Szerintetek azért a legerősebb a Fidesz a közvéleménykutatásokban, mert félnek az emberek azt mondani hogy Mszp vagy Jobbik vagy stb?
1,/ Függ attól is,hogy a közvéleménykutatók melyik párt hívei.
2/. Többnyire ugyanazt a 2-3.000.- embert kérdezik meg,és az ő válaszaikból következtetnek a 8 millió véleményére.
3./ Ezért rossz a mintavétel.
4./ Nem lehet ellenőrizni,hogy valóban azt gondolják a válaszolók,amit mondanak.
"Szerintetek azért a legerősebb a Fidesz a közvéleménykutatásokban, mert félnek az emberek azt mondani hogy Mszp vagy Jobbik vagy stb?"
Igen, természetesen. És április 11-én és 25-én is azért a Fidesz nyert a választáson, összhangban a közvéleménykutatók előrejelzéseivel, mert az emberek "féltek azt mondani, hogy mszp" stb. :DDDDDDDDDDDD
20:00
"1,/ Függ attól is,hogy a közvéleménykutatók melyik párt hívei."
Na és melyik párt híve a Medián? És a Szonda? Vagy a Tárki? Csak azért kérdezem, mert 1-2 % eltéréssel ugyanazt szokták mérni.
"2/. Többnyire ugyanazt a 2-3.000.- embert kérdezik meg"
Ezt miből gondolod? Csak azért kérdezem, mert ez az állítás egyszerűen hamis.
Léteznek panelvizsgálatok, amikor éveken át ugyanazt a pár száz embert kérdezgetik, de a politikai közvéleménykutatás nem ilyen, minden méréshez új mintát vesznek.
"és az ő válaszaikból következtetnek a 8 millió véleményére."
Ha érdekel, hogyan, akkor olvass egy kis matematikai statisztikát, pl. tudom ajánlani Obádovics "Valószínűségszámítás és matematikai statisztika" című könyvét, elvileg aki leérettségizett, annak értenie kell.
"3./ Ezért rossz a mintavétel."
Ha a mintavétel rossz lenne, akkor nem sikerült volna a közvéleménykutatóknak előre jelezniük néhány % eltéréssel a 2010-es választás eredményét.
Amúgy ha annyival jobban értesz a mintavételhez, mint az ezzel foglalkozó szakértők, akkor miért nem a tiéd a legsikeresebb piackutató cég az országban?
"4./ Nem lehet ellenőrizni,hogy valóban azt gondolják a válaszolók,amit mondanak."
Tény, de a többségük nem hazudozik, illetve a hazudozás kiszűrhető (általában a szocik szoktak hazudozni ("rejtőzködés"), de ennek mértéke ismert és lehet vele kalkulálni).
"Szerintetek azért a legerősebb a Fidesz a közvéleménykutatásokban, mert félnek az emberek azt mondani hogy Mszp vagy Jobbik vagy stb?"
Szerintem nem. Inkább azért, mert akik rájuk szavaztak, még mindig bíznak bennük. Ennyi.
Egy Jobbik szimpatizáns
Ilyen hülyeségekben a FIDESZ már rég nem bízik, tudhatnátok...:/
2X bukott CSAK ennek ellenére.
az 1. válaszra ment
Egyszerűen kivárnak, bizakodnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!