Hogy döntenél a helyemben?
mellékállásban személyszállítással akarok foglalkozni, ehhez fogok venni egy 9 személyes kisbuszt hitelre.
van egy személyautóm, annak augusztusban telik le a hitele. számításaim szerint tudom majd a két hitelt együtt fizetni.
Egy seggel meg tudsz ülni két lovat?
De igazából nem éri meg eladni a személyautót.
Tartsd meg.
Ha már csak augusztusig van rajta hitel, én megtartanám az autót. Utána adnám el, többet kapsz érte valószínűleg.
Illetve van-e rá szükség egyáltalán? Szaladgálni biztos olcsóbb egy személyautóval mint egy kisbusszal. De nem annyival, hogy megérje fent tartani.
Ha eladod a személykocsit, akkor egy privátot dobj. Érdekel mennyi a havi törlesztő, meg milyen autó is.
Én biztosan eladnám az autót, bár sok dologtól függ, ki kell számolni.
Mennyit eszik az autó? Mennyit a kisbusz?
Mennyit fogsz autóval menni és mennyit a kisbuszzal?
A kisbuszt/autót oda tudod-e adni másnak ha éppen nem használod? Hányszor mennél nagyobb távra és milyen messzire?
Szerintem egy kisbusz és egy autó között (nem derült ki dízel vs benzin, motorméret, stb...) kb 2 liter fogyi különbség lehet.
Számoljunk!
10e km= 100 tankolás
100*2 = 200
200*400 = 80e ft
A kocsira mennyi a bizt? Ha 50 körül van plusz a súlyadó, plusz az alap éves kötelező fenntartások (olajcsere, stb...) akkor pont oda lyukadunk ki hogy egy év alatt ha 10e km-el számolunk, akkor pont nem éri meg fenntartani az autót is.
a kocsim 8-9 litert eszik, 1.6 benzines, bizt. 23ezer/év.
autóval fogom vinni a családot ha úgy van meg szaladgálni a városban, a kisbusszal meg rendezvényekre, meccsekre, stb. viszem majd az emberkéket szabadnapjaimon.
egyiket se szeretném kölcsönadni másnak.
a kisbusz dízel és 2.5 motorral felszerelt.
azt a kérdést passzolom.
Fiat Ducato 2.5 D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!