Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek is a Jobbik az...

Szerintetek is a Jobbik az egyetlen olyan párt amelyik képes lenne kormányozni?

Figyelt kérdés
az összes többi csődöt mondott, az államadósság növekszik,még 2009-hez képest is,amikor a legmagasabb volt... most még annál is magasabb.A fizetések a béka feneke alatt,a korrupció növekszik.. munkahelyek nincsenek,vagy sorra szűnnek meg, közbe kihozzák a statisztikát,miszerint sose dolgoztak ennyien még mint most.. hát persze,csak azt elfelejtik odaírni,hogy éhbérért a közmunkaprogramtól nőtt a foglalkoztatás... Az oktatás romokban,az állami férőhelyeket csökkentik,nehogy valaki tudjon tanulni.. és akkor még bele se mentünk néhány dologba.. NAV botrány,miegymás. A Jobbiknak ezekre a dolgokra logikus,ésszerű programja van. Nekem ne mondja azt senki,aki a jelenlegi kormánypártot támogatja,hogy meg van elégedve azzal,ami most van. És ne írja azt,hogy ez átmeneti állapot,mert nem fejlődünk,hanem folyamatosan visszafejlődünk..
2013. dec. 11. 21:23
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 A kérdező kommentje:
Ne legyetek már ennyire csökönyösek nagy közgazdászok! A problematika nem az,hogy külföldi,hanem hogy ENNYI VAN BELŐLE! Teret nem ad a magyar üzletláncoknak,csak terjeszkednek,szaporodnak mint a nyulak,elvéve a magyar vállakozótól a lehetőséget,aki jobb híján, megy másik országba terjeszkedni,mert itt nem tud.!! ez a probléma,de úgylátom, a ti körötökben ez teljesen normális! Nincs azzal semmi baj,ha egy városban van egy Tesco,Lidl, és a többi, jó,Budapest nagy,ott lehet belőlük több,de ne TUCATSZÁM,egymás hegyén hátán legyenek. Én egy 70 ezres létszámú "kis"városban lakom ,ahol 3 db Lidl üzlet,és a többi városhoz megszokottan a már megszokott külföldi hipermarketek sokasága rejtőzik itt. És a legtöbb ember hova megy be vásárolni? hát persze,hogy ezekbe,mert szinte nincs más,ahova tudna menni,voltam olyan még ennél is kisebb városba,ahol magyar üzletláncot egy darabot sem láttam. És a pénz nem az államkasszába megy,nem,hanem megy ki külföldre.Ez is hatalmas probléma. Ebbe a városban,ahol én lakom,a kisebb lakókörzetekbe lehet megtalálni CBA és magyar társait,de nagy üzlettel nem rendelkeznek,kivéve 1!! db-ot!! a többi mind kis üzlet,ahol alig lehet megfordulni,ha 5-6 ember benntvan! Szörnyű,hogy ez kell ide.. Az meg,hogy hatalmas profitot termel,lehet,de a megtermelt profit nagyrészét magába zsebeli,és viszi ki a saját országába,ide meg alig tesz be az államkasszába,ellenben a magyar üzletláncnál ez másképp lenne,az ide termelne. És így,hogy ezekből a külföldi multicégekből sok van,így adnak bele közösen a magyar gazdaság számára soknak mondható jövedelmet, ami egy külföldi országnak meg lehet aprópénz lenne!
2013. dec. 15. 00:18
 52/69 A kérdező kommentje:
ha meg teljesen adómentes,arról ne beszéljünk,akkor meg még jobban siralmas a helyzet..
2013. dec. 15. 00:22
 53/69 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mi sem azt mondtuk, hogy jó lenne, amiért ilyen sok multi van Magyarországon, csupán azt, hogy ettől függetlenül nem lehet kib*szni őket és cakkompakk felépíteni a magyar gazdaságot úgy, ahogy azt a Jobbik előadja. Mert túlságosan függünk tőlük, túl instabil a mostani gazdasági szerkezet, túl sok szabály köt bennünket - ezt csak fokozatosan lehet megváltoztatni, óvatos és ésszerű lépésekkel, különben az egész borulni fog.

