Miért nem engedik a jólétet létrejönni a fűlegalizáció útján?
ha fejenként öt tő kendert lehetne termeszteni, az gazdaságilag számos tekintetben fellendítőleg hatna, és általános jólétet nyújthatna az embereknek
ipar, mezőgazdaság, egészségügy
sclerosis multiplex, depresszió, evészavar, mentális betegségek, fájdalomcsillapítót is lehet belőle csinálni, általános közérzetjavító hatása van
ráknál kemó után, figyelemzavarra is jó, szívósabbá teszi a szervezetet
aki rendszeresen fogyasztja, nagyon ritkán betegszik meg
éppen ezért lenne sokkal hasznosabb, ha engednék művelni a kultúráját is a dolognak, nem csak a puszta fogyasztásától eltakarva a szemüket tartanák veszélyes dolognak meg erkölcstelennek
csak azért mert van egy béna látásmódjuk, még nem kéne ráerőltetni másokra, akik jobb életet élnének
kedves kérdező!
az a benyomásom, hogy többet szívtál, mint én, talán jobban értesz a dologhoz, ezért nem is akarok okoskodni, de azért van egy kis szerény véleményem
én a következő dolgok miatt gondolom, hogy nem helyes nem a legalizáció, hanem a füvezés:
1. mert drog, ami most azt jelenti, hogy elsődleges funkciója a tudatmódosítás. Míg az alkoholt, koffeint, cukrot, nikotint és egyéb idegrendszert befolyásoló vegyületeket tartalmazó ételeknek, italoknak van gasztronómiai értéke, addig a füvet csak azért szívják, hogy kábuljanak.
2. Ahol ganja-kultúra van (pl. India vagy a Közel-Kelet) ott ugyanazok a problémák kialakulnak, mint az alkohol-kultúrás országokban. Ezért az, hogy a fű sokkal "békésebb", csak olyan országokban igaz, ahol inkább isznak mint tépnek. Mondjuk egy iszlám kultúrában, ahol ugye tilos az alkohol, és ezért ganját szívnak, ugyanazok a problémák jelentkeznek a fű miatt, mint itt a pia miatt. Ez azért van, mert nem a szer a lényeg, hanem az ember. Valószínűleg egy jemeni fórumon a helyi borbarátok a fűvel szemben propagálják mondjuk a borfogyasztást, és a szőlőtermesztést. Így nem igaz az, hogy békésebbek lesznek tőle az emberek, és felvirágzik tőle az ország.
3. Én úgy tudom, hogy ahol laza korlátok között lehet fogyasztani a ganját (pl: Hollandia), ott pont fordítva sült el a dolog, nőt a feketegazdaság, erősödött a szervezett bűnözés, romlott a közbiztonság. Úgy tudom, hogy Hollandia pontosan a illegalizáció útján van, hogy visszaszorítsa a ganja elterjedtségét.
Belgium, nyugat, sőt már Franciaország is kezdi belátni sok más országgal együtt, hogy kár nehezíteni az emberek sorsát, és mentálhigiéniáját a tiltással.
Magyarországon is volt ennek kultúrája, amíg az olajék ki nem szorították az iparból.
Ahol engedik, ott nincs negatív hatása
Pont ezért engedik egyre több helyen, mert látják, hogy ezzel véget vetnek a feketepiacnak és csökken a bűnözés
most komolyan miért jó kitalálni egy ártalmatlan emberről, hogy bűnöző, meg az ördöggel cimborál, mikor a szesz pl sokkal ártalmasabb
pálinkát isznak és vizet prédikálnak
szégyenletes
Te óriási fogyaték. Még azt kellene, hogy az utakon félkómás barmok száguldozzanak. Így is 2bit fél Magyarország, de te még butítani akarsz rajtuk.
Egyébként javítja a koncentráló képességet? Pont, hogy rontja. Zombi leszel kb tőle.
Úgy érzem, te MÁR elszívtad az agyad. Termelésről meg annyit, hogy amiből több van, annak megy le az ára. Tehát kb nem nyernél vele semmit ha elkezdené fél ország termelni, mert cukorka ára lenne.
Pont.
ugyanannyian szívnának, és a figyelemzavarral diagnosztizált embereknek segít, nem kéne ritalintól elhízniuk
elég felszínes rálátásod van
Hollandiában jobbak a közlekedésbiztonsági statisztikák még így is
látszik hogy semmit nem tudsz a fűről
hagynátok békét az embereknek, akiknek javítana az életszínvonalán
Szerintem te nem figyelsz arra amit fentebb írtak. Többen is leírták, hogy mi a probléma vele te pedig egy az egyben ignorálod, és hajtod a magadét.
1. A lakosság nem támogatja
2. Belépő a keményebb drogokhoz (azért mert te és haverjaid MÉG nem nyúltál keményebb anyaghoz ez sajnos tény)
3. Egészségügyi kockázat
4. Növeli a bűnözést
5. Nem igaz, hogy egészséges, sem az, hogy jó depresszióra. Felerősíti a tudat alatti kedélyállapotod, például pánikbeteg ha beszív nem jobb kedve lesz hanem rohamot kap.
6. Nem oldja meg az ipari, egészségügyi rendszer problémáit
7. Ahol legalizálva van ott is erősen korlátozva (USA egyes területei - orvosi használatra), de Hollandiában például már vitáztak róla, hogy nem volt jó ötlet az engedélyezés.
8. Így is sok olyan szer van amivel rombolhatja magát az ember, cigi, pia.
9. Itthon ennek nincs kultúrája, nincs ok amiért be kellene vezetni. A pia és a cigi kultúrális kérdés - bár a cigit mostanság már egésségügyiként illik inkább kezelni - a pia nem tartozik a magyar nép szokásaihoz.
ezek közül már 1-2 jelenléte is okafogyottá teszi az engedélyezés kérdéskörét, de együttes meglétük abszolut. Azért mert szeretnél legálisan tépni megpróbálhatsz egy jó ideológiát kitalálni, csak sajnos felesleges.
egyébként lenne piaca, ígyis állandó rá a kereslet, és ez változni nem fog
kis eszed lenne, értenéd, hogy csak beindulna tőle a mezőgazdaság, fellendülne az ipar és az ember nem érezné hogy a magadfajta ostoba emberek keserítik meg a hétköznapjait
"a pia nem tartozik a magyar nép szokásaihoz. "
Akartam mondani a fű, sry
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!