Hogy döntenél a helyemben?
Egész kicsi korom óta az orvosira készültem, nagyon érdekelt a téma. Viszont sajnos a tanulmányi eredményem miatt max 400 pontom lesz :/ Igazából már le is mondtam róla, mert már nem a karrier érdekel jobban, hanem a családalapítás. Ami most nagyon érdekel a szülésznő és ápolónő képzés(Diplomás). Erről viszont a családom hallani sem akar. Nem akarják, hogy a "sz.art pucoljam" a betegek alól, mikor több eszem van. Igen, tudom, hogy lehetnék más is, komolyabb is, de ezt tudnám szívvel-lélekkel csinálni. Akkor miért legyek más? Ők azt szeretnék - nem akarnak belekényszeríteni, szó sincs róla, de az a véleményük - hogy menjek mérnöknek. Ha rendesen tanulok, el tudnám végezni, de nem érdekel ez a pálya. Rengeteg oldalt végignéztem, ami a továbbtanulással foglalkozik, az egyetemek oldalait, stb, de nem találtam olyat ami érdekelne ezeken kívül. :(
Mit tennétek a helyemben? Elmennétek egy komolyabb szakra, ami nem érdekel? Vagy esetleg arra, ami nem egy nagy karrier, kevés pénzzel jár, háromműszakos, kemény munka, de van hozzá elhivatottság?
Egyébként ha ápolónőire mennék, akkor utána csecsemő és gyermek ápolónak szakosodnék tovább. :)
Szóval?:)
Szia!
Figyi, lehet duplázással is pontot számítani, és akkor nem számít a tanulmányi eredményed. Simán meglehet még az orvosi, ne add fel csak így!
Amúgy a szüleidet nem értem, orvos és mérnök között óriási a különbség. Ha humán beállítottságú vagy, márpedig úgy gondolom mind az orvosi, mind az ápoló szakot humán erősségű emberek választják, akkor a mérnök nem tudom hogy jött képbe, tipikusan reál. :)
Ennek ellenére én a mérnökit ajánlanám, sokkal többre mész vele, havonta 3x annyit keresel minimum, mint a fentebb említett szakok. És mivel manapság a pénz nagy úr, én ezt választanám.
De ezt a csatát magadban kell megvívnod, nem szólhat bele senki idegen. ;) Hajrá, sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!