Tartós beteg gyermekednél ha rád bízzák, hogy járatod e oviba vagy sem járványos időszakban, akkor mit döntenél?
5 és fél éves,autoimmun betegsége van.
Könnyebben elkaphat betegségeket esetleg ,ha itthon van akkor legtöbbször hónapokig még egy náthája sincs ,de a betegsége tünetei előjönnek néha .
Tavaly emiatt egyáltalán nem járt oviba .Nagy általánosságban egy egészséges gyermek képzetét kelti,mozgékony,jókedvű.
Az orvosok azt mondták döntsem el én ,hogy járjon e télen is ,vagy ne járjon és így pedig nem lesz gyakran beteg.
Egy héten egyszer vivés ellen nagyon tíltakoznának az oviban,már szóltak régebben is ,hogy nem tud beilleszkedni,egyedül játszik ,egyáltalán nem tud mit kezdeni azzal,hogy meg kell osztozni a játékokon.
Szükség lenne rendszeres közösségbe járásra.
A múltkor amikor szóltam az oviban,hogy menne ,mert jobban van,akkor azt mondták,hogy a mi érdekünkben szólnak,hogy még véletlenül se,mert rengeteg a beteg gyerek éppen és nehogy vigyem,mert tudják,hogy neki vigyáznia kell.
Persze ez a sok beteg gyerek egész télen fent fog állni,lassan itt az influenzaszezon is...
Hetente 1 x hordom magánúton fejlesztésre,hogy azért legyen némi fogalma az óvodai játékos foglalkozásokról,a szakember akihez hordom azt mondta,hogy behozhatatlan lesz a lemaradás a szociális területen.
Legutóbb a fejlesztő foglalkozáson párban voltak egy másik kisfiúval és társasozni tanította őket a szakember ,arra volt kíváncsi ,hogy mennyire lesz szabálytudatuk...a kisfiamnál kitört a világháború annyira nem volt hajlandó megérteni,hogy hogy működnek a szabályok.
Ha megpróbálom oviba járatni,az azzal jár(hat) ,hogy folyton beteg lesz,régebben két hetet még sosem járt egyhuzamban végig,mert biztosan belázasodott,elkapott valamit,emiatt jön a sok gyógyszer,étvágytalanság (csont és bőr) én aggódhatom éjszakákat,hogy nem e húzódik az izületeire ismét.
Ha nem járatom sosem szokja meg az alkalmazkodást.
Melyik kezemet vágjam le?
Szia! Nagyon nehéz dolog ez, de azt hiszem neked kell döntened.
Mihez tartás végett mondom, a kislányom elvileg teljesen egészséges, augusztus vége óta bölcsis. A hónapban viszont mindössze 3 napot volt lent.
Olyan szinteken van lent vírustanya, hogy fogalmam sincs mikor tudom majd levinni, láza nincs ugyan, de rondán köhög, az orra ömlik, muszáj folyamatosan kezelni. Én ezt a rengeteg munkám mellett tragédiaként élem meg, engednek itthonról dolgozni, de nem tudok eleget.
Most az orvos immunerősítőt fog felírni neki, ha végre valahára egyszer megint meggyógyul.
Esetleg konzultálj szakemberrel... talán ők okosabbak nálunk.
A 2. és egyben 3. válaszoló vagyok.
Tudom, nem könnyű a dilemmád. Ami még eszembe jutott, nem biztos, hogy sok értelme lesz megfogalmaznom számodra, mivel a legtöbb ember fáradtságot se veszi ezeket kipróbálni, annyira a megszokott szemléletekbe vannak merevedve (a hatalom manipulálni igyekszik mindenkit) , elnézést kérek, ha te ritka kivétel vagy, az esetben mentőöv lehet számodra, meg bárki számára, aki KITARTÓAN megpróbál életvitelt változtatni-, a tapasztalatom és meglátásom szerint életbevágóan hasznos, és számomra pozitívan sorsfordító hozzáállásom:
Több, mint 10 éve vegetáriánus vagyok, és amatőr szinten művelem önmagam bizonyos természetgyógyászati ágak terén, igaz, sok-sok kísérletezésembe került , mire személyre szabtam, de megismertem a mindenkire érvényes általános természeti törvényszerűségeket is eközben, e vonatkozásban.
Az is igaz, hogy a kitartó igyekezet fogja meghozni a gyümölcsét, bár már akár az első pár hónapban is érezhető a jótékony hatása ennek. Igaz, ezen életmódváltozás nem old meg mindent, mivel létezik/léteznek mindenki számára olyan körülmény(ek) is ,melyeken nehéz változtatni akár ilyen, akár más módszerrel. Azonban rengeteg mindent megold, de amit nem, azok közül számosat legalább félig.
