot egy sikeres országgá, úgymond világhatalommá akarja tenni! Ennek az esélye jelenleg nagyon kevés, szinte semmi, de hát a remény hal meg utoljára! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!