Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Apám miért dicsőíti annyira a...

Apám miért dicsőíti annyira a Kádár-korszakot?

Figyelt kérdés

"Mert akkor mindenki dolgozott, meg lehetett élni, önerőből tudták a mostani házunkat megvenni, pedig a húsiparnál dolgozott, vissza kéne hozni azt az időt, stb."...

Már komolyan az idegeimre megy ezzel, mert egyfolytában erről beszél, ha híradót néz.

Meg hogy az Orbán Viktor mekkora szemétláda (mondjuk ebben van valami :D).

Tényleg ilyen jó volt a Kádár korszak? Mert ha jól tudom, az állam nagyon eladósodott abban az időszakban, meg habár mindenkinek volt munkája, de nem volt hatékony a munka, sok embernek szinte dolgoznia sem kellett, mert egy feladatra voltak mondjuk 5-en.

2012. máj. 13. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
57%

Az se volt egy tökéletes korszak de még mindig jobb volt mint a mai helyzet

Igen ott volt munka de viszont ha nem tetszett a rendszer akkor kussban kellett lenned

Észrevettem hogy az emberek hiányolják a régi időket.Jogosan,mert egyre szarabb lesz minden...20 év múlva meg ezt az időszakot fogjuk visszasírni

2012. máj. 13. 15:04
 42/73 anonim ***** válasza:
26%

A magyaroknak nem jó semmi, az előző rendszerben ment a sírás rívás hogy el vagyunk nyomva, hallgattuk is buzgóan a szabadeurópa rádiót. A mostani, piac alapú gazdaság megspékelve állami beavatkozással sem túl népszerű, a korrupció és szélesedő társadalmi szakadék miatt.

Az egész országot át kéne helyezni Kazahsztánba, olyan hatalmas az az ország, észre se vennék, hogy lecsaptak belőle 93 ezer négyzetkilométert, főleg a kazahok testvérnépnek is tekintik a magyarokat. Szerintem Orbán tervez valamit, hiszen Szíjjártó Kazahsztánban jelentette be hogy Réthelyi lemondott. :)))))))

2012. máj. 13. 15:18
 43/73 hollófernyiges ***** válasza:

"Fiam, ne röhögtess légy oly szíves. Ez a cikk nem egy tudományos szaklapban jelent meg, hanem egy félig bulvár netes hírportálon."

Oké apafej, lássuk a te számaidat. Mennyi volt 89-ben az adósság, mekkora kamattal és mennyi most.

2012. máj. 13. 17:30
 44/73 CMD ***** válasza:
47%

Látom itt sokan az államadóssággal dobálóztok. Én tudom, hogy a GYK tele van wannabe közgazdászokkal, de szerintem fingotok sincs, hogy mi is az igazán. Csak ezt halljátok a TV-ből egész nap, hogy "az államadósság rossz, és küzdeni kell ellene".

Az államadósság mindig jelen van, és nem feltétlen okoz problémát. Japán hosszú évek óta majdhogynem 200%-os államadóssággal rendelkezik. És elég messze állt mindig is a csődtől.

Ha holnap mondjuk visszafizetnénk az összes államadósságot, utána sem lennénk egy kicsivel sem előrébb, sőt ugyanúgy újratermelődne. (Ahogy ugyanez megtörtént Romániával. Visszafizették, nézzétek meg, mennyi van nekik most.)

Visszafizetnénk mindent, én direkt elmennék és vennék egy államkötvényt. Csak azért, mert így máris államadósságot okozok. HAHAHA

Szóval ne ezzel méregessétek össze a két rendszert szerintem, mert semmi értelme.

2012. máj. 13. 17:39
 45/73 anonim ***** válasza:
51%

Fél nap alatt ennyi válasz - ez csak akkor szokott történni, ha mindenki, aki él és mozog hozzászól, lehetőleg úgy, hogy fogalma sincs, mihez. E tétel bizonyításához kicsit átnéztem a válaszokat, és a pillanatnyi pontállást. Nagy vonalakban azt lehet megállapítani, minél inkább a tényeket próbálja megfogalmazni valaki, annál jobban lepontozódik. Ha megnézzük, hogy a fogalmazás szenvedélyessége játszik-e szerepet ebben, látható, hogy bár nagy a szórás, de alapjában a szenvedély érdektelen.

Következtetés. A mai médiamanipuláció profi. A legtöbben meg vannak győződve, hogy ők nem manipulálhatók, még csak elképzelni sem tudják, hogyan történik ez. Ehhez képest a korabeli vietnami, vagy koreai agymosás szánalmas próbálkozás.

Ezért semmi kedvem itt osztani az észt. Nincs motivációm, hiszen az ember akkor érvel, ha úgy érzi, annak van értelme. Akik annyira leszólják az akkori rendszert, többnyire nulla tapasztalatuk van, jó, ha elbeszélésekből hallottak ezt-azt. Akik nagy nosztalgiával beszélnek róla, ne felejtsük el, a fiatalkorukról is beszélnek elsősorban. Kíváncsi lennék, a ma 20-30 évesek hogy fognak erről a korról beszélni 40-50 év múlva (ha még élnek).

