Ki lehet a magyar baloldali politikai összefogás megfelelő miniszterelnök-jelöltje szerintetek jövőre?
én nem vagyok baloldali szimpatizáns, de úgy látom, hogy bajnai igencsak hajt rá, hogy miniszterelnök legyen, csak szerencsére elég sokan nem támogatnák őt baloldalról
ez egy jó taktikátigénylő folyamat része lesz, és én azt várom, hogy előhúznak a kalapból kevésbé smert nevet, aki tán még tisztességes is, és így akár jobb oldalról is szerezhet szavazatot; ugyanis a fideszt támogatók egy jó része azt mondja, hogy inkább a fideszre szavaz semmint a tolvaj mszp-szdsz balliberális körre
Előbb kellene egy egészséges magyar nemzeti baloldal, mint a környező országokban, valami Fico, vagy Ponta féle, amelyik tűzbe tenné a kezét az országért, nem ilyen hazaáruló fajta, mint ami nálunk van.
Jelenleg az a legesélyesebb, aki a legbiztosabban teljesíti a nyugati nagytőke, és külföldi érdekcsoportok elvárásait.
2010-ben az emberek végsőkig kiábrándultak belőlük, és azóta a bukott baloldal semmit nem tett a megújulásért azon kívül, hogy oszlásnak indult, majd a bomlásnak indult részek elkezdtek újra összeállni.
Egy teljesen új, valódi baloldal kellene, és azt onnan lehetne felismerni, hogy tényszerűen kezelné a 2010 előtti baloldal károkozásáról, érdemben vizsgálná értékelné a 2010 óta tett, gazdasági stabilitást helyreállító intézkedéseket. Azok érdemi kritikájával (nem fasizmus, meg diktatúra etc.), valós megoldási alternatívák felkínálásával, a 2010 előtti kormányzó erőktől, és kifejezetten a 2006-os öszödi beszéd utáni parlamenti bizalmi szavazáson Gyurcsány mellett szavazóktól elhatárolódó új politikai baloldal lehetne.
Ennek a valódi magyar baloldalnak a legfőbb akadálya, épp az MSZP, DK, Együtt2014 és azok is lelepleződnek, akik velük szövetséget kötnek, mert ők elárulták a baloldali értékeket.
Most kapásból egy személy jut eszembe, aki a kritériumaimnak megfelel: Gazsó Ferenc: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!