A karácsony fát együtt díszíti fel a család, vagy meglepetés a gyerekeknek? Melyik a jobb?
Az én lányom 3,5 éves lesz karácsonykor.
Mi lepasszoljuk az egyik nagymamihoz a gyereket, és úgy díszítjük fel a fát.
Amikor minden kész, akkor jön az összes nagyszülő és a dédi, a gyerek átöltözik, csenget a Jézuska, kijön a szobából, addigra égnek a csillagszórók, elénekeljük a Mennyből az angyalt és ajándékosztás.
Ha nagyobb lesz, akkor már biztos együtt díszítjük a fát, de nekem most ez így tetszik. :)
Nálunk kisgyerekkoromban is meglepetés volt az egész karácsony...és most a lányomat is így nevelem. Én díszítek, készülődök, míg apával sétálnak a parkban. Amikor hazaér, akkor nagy lesz a csodálkozás.:)
Lehet, hogy naív vagyok, de a saját gyerekkoromra visszaemlékezve mindig egy csodaként éltem meg a karácsonyt, Jézuskától ajándékon át a fenyőfáig.
A pároméknál nem így szokás, ők együtt díszítették a fát kiskorától kezdve. Először nem értette, és morgott, amikor közöltem, h ebből nem engedek, de lassan kezdi ő is belátni, hogy a gyereknek nagyobb öröme van így.
Egyébként amikor hazaérnek, keresztbe rakom a vasalóállványt az ajtóban, és csak ha mindnyájan ünneplőbe öltöztünk, és felkészültünk, akkor csengetnek az angyalok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!