Igazságos dolog a vagyonadó? Lásd lent!
Nem értek egyet a vagyonadó tervezettel! Sőt! Egyenesen felháborítónak tartom!
Fizessenek a gazdagok,persze, de ezzel megint a középréteget fingattják meg, akik már nem bírják sokáig.
Amugy pedig igaz, hogy ha pl építek egy házat, akkor a munkától kezdve a tégláig minden után adót fizetek. Akkor nem adóztam még eleget azért a rohadt házért? A pénzről ne is beszéljünk ami ugye megintcsak adózott pénz...
A háború előtt és még utána sokáig minden lakóház után kellett házadót fizetni.Az adó attól függött,hogy mekkora a ház,mikor épült,miből épült (vályog,vertfal,tégla),a város melyik részén van.A Rákosi rendszerben megemelték a házadót,ha bérlő volt a házban.
Én jogosnak tartom a vagyonadót,csak több szempontot vennék figyelembe.A ház értékét,örökölte vagy építette a házat ( lakást ).Azt hogy adózott jövedelemből építette-e,nehéz lenne megállapítani.Még egy jól menő vállalkozó sem adózik tisztességesen a jövedelme után.
Nem mindegy az,hogy hol van a ház . És azt is figyelembe kellene venni,hogy a tulajdonosnak milyenek a jelenlegi jövedelmi viszonyai.Ha valaki aktív korában épített egy házat,most viszont a nyugdíja nem magas,akkor a törlesztő részlet kifizetése komolyan megterhelheti a háztartását.
Feltéve,hogy nincs komoly bankbetétje.Ha viszont magas a hiteltartozása,azt is fizetnie kell,de a ház értékénél hogyan vegyék figyelembe?A hitelt és a kamatot ugyan az adózott jövedelméből fizeti,de a kamat a banké.
Nagyon nehéz lenne igazságot tenni.És ezellen legjobban a politikusok tiltakoznak,mert Ők ugye tisztességesen keresett adózott jövedelmükből vették a villájaikat,meg a hajó,repülőt ?Ezért nem fogják bevezetni.
Repülők, yachtok, helikopterek, luxusautók?
Ezek létszükségletek?
A lakás/ház az nem?
Hát igen, ezért kellett az mszp-re szavazni.
Nem igazságos a vagyonadó, úgyanúgy, mint az 5.000.000Ft-os adósáv, abszurd, hogy egy manager ugyanabban az adósávban adózik, mint egy flexes operátor.
Ingatlanadó: egy gazdag simán kifizet az 50.000.000-ós háza után akár 2%-ot is, a proli meg 15.000.000-ós ház adóját se tudja fizetni!
Ennek a tervezetnek semmi köze a vagyonhoz.
Az igazán vagyonosoknak papíron semmijük sincs. Én egy csóró faszi vagyok, Gyurcsány pedig hozzám képest szegény, mint a templom egere.
Az igazi vagyonok vállalkozásokban, (offshort)cégekben vannak, az meg más kategória.
Azért kell többet adózni, mert az országnak ez az érdeke ( mondják Bajnaiék) Akkor a gazdagok azért adózzanak többet, mert az ő nadrágszíjukon még van vagy 100 lyuk amennyivel beljebb lehet húzni, mi meg már így is fuldoklunk.
Arról nem is beszélve, hogy azon nagy vagyonok legnagyobb része nem becsületes úton keletkezett, még ha hellyel- közzel törvényesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!