Miért nem engedik a jólétet létrejönni a fűlegalizáció útján?
ha fejenként öt tő kendert lehetne termeszteni, az gazdaságilag számos tekintetben fellendítőleg hatna, és általános jólétet nyújthatna az embereknek
ipar, mezőgazdaság, egészségügy
amíg amerika épp csak botladozik, amiért nem tudják kifizetni a tisztviselőket, mivel a feketepiac hozamának jelentős részétől elesett épp a legalizáció miatt
addig itthon csak bégetnek a magadfajták, a mondvacsinált hatásmechanizmusaikról, öregem nektek fingotok sincs
fingod sincs arról, hogy mennyi pénz van abban, hogy az ember egy nem hivatalos, nem legális termékkel kereskedik
idiótaságokkal tömöd tele a posztot miközben akik veled báboznak a zsebüket tömik és egymást tapossák a ranglétrán
minden vidéken annak idején sámán volt, nem egy, hanem több is, az akkori spirituális körök sokkal eredetibbek voltak a mai 'just pretend' csoportoknál, ahova nyilván önelégülten járnál, ha úgy hozná a sors
de sajnos jött a rivalizálás, mivel a kőolajat a te bábjátékosaid bábjátékosai nem akarták kiszorítani az iparból, így lett ennyire elbutítva mindenki veled együtt.
nyilván nem mész hitgyülire, meg drogstopba, de hidd el, elég ha kicsit kitágítod a tudatodat, és itt most nem arra gondolok, hogy betépj :)
Tesókám! A józan ítélőképesség az, hogy mennyire várható tőled, hogy tudd, mi helyes, és mi ostobaság. Helyes, szó szerint ott a helye.
Nem orvosi blabla, bármikor utána lehet nézni népszerű ismeretterjesztőkben és hempistenítő oldalakon is, hogy mit csinál a neuron tőle és mit nem, aztán ha esetleg pont nincs a kedvenc oldalad cikkében leírva, akkor rádöbbenni, hogy a neuronhálózat ismétléssel elég jól tanítható, tehát nem kevés idétlen random szinapszis épül ki kitartó tépegetéssel. Ami személyiségváltozással jár, igen jó eséllyel beszűküléssel. Mármint külső, elfogulatlan szemszögből.
"egyikünk se lesz előrébb" Igaz lehet: én akárhány idegennek segítek pár közösbe dobott érvvel, maradok, aki voltam. Te fontolóra se veszed az emberré válást, nyilván te se leszel beljebb. Hála istennek nem vagy begyöpösödött kicsit se.
Az én maradi, beszűkült hozzáállásom egyenes következménye vagy fél év (ne kérdezd, mennyi) pöppölgetésnek. Olyan beszűkült, hogy szabadon mondott nemet arra, amire te nem tudsz, mert ugye bármikor abbahagynád... Szánalmasan nyilvánvaló a helyzeted, ezen nem változtat, ha nem veszel róla tudomást. Ez az igazság. Tudod még, mit jelent, hogy igazság?
"hátráltatod is azt aki eltérőbb de nem rosszabb
módon élné az életét"
Engem hátráltattok ti csökkent drogos f..szok, rendesen fingotok sincs, mi a dolgotok, mi meg, akik képben vagyunk, tűrjük, hogy semmi felelősségérzetetek, és fel se fogjátok, hogy mekkora balf..szok vagytok a gyakorlatban. A bukdácsoló, szenilis fajtád romba döntené az ipart öcsém, fogjad már fel!
Rosszul látod, ez nem kiközösítősdi, ez nyakon vágás, hogy térj magadhoz. Szó szerint: térj vissza magadba. Legyél ember, akinek születtél, ne receptorblokkok és kóboráramok milliárdjai adjanak irányt neked, hanem TE. Ott érezd jól magad, ahol vagy, ne kelljen hozzá semmi, még mesevilág se. A valóság hiányozzon jobban, a tényleges, emberek közti kiteljesedésre áldozz többet, ez a cél. Csak mert ez tényleg jó. Nem csak neked, hanem előbb-utóbb mindenkinek, aki ismer.
Itt kint elég nagy nyűg állandóan helyettetek és utánatok dolgozni, hiába nem veszitek tudomásul. A hétfő gyakorlatilag a hétvégi jointok miatt vergődik mindenütt. Az irodákban hemzsegnek a veled egy szinten mozgó írástudatlanok (olvasd már vissza magad legalább). Amikor haragszom, ezért haragszom. Az csak hab a tortán, hogy a napnál világosabb igazság nem fér az agyadba... Okosnak se kell lenni, mert olyan egyszerű, hogy az is tán csak zavarna. Józan ész. Ami neked 4-5 tiszta nap után lenne.