Nem megyek bele most részletekbe, de ha érdekel, privim nyitott számodra is. Előre szólok: semmi érdek nem fűz ehhez engem, nem vagyok hivatásos term.gyógyász.
Amúgy olcsóbban jövök ki vegi kajával amellett, hogy egészséges is (számos családról hallottam, némelyikükkel tartom, vagy tartottam is a kapcsolatot, ahol a gyermekek születésüktől fogva vegetáriánusok, és iskolás korúak már, egészségesebbek, mint az átlag - DE NE MINDEGY, MI MÓDON VEGI VALAKI!! SAJNOS VAN VEGI, AKI HIBÁS SZEMLÉLETTEL, ÖSSZEÁLLÍTÁSSAL STB. VEGI, AZ PERSZE, HOGY KÁROS ÖNMAGÁRA!), és az öngyógyító házi praktikáim közül az ingyenesek önmagukban elegendőek voltak eddig ahhoz, hogy akut panaszaimból mindig kikúráljam magam, többnyire pénz nélkül -igen ritkán kell járnom házidokihoz, akkor is inkábbcsak diagnózis miatt. A krónikus: nehezebb eset, ahhoz kell némi pénz az embernek... mint a legtöbb dologhoz az életben, ugyebár. De pl. kisfiad állapotán is rengeteget javítana számos, ingyenes módszer, legfeljebb a teljesség kedvéért fizetős módszereket is keresgélhetsz, otthoni alkalmazásra, vagy ami persze még drágább: természetgyógyászra. Én nem szoktam term.gy-ra költeni ,mert nem voltam anyagilag "eleresztve". Ha gondolod, írj privit, sose kértem senkitől semmit azért, hogy tanácsokat adtam. Amint van időm, válaszolok szívesen.
Röviden annyit még: sose gyógyul meg gyermeked és nem erősödik meg, hogy ha hagyományos gyógyszert adsz neki. Bármiféle gyógyszer nélkül is jelentősen javulhat az ember egészségi állapota (adott esetben meg is gyógyulhat), főleg életvitel kérdése, beleértve a szemléletmódot, gondolkodásmódot, mert az nélkülözhetetlen szintén, hiszen az erőltetett, nem kísérleti igényen, vagy nem meggyőződésen alapuló cselekedetnek alig szokott haszna lenni. Ez nem hit kérdése, ez kőkemény fizikai tapasztalat. Amúgy nem vagyok vallásos. Egyébként léteznek homeopátiás gyógyszerek is ,lehet, h avval is próbálkoztál már, azok hatékonyak és olcsóbbak a szokványoshoz képest (nem csak tünetet kezelnek, hanem a probléma okára hatnak), de tudni kell ugye, tárolásuk, szedésük, hatásmechanizmusuk stb. teljesen más, mint a szokványos (allopátiás), pusztán tünetet kezelő gyógyszereknek.
A kisebbség -bárcsak lenne ez a többségre jellemző, mert akkor többek járnának jobba, többeknek nyílna ki a szeme-, tehát egyfajta kisebbség, aki saját kezébe igyekszik venni a saját sorsát, egyre inkább észreveszi, hogyan manipulálja a hatalom a tömegeket, vagy akár egy szakma elvrendszere, pl. a szokványos orvoslás... ennél fogva rengeteg a tévhit a köztudatban...
Valójában az orvoslás célja nem a gyógyítás, hanem a tünetkezelés, és/vagy a betegség fenntartása, és/vagy a betegség meggyógyítása oly módon, mely által másik betegséget hoz létre a paciens szervezetében - mindez a pénzért, sajnos... (Valamint a szokványos gyógyszerek némi függőséget is okoznak a szervezetben, ez se véletlen... ez is összefügg avval, hogy megveszi az ember újra, ha meg épp nem emiatt veszi újra, akkor meg a hibás orvoslási gyakorlat/szemlélet miatt) Nem annyira az orvosok ilyenek (bár akadnak köztük, akik felfogták, hogy sajnos erre oktatják őket az egyetemen burkolt módon, és vagy direkt , erkölcstelen módon már csak azért is követik ezt egyes orvosok, hasznon szerzésért, vagy -és ez a ritkább- fellázadnak ellen, otthagyják orvosi hivatásukat, vagy eltávolítják a felnyílt szemű egészségügyiseket...)
Mindig a hatalom, aki erkölcstelen módon manipulál, azonban akiket manipulál, azok vagy észreveszik ezt, vagy nem, és akik észreveszik, vagy ők is ilyen módszerekkel továbbmanipulálnak másokat, vagy fellázadnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!