Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek, ha Bajnai Gordon...

Szerintetek, ha Bajnai Gordon lenne a miniszterelnök, akkor ugyan olyan engedelmes lenne minden téren az EU-nak mint a Ferkó volt, vagy egy kicsit keményebben bánna vele legalább, mint most Orbán?

Figyelt kérdés

2013. jún. 15. 16:41
1 2 3
 21/26 rémuralom ***** válasza:
100%

Múltkor egyszer egy kérdésnél már szóba hoztad a kvótákat (szerintem te voltál, bocsánat, ha nem). Megkérdeztem, milyen kvótákra gondolsz, mert tényleg nem tudom, milyen kvóták vannak az EU-ban. Nem válaszoltál. Most megtennéd, ha megkérlek? Hol találom meg azokat az uniós jogszabályokat, amelyek ezeket a kvótákat szabályozzák?

Azzal egyetértek, hogy a gazdasági helyzetünk nagyban meghatározza a hatalmi pozíciónkat is az EU-n belül. De gazdasági helyzet alatt ne az állami tulajdon mennyiségét értsük, meg ne a magyar tulajdon mennyiségét, és még csak ne is egy koszos GDP-adatot, hanem a gazdaság közép- és hosszú távú növekedési potenciálját. A hitelezést megfojtó bankadó és az egyéb szektorokat sújtó különadók, az állandó kiszámíthatatlanság a gazdaságpolitikában nem ebbe az irányba mutatnak, és ezen államosítással meg oligarchásítással sem lehet segíteni.

"Johninak bizony alapkamat fogja megmondani, hogy mennyit vehet ugyanis többszörös túljegyzés miatt alapkamat alá kell licitálnia különben nem jut neki semmi se!"

Nem. Johnny annyiért adja oda az államnak a pénzét, amennyiért ő akarja. Ha mások kevesebbért is odaadják, és ezért Johnnynak nem jut államkötvény, akkor nem jut, akkor Johnny majd befekteti a pénzét másba. Senki nem kötelezi őt arra, hogy magyar államkötvényt vegyen a pénzéből. Sikerült kiforgatnod a példámat, a mondanivalóm annyi lett volna vele, hogy az államkötvények kamatainak és a jegybanki alapkamatnak közük sincs egymáshoz.

"Államkötvényt csak magyar ember vehet"

Na, ezt fogalmam sincs, honnan vetted, de, hogy nem igaz, az hétszentség. Magyar ember, magyar cég, külföldi ember, külföldi cég és külföldi állam is vehet, ha úgy tartja kedve.

"Hahó te nem tudsz olvasni szlovák, cseh államadósságot is felírtam, de ha akarod bolgár, lengyel, litván lett, észt, szlovén ... hosszú a lista szólj mikor álljak meg ..."

Jó, én meg írtam, hogy a magyar államadósságot csak önmagához van értelme viszonyítani. A román példát ragadtam ki, mert a román államadósságról tudom, hogy az ezért ilyen alacsony. De az államadósság önmagában nem mumus, ha jól van felhasználva, ha többet profitálunk belőle, mint amennyit a kamataira ki kell fizetni, akkor kifejezetten jó. Lehet, hogy magas pl. a szlovák államadósság, de ha azért magas, mert olyan dolgokat csináltak belőle, ami hosszabb távon jövedelmezőbb, mint amennyit ki kell perkálni a kamataira, akkor a szlovákok jól jártak. Mivel nem tudjuk, hogy milyen körülmények alakították a szlovák, cseh, bolgár, lengyel, litván, lett, észt, szlovén államadósságot, ezért fából vaskarika a különböző országok államadósságrátáit összehasonlítani. Összehasonlításnak kizárólag a jelenlegi és a korábbi magyar államadósságot van értelme.

" általános tévképzet, hogy aki gyurcsány támadja az csak is fidesz párti lehet."