Persze amíg azt se tudod, mennyit szívsz, ne számíts olyasmire, hogy elfogulatlan leszel magaddal miközben több fura, de érdekes feltevés igazságtartalmán töprengsz.
ne általánosíts
mondom nem mindenki olyan, mint te
ráadásul nem is ez volt a kérdés
mindenki csinálja aki eddig csinálta és csinálni is fogják
nekem miért nem szenvednek szinaptikus disszonanciában a haverjaim ?
hiába károgsz, mindegyik kivétel nélkül jól teszi a dolgát
mondom, hogy amíg nem engedik kultúráltan űzni az ilyesmit, addig lesznek olyanok mint te, akiknek nincs fejük hozzá ugymond
el sem hiszed, mennyi különbség van tépés és tépés között
nem tudod, mennyivel egyszerűbb ez: aki kitaszítva érzi magát kedvtelése miatt, naná hogy olyan lesz mint te, ahogy írtad
de ezért nem kell hibáztatnod a többieket
már a hétfő miatt se
ez is csak propagadna duma egyébként
ha elfogyna a kőolaj, hirtelen megdőlne ez a légből kapott elmélet
hidd már el hiába vagy olyan hűdefejlett, mert nem tépsz ugyanúgy csak butítanak, népbutítás része vagy
nem romlott a memóriám, és tanulni is tudok
ezek a kísérletek amiket szerencsétlen kizsigerelt agyú patkányokon végeztek semmi hitelt nem ad a valóságnak, a patkányokon ők maguk csináltak neurongyilkoló műtéteket, kiölték egy patkány agyát és azt mondták, hogy na ezt csinálja a marihuána, ezek a cikkek erről a hipotézisről elavultak, és hazudnak, eleve elfogult emberek csinálták nem szabályosan
a pszichiátrián se lenne ennyi tébolyult, ha nem lennél ekkora kőagy
nem veszed észre, hogy az érzékenyebbeket tiprod földbe csak mert elhiszel egy egyetemes fa*t
ezért mondom, hogy hátráltatsz
tipikus az a fajta vagy, aki úgy dönt hogy nem szeretni fogja innentől , hanem utálni, és beoltatja magát ilyen hülye dumákkal
nem győzöm mondani ébredj fel csak egy báb vagy
olyanokból mint te dunát lehet rekeszteni
kedves hogy segíteni akarsz, de nem szorulok segítségre és ezt az ócska neuronelméletet meg már mindenki k*ára unja, képzeld unom, hogy valótlansággal tömik a fejemet szilárd talajra helyezve egy gazdasági cél érdekében
ne legyél már ilyen béndzsa
Szerintem felesleges egy drogossal vitázni, úgy sem fogja megérteni, hogy miről beszéltek neki... Az ő célja nem egy érdemi vita amiben megbeszélheti mindkét fél az álláspontját, hanem károgni szeretni, hogy el van nyomva és a társadalom nem hagyja számára, hogy szétverje a családját és önmagát. Az egészben az a legszomorúbb, hogy ráadásul a drogra amire úgy rá van kattanva pedig "nem is okoz függőséget" a társadalom és önmaga szutyok kis életének megmentőjeként tekint ami nem csak szánalmas, de valahol szomorú is. A probléma nem is igazán az amit felvetett a kérdező, hogy miért nem engedélyezik, hanem az, hogy még így is, hogy tiltva van fiatalok ilyen értelmi szintre képesek süllyedni a fűnek hála, vitakészségük és érvelési készségük nullára vált, személyeskedik, személye elleni támadásnak és automatikus rágalomnak vesz minden olyan választ ami eltávolítja a drogjától. Az van, hogy igazából a kérdező függő, és akárcsak amikor egy dohányostól el akarod venni a cigijét az kiakad és meggyőzhetetlenné válik, a kérdező sem képes értelmes gondolatokat kifejteni, gondolkodni, empátiát mutatni, vagy felfogni, hogy a többségnek mi a baja azzal, hogy szétszívja az agyát.
Mi tehát a konklúzió? Drogossal ne vitatkozz, meggyőzni nem fogod tudni, a vergődését nézni pedig csak éppen szomorú, majdhogynem szánalmas.
én nem döntök romba senkit
csak mert nektek ilyen a környezetetek, arról ti is tehettek
attól még, hogy valaki választ, nem a sapka varrja a nagymamát
aki problémás, az drog nélkül is az
értsétek már meg a tiltás csak súlyosbít
alkoholisták között is vannak problémás használók, mint mindenhol, de erre nem lehet alapozni
azok, akikről ordít, hogy romba döntik életüket és környezetüket a drogok révén, nagyon elenyésző számban vannak ahhoz képest, hogy mennyien élnek vele problémamentesen.
