Tudtok mondani 10 épkézláb érvet a Jobbik mellett?
Mivel másik kérdésbe belebonyolódtam már többször is hogy a Jobbik jobb-e, ezért inkább külön kérdést teszek fel.
Tudtok mondani 10 épkézláb érvet a Jobbik mellett, illetve amellett hogyha ők lesznek hatalmon miért lesz másabb mint most, és mi erre a garancia?
Egy jó érv miért nem elég neked???
A Demokrácia álszent: ugyan azok a nagytőkések támogatják a legnagyobb pártokat és hiába váltunk kormányt ugyan azok az emberek tömik a vezetők zsebeit és szorongatják a tökeit ... javulás nem lesz!!!
Az országot megosztják, az embereket egymás ellen fordítják, hogy egymásra mutogassunk vitázzunk ahelyett hogy azon gondolkozzunk, észrevegyük ki irányít - manipulál a háttérben! ...
Érdekes módon a titkosszolgálati (3/3-as) ügyeket nem rakta egyetlen párt sem tisztába!!!
I-II. VH-ús jóvátételt minek fizetjük még??? Az olaszok mondhatták hogy nem fizetik tovább? A parlamentben úgy gondolják, hogy mi még bírjuk fizetni ezért jó példát mutatunk???
Utolsó! És mi a garancia hogy a Jobbikot nem egy érdekcsoport pénzeli? Ezeket a hátsó érdekcsoportokat mindig beleszövitek, és azt gondoljátok hogy ne lenne annyi eszük hogy kitaláljanak nektek is egy "terméket"? Naiv dolog...
cigány kérdés, fújj kommunizmus, enyhe rasszista színezet, nyugat utálat, kapitalizmus ellenesség...”
Ezek közül egyiket sem a jobbik találta fel. A Nyugat utálat meg inkább EU ellenesség akar lenni, gondolom.
Nem, nem a Jobbik találta fel, csak előhozta őket. Ezekkel a mottókkal gyorsan meg lehet nyerni elég sok embert.
„Válság időben az ilyet meg lehet lovagolni... A szélsőség, a demagóg, mindig válság időszakban erősödik meg. Ha az emberek jól élnek, nem különösképpen érdeklik a radikális megoldások.”
Mert mikor nem volt válság? Meg mikor éltek jól az emberek?
Az meg hogy mi a radikális, meg mi a szélsőséges, többféleképpen értelmezhető. Mert az szerintem az eléggé szélsőséges, hogy kis híján az Atyaúristen is el lett már itt privatizálva (persze az ebből befolyó bevételek jó része is), meg az is hogy ország jelentős része külföldi cégeknek dolgozik. Nem a külföldi cégekkel van a baj, hanem az extrém arányokkal, meg a rájuk összpontosuló támogatásokkal.
Az emberek jobban éltek még a válság előtt, ez tény. Nem azt mondom hogy jól, hanem azt hogy jobban.(sztem jóval jobban, legalábbis saját családunkat tekintve..)
A privatizáció nagyrészével én se értek egyet, főleg a TSZ-k szétverésével, de a nagyrészéből anno a 90es években az államadósságot csökkentették.. Persze több hasznot hozott volna hogyha állami kézbe hagyják.. ezzel én is egyetértek.
A külföldi cégek támogatásait meg lehet vágni, de csak óvatosan, a Jobbik retorikája pedig nem feltétlen tükrözi ezt. Ha elmegy egy külföldi cég - 1000 munkahely.És akkor még keveset mondtam..Persze a helyi piacok már "ráhangolódtak" egy ilyen külföldi cégre, vannak helyi szállítóik stb.. tehát eléggé borítana egy regionális piacot egy-egy nagy cég kivonulása. Ezért érzékeny téma, amit nem lehet egy huszárvágással megoldani.
„De ha már úgy érzik hogy csak ez segíthet, akkor radikális változást.”
Hát, szerintem itt kisebb kiigazításokkal már nem sokra megyünk, mert alapvető problémákkal küszködik az ország.
Jól érzed, nem lehet kisebb kiigazításokkal megoldani a jelenlegi gazdasági helyzetet, hanem a sokat emlegetett strukturális reform kellene, vagy nagyobb kiigazítások, csak valószinüleg aki azt végrehajtaná akkora presztizs veszteséggel járna hogy le is mondatnák rövidesen. (lásd első Bokros csomag..)ű
„akiknek könnyü a fejükbe ültetni hogy Árpád Szent Vére csörgedezik ereinkben...”
Azt is könnyű a fejükbe ültetni, hogy el lehet menni külföldre. Annál már talán ez is jobb, nem?
Amúgy Árpád nem volt szent, de a vére a Habsburgok ereiben is csörgedezik.
Tisztába vagyok Árpád származásával is, csak sok tini Jobbikos Árpádra Szentként tekint mint az Ősatya...
„Van egyáltalán valami konkrét programjuk? (ami a honlapjukon fenn van azt ne nevezzük konkrét programnak, mert egy mesefüzet)”
Nem tudom, meg tudnád mutatni, hogy milyen egy konkrét program? Bármilyen nyelven megfelel.
Ezt más kérdésnél is leírtam, hogy ezzel az a bajom, hogy sok Jobbikos előjön azzal hogy ha nem tudom miért jó a Jobbik, olvassam el a programját.. De azt ugye nem gondoljátok komolyan hogy az így ahogy van kivitelezhető? Egy kívánságlista az hogy mit szeretne hallani a nép.Persze a többi párté se más, de a többi pártra se szavaznék. Nekem nincs nagyobb bajom a Jobbikkal, mint pl az Mszpvel vagy Fidesszel, csak a szavazórétegük egy részével.. Akik hajtogatják hogy Jobbik Jobbik Jobbik.. de egy érvet nem tudnak felhozni..
De most már legalább kaptam értelmes, érvelős választ is, köszönöm.
"az "izraeliek" nem kapnának segélyt"
Döntsétek már el, hogy segélyen élősködnek, vagy kizsákmányolnak, gyűjtik a vagyont, vagy mit csinálnak a zsidók?!
A munka nélküliség megszűnne, mert az "enyhén barnák" illetve az "izraeliek" nem kapnának segélyt hanem éhen döglenének mert inkább éhen halnak, mint hogy eladják a hifi tornyot meg az audit!
Miért szünne meg a munkanélküliség ha a Jobbik kerülne hatalomra? Szerinted a munkanélküliség csak a segélyen élők miatt van?
+ Nincs olyan hogy megszűnik a munkanélküliség. Frikciós munkanélküliség mindig van...
De sose tudjuk meg hogy igazak-e ezek az érvek ha nem szavazzuk meg a jobbikot! Veszteni valónk úgy sincs mert a többi párt már lejáratta magát!
Na igen.. AKkor szavazzuk meg a Munkáspártot.. vagy a Civil ÖSszefogást...a többi párt már lejáratta magát (köztük a Jobbik is...)
Nem mindegy miért szavazz valaki a Jobbikra? Nem fogod tudni meggyőzni őket(minket), hogy ne szavazzanak rá. Egyébként azért mert:
MSZP: Még egyszer? Na ne!
Fidesz: Sok adó van és semmit nem tudnak tenni a közbiztonság érdekében.
LMP: A legtöbb ember alap érveivel szembe helyezkedik de természetesen egy értelmes párt mi is rájuk szavaztunk (már nem fogunk).
DK:(?) Biztos, hogy nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!