Vehemensen védted az Orbán-kormányt a statisztikai adataiddal, ebből valahogy nem tudtam mást levenni, mint azt, hogy fideszes vagy. Elnézést kérek, ha tévedtem.

2013. jún. 15. 21:23
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

[link]

[link]

Igen beszéltem már erről!

hatalmas pénz megy el arra, hogy a francia parasztoknak legyen munkájuk és tudjanak vásárolni ( eu kiadásainak 44% elgondolkodtató, hogy a gdp 2-3% kitevő szektort miért kell ennyire támogatni ?) ... Eu ezzel támogatja a "fejlődést" eljutottunk a falig ideje visszabontani a rendszert!

EGy francia gazda 4szer többet keress, mint egy magyar és 6szor többet mint egy bolgár... de a francia fog vásárolni költekezni, ebbe nőt fel, kialakultak a fogyasztói szokások... ő nem tuna megélni kevesebb pénzből... még a bolgár vagy a magyar nem tudna elkölteni annyivel több pénzt sőt még az is lehet, hogy gyűjtené a pénzt! Ezt meg senki se akarja, hogy eltűnjenek ezek a pénzek a rendszerből ...

2013. jún. 15. 21:45
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Az 52%-os ismét osztja a nem létező eszét.

"Igen beszéltem már erről!

hatalmas pénz megy el arra, hogy a francia parasztoknak legyen munkájuk és tudjanak vásárolni ( eu kiadásainak 44% elgondolkodtató, hogy a gdp 2-3% kitevő szektort miért kell ennyire támogatni ?)"

Politikai demagógia, illetve az önként vállalt hátrányok miatt. Mint például hogy a gazdaságtalan kisgazdaságok összességét működtetjük a lehető legkevesebb környezetszennyezéssel, vagyis rohadt drágán alacsony hatékonysággal és világviszonylatban még a román bérek is magasnak számítanak. Emiatt egy brazil vagy argentin oligarchához képest a sokezer kistermelő sokszoros költségekkel termeli meg ugyanazt a terméket. Cserébe persze jobb minőségű sokkal, csak nem lenne ember ki megtudná fizetni a támogatások nélkül.

Annak az árát fizetjük meg közösen, hogy nem Dél-amerikai módszerekkel termelünk.

A KKV szektor pláne a mezőgazdasági meg amúgy is a politikai kampányok elsőszámú célpontjai.

"... Eu ezzel támogatja a "fejlődést" eljutottunk a falig ideje visszabontani a rendszert!

EGy francia gazda 4szer többet keress, mint egy magyar és 6szor többet mint egy bolgár... de a francia fog vásárolni költekezni, ebbe nőt fel, kialakultak a fogyasztói szokások... ő nem tuna megélni kevesebb pénzből... még a bolgár vagy a magyar nem tudna elkölteni annyivel több pénzt sőt még az is lehet, hogy gyűjtené a pénzt! Ezt meg senki se akarja, hogy eltűnjenek ezek a pénzek a rendszerből ..."

A támogatások a helyi árszínvonalhoz igazodnak, semmivel többet nem kap egy francia paraszt, mint egy bolgár reálértéken.

Amúgy miért tenné félre a magyar paraszt? A Fideszes gazdaságpolitika gyakorlatilag arra alapul hogy (a megnyerendő) célcsoportok zsebében hagyunk egy kis pénzt amit elvernek és ebből épül fel a magyar reálgazdaság a kisemberek által. Most kinek is kampányolsz tulajdonképpen.

Simor legrosszabb jegybankelnöknek való megválasztásáról tudnál hozni valamit?

A nevezetes túljegyzés meg speciel egy spekulációs támadás volt Magyarország ellen, minek is kellett volna Simornak kamatot csökkentenie? Kin is segített volna az?