én értem, mire gondoltok és teljesen igazatok van ebben, vannak rossz emberek, nem feltétlenül gonoszak, csak hibásan élnek - ilyenek voltak, vannak és lesznek is, ezek a szélsőséges példák, de ismétlem ezekre nem lehet alapozni
mit gondoltok, miért olyan hatástalan a pszichoterápia, és miért nem alkalmazzák olyan előszeretettel a farmakológiával szemben ?
ha idetévedne egy indiai sámán, nem tudnám, hogy röhögne, vagy sírna, mikor megtudná, hogy az itteni gyógymód egy mű anyagú tabletta bevétele csupán és letudják az orvosok biokémiai egyensúlyzavarnak
ember tudom h primitíven reagálok a commentjeitekre, mert sajnos érzékenyebb vagyok, mint kéne, de higgyétek el, azok az emberek akik problémás illetve nem vagy kevésbé problémásak és akik miatt szerinted kemények a hétfők, ők mind szociálisan érzékenyek, nem a fűtől dekoncentráltak, még ha füveznek is, vannak akikben egyszerűen eluralkodik a megfelelés görcse, és igen igaz, hogy sokan köztük használnak füvet
de miért nem lehet kis szentséget nyilvánítani azon emberek felé, akik elütnek a többségében normális emberektől érzékenységükkel, amit esetleg fűvel kompenzálnak, vagy csak 'hóbortjuk' az.
tudom, összefüggéstelenül beszélek most, de nem vagyok betépve, én az ír söröket szeretem, és épp most fogyott el belőle egy liter, meg lelkileg párpill nem vagyok a toppon, ami azt illeti a topicot is csak azért nyitottam, mert épp egy cikket olvastam egy adott ország legalizációs gyakorlatáról, ami kicsit elkapatott..
valóban eleve idétlen és provokatív a topic, de én amiket olvasok, amerre járok néha külföldön, azt tapasztalom, hogy az emberek sokkal intelligensebb módon állnak a másik urambocsá füves embertársaikhoz.. ott nem úgy kezelik a problémás embert, mint drogost. tudniillik, egy drogost is meg lehet szólítani, és egyáltalán nem probléma, ha valaki rendszeresen szív
itthon az a probléma szerintem, hogy a kiközösítés révén, hogy alapból helytelenítik azon emberek érvényességét, akik áldoznak a fűszívásnak, nem fogadják el őket, és ezek az emberek habár lehetnek akár zsenik is, nem tudnak boldogulni a nagybetűs szférában, továbbá nem léphetnek semerre ha meg vannak bélyegezve azáltal, hogy kultúrájukat képzi a füvezés, nem nyújt nekik senki segítséget - tudjátok, nem az a segítség, hogy alku elvén beengedem a morálomba azt aki hozzám fordul teszem azt nem füvezik többé és hiszi hogy rossz füvezni, cserébe megkapja a támogatásom
mindegyis mit akarok kihozni mindebből, én tudom, hogy okotok van az előítéletekre, de higgyétek el, sokminden jobbra fordulhat egy esetleges legalizáció révén..
annak idején általános gyógyszerként fogadták el az emberek, akkor nem volt probléma egészen az 1800as évekig, amikor valakiknek kifizetődőbb volt mindenféle műanyagot gyártani kőolajból
kb olyan a reakciótok a fűvel szemben, mint egy prűd frigid p*ának az alkoholizálással szemben, aki egy kortyot is elítél, példálózva azzal, hogy van egy pszichopata a faluban, aki mindig leissza magát, és az asszonyt veri - és ezt látja mindenkiben aki akár egy kupicával is megiszik
emberi típusokról van szó - ha egy ember normális, a fűnél is ismeri a határt, épp ezért akadtam ki, mert az alkoholnál, -ami károsabb is- csakúgy mint a fűnél nem lehet mérvadó egy lelkileg időzített bomba típusú ember, akinek csak az a fontos, hogy szétcsapja magát
ok nem tudom most annyira összeszedni a gondolataimat, de talán mert nem is hiszem, hogy meg lehet győzni titeket egy pozitív utópiáról, ezt én se gondoltam komolyan
egyébként utat fog törni magától a dolog, évtizetes távlatben ugyan, de a nyugat hatása alól mi sem leszünk kivétel, hiába játsza itt a bóvli álhősködését a jelenlegi kormány butítva a köztudatot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!