Akik együtt élnek a nyugdíjas nagyszülőkkel elmentek táppénzre ha beteg a gyermeketek?
Ha elmentek táppénzre mit szól a munkáltató,hogy miért nem a nagyszülőre bízzátok?
Vállalnák egyáltalán a nagyszülők ,hogy a gyerek betegsége alatt elvállalják és így nem kell táppénzre mennetek?
1. a munkáltatónak semmi köze hozzá, hogy te a nyugdíjas nagyszülővel laksz együtt.
2. A nagyszülőnek nem kötelező a beteg gyereket ápolni.
3. Ha beteg a gyerek úgy is a szülőt akarj!
4. Valószínű segít a nagyszülő és nem kell táppénzre menni.
Az első három pontban teljesen igazad van.
Nálunk édesanyám azt mondta,hogy ő szeretné a saját életét élni,ne számítsak rá ha beteg a gyermek.
Viszont a munkahelyen semmi megértés nem övezi a kisgyerekes anyákat,ellenszenv és gyűlölködés annál inkább megy ha kénytelen az anyuka táppénzre menni,nekem két gyermekem van.
HOgyan szakadjak kétfelé konfliktust mellőzve?
"Nálunk édesanyám azt mondta,hogy ő szeretné a saját életét élni,ne számítsak rá ha beteg a gyermek. "
Fú vazze, ez iszonyú durva!Ha ilyen anyám lenne, addig futnék, mig el nem hagynám:-)
Mi úgy csináljuk, hogy ha beteg lesz a gyerek, akkor első nap, mikor dokihoz kell vinni, akkor veszek ki egy nap szabadságot, a többi nap meg anyukám van vele!
Szuper, hogy egyesek így állnak hozzá! A kollégák meg rohadjanak meg bent...
Ha nincs lehetőség, hogy nagyszülő vigyázzon a gyerekre, akkor oké, de ha van, akkor ki kell használni, mert manapság nehéz munkahelyet találni!
Mi is most kezdtük a bölcsit, betegség betegség után.
A két nagyi nyugdíjas, de nem szeretném őket sem túlterhelni, így 1. nap én voltam vele, utána anyósom, majd anyukám és végül a férjem.
Mondjuk az én fiam céges bölcsibe jár, és a kollégák közül soknak van hasonló korú gyereke, így talán nem ítélnek olyan szigorúan.
Utolsó vagyok.
Még annyit hogy nem élunk együtt a nagyszülőkkel, 20 ill. 40 percre lakunk egymástól. Ráadásul a tesómnak és a sógoromnak is ugyanilyen korúak a gyerekei, ott is elkél a segítség.
Ettől függetlenül a nagyszülőknek megvan a saját életük, kirándulnak, kiállításra, színházba járnak, nyaralnak....
Mi igy elunk, de ha a nagyszulo ezt mondana, akkor az biztos hogy megkapna tolem hogy ebben az esetben nem kotelezo nalunk lakni. Ha neki kenyelmes hozzatok koltozni hogy ne legyen egyedul, meg segitsetek a mindennapokban, akkor neki se legyen budos titeket segiteni, plane ha ti adtok a feje fole fedelet. Szerencsere eszebe se jutna ilyet meg gondolni se.
Megint mas kerdes, hogy ha a gyerek beteg, akkor inkabb a szulot igenyli, alapbol nyugosebb, tehat ha van meg szabadsagom/lehetosegem, akkor vele vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!