Hogyan döntenél?
Én kifordítanám a kérdésedet:
............. melyik pártra NEM szavaznál, és miért?
Az MSZP-re NEM, - mert már elkůrták
A Fideszre NEM, - mert most kůrják el
A Jobbikra NEM, - mert mégjobban elkůrnák
Az LMP-re NEM, - mert össze-vissza kůrnak
Három nap múlva leszek 74.
A kínok kínját élem meg mikor tapasztalom,hogy a mai fiatalok nem tudják,vagy nem akarják tudnihogy az mszp az mszmpő-böl lett. Máűr nem is írom,hogy azok mit csináltak,mikk voltak jelszavaik Persze "könnyű" nekem. Nekem az mszmp uralma nem történelem,én azt megéltem.Sajnos,hogy nem mást. Az mszp meg abból lett.De hadd mondjak valamit: még néhány évre se emlékeztek vissza?
Kedves Bíró Miklós,
31 éves vagyok, úgyhogy nyugodt szívvel nevezhetem magam "mai fiatalnak". Tisztában vagyok azzal, hogy az MSZP az MSZMP reformszárnyából alakult meg annak idején. Baloldali meggyőződésű lévén sokkal szívesebben látnék a politikai palettán a régi garnitúrától teljesen mentes és független szociáldemokrata pártokat, és e reményem ha lassan is, de biztosan megvalósulni látszik, hiszen számos, alulról szerveződő párt kezd kibontakozni ezen a térfélen is.
Néhány gondolat:
- hitelesek-e azok a volt MSZMP-tagok, akik '90 előtt a párt és annak bizottságainak magas rangú funkcionáriusai voltak, ma pedig a Szent-Korona-tant hirdetik, és a Horthy-rendszer szellemiségében politizálnak?
- hiteles, és őszinte-e egy olyan párt, amelyik 20 éve még liberális volt, a katolikus egyház ellen nyilvánult meg, és varázsütésre a keresztény-nemzeti-konzervatív eszmerendszer attitűdjét kezdte felvenni, majd évekkel később posztkádári jelszavakkal, szociális populizmussal próbált (sajnos sikerrel) tömegeket maga mellé állítani?
- nem a szocializmus védelmében, de megjegyzem, hogy éppen a mai hatvanasok, hetvenesek érzik a legerősebb nosztalgiát a Kádár-rendszer iránt. Olyan emberekről van szó, akik évtizedekig éltek, dolgoztak az "átkos" érában, aztán a nagy kapitalista átrendeződés azzal köszönte meg a munkájukat, hogy a kilencvenes évek derekától esélyük sem volt elhelyezkedni sehol. Vitatkozom ugyan velük, de meg kell, hogy értsem őket, mert a maguk szempontjából jogosan sírják vissza azokat az időket, amikor megbecsülték őket.
- ha egy mai fiatal baloldali szemléletű, az nem azt jelenti, hogy buta, vagy tájékozatlan, hanem azt, hogy az értékrendjében hangsúlyosabb szerepet kap a szolidaritás, a békés együttélés, a tolerancia, a társadalmi különbségek mérséklése, mint teszem azt a vallásosság, vagy a hagyományok tisztelete. Ezért pedig véleményem szerint nem illik és nem is szabad elítélni senkit.
Az mszp-re soha nem,mert erkölcse kritikán aluli.
A FIDESZ-KDNP-re mindig,mert biztos vagyok jószándékukban.Semmit nem irok ennek alátámasztására,mert aki figyel,nsmcsak puffogtat,az is tud annyi jót,mint én.
felhívom figyelmedet. Még egy vacak kunyhót se lehet gyorsan újra felépíteni,nem egy széhordott országot. Hogy is mondta gyurcsány? Ezt elk@truk.......... Hát akkor ezt túltárgyaltuk.
"Az mszp-re soha nem,mert erkölcse kritikán aluli.
A FIDESZ-KDNP-re mindig,mert biztos vagyok jószándékukban."
Az MSZP maga a gonosz, a Fidesz-Kdnp pedig az erkölcsi mintapélda? Azok után, hogy Orbánék 20 év alatt háromszor is köpönyeget váltottak, becsapták az országot, gúnyt űznek a parlamentarizmusból, a köztársasági elnök funkciójából, és a párt tele van volt MSZMP taggal?
Biztos, hogy a világ ennyire fekete-fehér? Egy 74 éves ember esetében sokkal több bölcsességet feltételeznék...
Ennek a74 éves embernek van bölcsesége,de ami ebben a helyzetben fontosab. van tapasztalata olyan amit szeretne elfelejteni,de a nagyon rossz megéléssel sajnos az nem megy. Nem fogok sírni ne félj. Panaszkodni se. Már ott tatunk lassan,hogy nincs kinek.
Dunavecsén az egyik énektanár olyan kitűnő iskolazenekart csinált gyerekekből,hogy a felnőttek nem győztek csodálkozni.'56-ban elszavalta a Nemzeti dalt,tudod:Talpra magyar... Mikor ujra visszajöttek a komcsik -hazaárulók - úgy elverték a talpát,hogy tán élete végéig sánta maradt.Valahány év után Németországba ment. Az "elvtársak" nem írgalmaztak senkinek. Mindegy mennyire volt okos,jó hatékony. Aki nem fújt egy követ velük attól tán még a levegőt is megvonták volna. Csakhát az nem ment nekik.Évtizedek múltán ezeknek lett utóda az mszp.
Fiatalok! Amikor az mszp tart valamilyen gyűlést vegyétek észre az ősz fejeket. Ők voltak régen a nagyfizetésűek. Annak megfelelően most ök kapják a nagy nyugdijat.
A kort illik tisztelni. Ezeket nem kell. mint ahogy a hazaárulót sem kell.
Ha van bennetek egy hangyányi jó érzés hazátok iránt,soha többé ne szavazzatok az mszp-re!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!