Minden korban vannak okos és buta vezetők. Minden korban akadnak humánus és gátlástalan hatalmasok. A vélemény sokszor függ attól, kinek melyikhez volt szerencséje. Apámat a Don kanyarban az orosz katonák otthon maradt családtagjai bujtatták saját katonáik elől, így jöhetett haza. Itthon a felszabaduláskor a saját házában akarták agyonlőni az orosz katonák, mert megzavarta őket a rablásban. Kidumálta magát. Most mit mondjak az oroszokról? Sokan vannak hasonlóan bármelyik oldalon és helyzetben.

A véleményalkotás felelősség is. Nem tisztem mások véleményét minősíteni. Megteszi ezt helyettem az írásuk.

2012. máj. 13. 18:19
 46/73 anonim ***** válasza:
55%

Elektroo

"Te nem éltél abban a korban...írod.

Én viszont igen,bár gyerekként.Na most jól figyelj ide,és mindegyik, aki olyan jól érzi magát a mában.

Az édesanyám egyedül maradt velem,mert az apám fogta magát és disszidált egy új élet reményében.Jó elment,az élet nem állt meg.Egy éven belül kaptunk az akkori Tanácstól egy belvárosi lakást,amit mindennel felszerelt az akkori Ingatlankezelő Vállalat a lehetőségekhez képest.Gázkonvektor,villany boyler,gázkészülék,új wc és a többi.Ez egy fillérjébe sem került az anyámnak,bár aktív dolgozó volt.A fizetéséből ketten bőségesen kijöttünk,és most kapaszkodjatok meg NEM VOLT PÁRT TAG,egy átlagos áruházi eladó volt,az akkori "Úttörő áruház konfekció osztályán"Simán minden évben jártunk nyaralni,amit a vállalat biztosított a dolgozóinak,teljes ellátással.Év közben többször támogatták,mint egyedülálló édesanyát,és mint kiváló dolgozót.Nem voltunk elmaradva rezsivel,nem éheztünk,nem volt gond egy télikabát vásárlása iskola kezdésre.És ezek a nagy dolgok!!Hogy nem volt az életszínvonal olyan mint most???Az lehet,de próbálj most egy eladói fizetésből LCD tévét venni,vagy egy márkás edző cipőt a gyerekednek amit fel is vesz szívesen.Nem voltak roskadásig az élelmiszer üzletek polcai árú választékkal??Ez igaz,de ba@hatod a mai választékot,ha egyszer nem engedheted meg magadnak,mert akkor nem marad a villanyszámlára,gázszámlára,vízszámlára ami éppen mondjuk kikapcsolás elött áll.Hát jó élet ez mit ne mondjak,remek.Nekem legalább jó gyerek korom volt,mert nem nélkülöztem mint sajnos ma, sok-sok kisgyerek.Akkor volt munka,és munka lehetőség a három gyerekes apának nem a munkanélküli központba kellett kuncsorogni,hanem besétálni egy vállalathoz és másnap reggel kezdhetett dolgozni.Próbáljátok meg ma.

2012. máj. 13. 18:27
 47/73 anonim ***** válasza:

"Az államadósság mindig jelen van, és nem feltétlen okoz problémát. Japán hosszú évek óta majdhogynem 200%-os államadóssággal rendelkezik. És elég messze állt mindig is a csődtől. "

Igen, valóban nem az államadóssággal van a gond, én nem is ezt mondom. Én az ADÓSSÁGSPIRÁLRÓL beszélek. Ebben van az ország a Kádár korszak második fele óta.

[link]

"1970-1987 között az ország nettó adósságállománya a minimális 0,5 milliárd dollárról 13,7 milliárdra nőtt. Ugyanekkor 1980 és 1995 között ez több mint nyolcszorosára nőtt. A bruttó adósságállomány elérte a 35 milliárd dollárt. Eközben az 1980-ig felvett adósságállomány többszörösét, 1995-ig mint egy tízszeresét fizette vissza az ország. "

Nem az a baj, hogy vettek fel hitelt, hanem az, hogy ezt nem fektették be, hanem a szociális hálót tartották fenn belőle ami egy ordító b.romság. Ez a kommunizmus öröksége.

2012. máj. 13. 20:18
 48/73 anonim ***** válasza:
Egyébként ehhez az információhoz elég fellapozni bármelyik mai történelemkönyvet.
2012. máj. 13. 20:18
 49/73 CMD ***** válasza:

Nem is neked írtam, hanem hollófernyigesnek, meg a többi pénzügyi szakembernek.

Amúgy teljesen igazad van, egy masszív kiadáscsökkentés kéne, egy 40-50%-os, ahogy Szlovákiában. Lehet itt is lenne cigány-, és prolilázadás, de a rendőrség úgyis leverné őket.

2012. máj. 13. 21:08
 50/73 anonim ***** válasza:

Hiába pontoztatok le,pont le@arom.Az igazság úgy is ez,és nem az a marhaság amit szajkóztok oldalakon át.

Csumi.

2012. máj. 13. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!