De mondom, ezt a Jobbik is nagyon jól tudja, csakhát azzal is tisztában van, hogy titeket meg lehet győzni az ellenkezőjével. Pedig tényleg annyi kellene hozzá, hogy felfogjátok: Jobbik programjához konkrétan NINCS PÉNZ az államkasszában, és nem is lehet olyan hirtelen előteremteni, akárhogy hirdetik.

2013. dec. 15. 09:36
 54/69 A kérdező kommentje:
nem értek egyet, és konkrétan nem is érdekel,hogy máshogy gondolod. Igenis drasztikusan kellene csökkenteni a számukat,aztán a magyar vállalkozásoknak teret adni,aztán jónapot kívánok,nem tengődni lengődni, mert az eddig sem vezetett sehová. Lásd a mostani helyzetet !!
2013. dec. 15. 10:13
 55/69 anonim ***** válasza:

Ember, te tényleg nem fogod fel, hogy ez nem egyetértés kérdése? Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy mekkora államadósságunk van, és hiába nem értesz egyet a dolgokkal, akkor sem lesz több pénz az államkasszában arra, hogy ennyire radikális reformokat végre lehessen hajtani, ahol csak adunk,adunk, miközben semmit nem kérünk.

Én nem hiszem el, hogy ezt egyébként tényleg nem lehet felfogni. Nincs pénz, there is no money, es gibt kein Geld - hogyan írjam, hogy megértsd?

Vagy visszakérdezek: szerinted a Jobbik mégis honnan szerez többezer milliárd forintot csak úgy?

2013. dec. 15. 10:21
 56/69 M.r Frakk ***** válasza:
100%

Megmondom honnan lenne pénz

Adózzanak azok a kibeb.aszott multik!

Ez olyan mintha én fizetnék neked hogy áruld a cuccaidat az én boltomban...

2013. dec. 15. 10:34
 57/69 anonim ***** válasza:

Értem, és hogy adóztatna meg a Jobbik olyan multicégeket, amelyekkel nemzetközileg elismert szerződést írt arról, hogy X ideig kedvezményben részesülnek?

Ha esetleg valahogy mégis megadóztatná őket, méghozzá olyan irreális összegekkel, amit a Jobbik hangoztat, az szimplán azzal a következménnyel járna, hogy tömeges elbocsátások, fizetés-csökkentések következnének be, tehát azt az összeget, amit te nyersz az adón keresztül, szépen elveszíted ott, hogy az újdonsült munkanélküliek nem forgatják be a gazdaságba a nem létező fizetésüket (és az utánuk kapott adót meg járulékot), viszont te fizetheted nekik a segélyt meg a TB-t, és a továbbképzéseket. Magyarul, nem lesz többletpénzed arra, hogy erősítsd a magyar cégeket.

2013. dec. 15. 10:41
 58/69 A kérdező kommentje:

62-es!

Hogy honnan folyna be az a több száz milliárd? hát először is nem rég kapott szárnyra az a csodálatos NAV botrány. Évente több száz milliárd forint adót hagyott elcsalni a drágalátos NAV. Nos ha ott kipucolják az ilyen g-nnyládákat onnan,akik ezt hagyták,és a stadionépítésekre se több tízmilliárdot költ az állam,hát már meg is van rá az összeg. :) van itt pénz,csak mindig arra van,amire a vezetők szerint szükség van. A Jobbik szerint meg ezek rendbetételére kell először az összegeket fordítani. És ez a különbség kormánypártok között! ;)

2013. dec. 15. 10:50
 59/69 anonim ***** válasza:

"A Jobbik szerint meg ezek rendbetételére kell először az összegeket fordítani."

Ja, akkor innentől hagyjuk az egészet, én azt hittem, hogy csak a gyerekek hisznek a mesékben ;)

2013. dec. 15. 10:52
 60/69 A kérdező kommentje:
Szóval összefoglalva, itt államcsőd? mikor ilyen pénzek forognak kézről kézre naponta? mégcsak a közelébe se,ha ezeket a tartalékokat addig bevetik,míg beindul a Jobbik által kidolgozott gazdasági növekedési program,ami később nagyon megtérülne a magyar gazdaság számára,az itt élőket támogatva.
2013. dec. 15. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!