Lehet mentség olykor a terror alkalmazására?
"És ha egy terrort alkalmazó politikai egyesülést kell "legyűrni"."
A terrort alkalmazó politikai egyesüléseket terrorszervezeteknek szokás nevezni. Amúgy nem tudom mire gondoltál... (Ha esetleg Izraelre, akkor nagy tévedésben vagy, barátom. Ugyanis terrorcselekménynek csakis a kifejezetten civilek ellen irányuló erőszakcselekmények nevezhetők.)
"A terrort alkalmazó politikai egyesüléseket terrorszervezeteknek szokás nevezni."
Nem igaz. Kun Béláék pártja bármennyire is fura, egy párt volt, aki a hatalmat gyakorolta. A vörösök a Forradalmi Kormányzótanács nevében gyilkolásztak.
"Ugyanis terrorcselekménynek csakis a kifejezetten civilek ellen irányuló erőszakcselekmények nevezhetők"
Ez se igaz, a Gestapo nemcsak civilek ellen tevékenykedett.
Lehet, de ezt már jóval korábban megfogalmazta egy ember, méghozzá Machiavelli:
"Szerintem a szabadság érdekében bármi megengedett, még ha az az alkotmánnyal is ellenkezik."
Ezzel a mondattal tökéletesen egyetértek.
"(pl.: vörösterror)"
Van egy probléma! Magyarországon a vörösterrort felváltotta a fehérterror, a Prónay és Héjjas féle tiszti különítményssek gyilkos garázdálkodása Horty tudtával.
"Magyarországon a vörösterrort felváltotta a fehérterror, a Prónay és Héjjas féle tiszti különítményssek gyilkos garázdálkodás"
És? Nem mondtam, hogy az helyes lett volna. A kérdésem nem erre irányult.
Nem célom senkit se kioktatni. Csak elmondom válaszként a véleményemet, ahogyan te is megteheted(teszed).
"Tehát ha lenne egy csoport, akik mondjuk csupa gonosztevőből állnak és én őket terrorizálom"
Milyen alapon van jogod megmondani, hogy ki a gonosz? Akiket az úgynevezett "gonoszok" terrorizálnak, azok meg a "gonoszoknak" gonoszak. Tehát vagy mindennemű terror jogos (bárki csinálja bárki ellen) vagy semmilyen féle sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!