A világválság első hulláma után meg elég intenzíven csökkent az alapkamat Simor alatt:

[link]

2013. jún. 15. 22:19
 24/26 rémuralom ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, hogy te most a mezőgazdaság mellett vagy ellen ágálsz-e. Én ezeket a támogatásokat egyértelműen ellenzem, elvi és gyakorlati okokból is. A te soraidból viszont azt olvasom ki, hogy mintha csak azzal lenne gondod, hogy a francia mezőgazdaság támogatást kap, a magyar mezőgazdaságot ugyanúgy támogatnád te is.

"de a francia fog vásárolni költekezni, ebbe nőt fel, kialakultak a fogyasztói szokások... ő nem tuna megélni kevesebb pénzből... még a bolgár vagy a magyar nem tudna elkölteni annyivel több pénzt sőt még az is lehet, hogy gyűjtené a pénzt! Ezt meg senki se akarja, hogy eltűnjenek ezek a pénzek a rendszerből ..."

Ez butaság. A fogyasztás bármilyen nemzetiségű értelmes embernél tud alkalmazkodni a jövedelemhez: ha nő a jövedelmünk, tobbet fogyasztunk, ha csökken a jövedelmünk, megszorítunk. Olyan nincs, hogy a francia akkor is havi kétezer euróból akar megélni, ha már csak ezret keres, és olyan sincs, hogy a magyar egy életre berendezkedik a minimálbérből fogyasztásra, és akkor sem javítja az életszínvonalát, amikor már havi félmilliót keres. Ez abszurd, ezt te is beláthatod. Ha hirtelen elkezdek hatszor annyit keresni, mint eddig, bizony nem fogok többé párizsin élni csak azért, mert egész életemben ezt szoktam meg. Azt meg, hogy a magyar "gyűjti a pénzt", ha növekszik a jövedelme, a csodálatos pénzügyi kultúránkat ecsetelő felmérések kategorikusan cáfolják, a magyar háztartások borzasztó nagy hányadának akkora megtakarítása sincs, amiből három havi megélhetését fedezni tudná munkanélküliség esetén.

2013. jún. 15. 22:26
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Emberek akkor gondolkodjunk bankban dolgozunk és van egy rakat pénzünk...

A hitelezünk

b jegybanknál hagyjuk a pénzt és megelégszünk a kamattal.

B nyert, garantált hozam magasan az infláció felet! Mindenki ilyen hozamot akar elérni ezért nem kell különöseben megerőltetni magukat mert az állam erzt garantálja nekik ezt a pénzt.

Majd hülyék lennének az inflációt meghaladó kamatot még piaci hitelezéssel is kockára tenni... ott csak is csak a biztos befutót támogatnak 2-3 kezessel, jelzáloggal, de az igazi pénzt a jegybanki kamat hozza! Elég nekik az, hogy 4,5% a kamat és 2%az infláció ... Ez már is 2,5% profit a semmiért, de korábban ez a profit magasabb volt!

Most is lecsaptak a jegybanki hitelezésre, amikor 2% kamaton kell hitelt adni, tudják, hogy még ez is nagyon jó pénz, ráadásul az állam pénzét kockáztatják ....

2013. jún. 15. 23:05
 26/26 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván eltudná költeni, de nem fogja ... átlag ember nem fog elkölteni 2-300 ezret egy hónapban még a franciának ennyi pénz nem elég egy hónapra .. Valamivel magasabb ott a megélhetési költség ... Igaz alapvető élelmiszerek nem sokkal drágábbak, de francia élet színvonalat, itthon fele annyiból is megtudná valósítani az átlag ember ...

Jön egy külföldi nem hiszi el, hogy milyen kevés pénzből iyen jól meglehet élni ... így van ez fordítva is, ki mész külföldre te az angol minimálbérből te még lazán viszel haza is, de az angol már hó végén már kölcsönökből él! Más a fogyasztói szokás ... Nekem pl nem fontos, hogy almás telefonom vagy laptopom legyen, bőven elég a sokkal olcsóbb asus vagy samsung is ... stbstb ..

2013. jún. 15. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!