Még mindig úgy érzik az agyhalott ellenzékiek, hogy a fidesz gyengül?
11:00
"kérdező mi a jó a fideszben? csak árt meg adót emel"
Bizonyos adókat emeltek, a legfontosabbakat csökkentik.
Megoldás: ne segélyből élj, vagy legalábbis a segélyedet ne öntsd rögtön a játékgépbe (némi cigi mellett). Rögtön nem fog annyira hátrányosan érinteni a kormány adópolitikája.
a jövedéki adó, az áfa, az eva, az ingatlanadó ezek akkor nem is fontos adók?
Első évben volt nekik a 27 pontos akciótervük (vagy 29? nemtudom), büszkén mondogatta Orbán hogy a sok kicsi adót megszüntették, erre most meg behozzák az ebadót, meg hasonló jellegű hülyeségeket (meg se említem hogy megadóztatják sok ember nyugdíját, mer ez külön vitatéma lehetne..)
Növelik a képviselők fizetését (nem tudnak megélni szegények?) Behoznak egy "adócsökkentés" - egykulcsos adórendszer - , ami lényegében adócsökkentés, de a gazdagabbik részének.. A kisember ugyanannyit fizet.. (ez kb az tjelenti hogy az adó fizetők kb 10%a jobban járt, és nem az a 10% aki számolgatja a forintjait hónap végén)
Fontosnak tartotta a Fidesz a népszavazást vizitdíjról (jessszusom 300 forint!!!) meg a tandíjról.. de egy alkotmány szükségességéről nem. (érdekes mód legutóbbi Fidesz kormány alatt semmi gond nem volt az alkotmánnyal) Meg most ők hozzák be a tandíjat.
Lyukat ütnek a költségvetésen, kb 270 forintos euróval számolták ki, aztán most csodálkoznak hogy nem úgy van az.. Teljesen összevisszaság amit a Fidesz csinál.. Nem csoda hogy csökken a népszerüségük..
Ha most lenne szavazás, kb a Fidesz 35-40%ot érne el, és senki se lépne vele koalicióra (legalábbis sztem a Jobbik nem lépne, az LMP , MSZP és DK pedig elég erősen elzárkózik ettől) Valószínüleg egy olyan helyzet jönne ki mint Szlovákiában, ami aztán ugyanúgy mint ott előbb utóbb egy előre hozott választáshoz vezetne, mert sokpárti koalició nem hosszúéletű...
'Köszönjük Bolgár Úr, de az Ön okosságaira a továbbiakban nincs szüksége az országnak! Az MSZP-SZDSZ koalíciónak is biztos többsége volt, bármit megszavazhatott, amit jónak látott, és nem kellett hozzá 2/3-os felhatalmazás.
Fekve tudok röhögni, amikor a kormány helyett valaki az ellenzéket hibáztatja. Egyszerűen szánalmas, és/vagy fogalma sincs, hogyan működik az országgyűlés."
Azért a dolog nem ilyen egyszerűen működik. Többségben voltak az országgyűlésben, az tény, de úgy nagyjából a lakosság körében fele-fele volt az arány, így az ellenzéknek volt egy egész nagy bázisa, amit tudott mozgatni. Ez ma nincs meg, miért: a Fidesz hatalomvágya miatt, amiért képes volt mindent megtenni, gyakorlatilag feláldozni az országot azért, hogy aztán egy szemétdombon ők legyenek a főnökök. Ezt bizonyítja az elmúlt másfél év ténykedése, ami gyakorlatilag a sikeresen megszerzett hatalom megszilárdításával telt el, mellette egy kis gazdasági tili-tolival, de azért láthatóan nem rokkantak bele abba, hogy felhozzák az országot a mélypontról. Az "elmúlt8év" kártya folyamatos kijátszása szintén ezt az érzetet kelti.
Térjünk vissza arra a bizonyos 8 évre: nyilvánvaló, hogy a 2004-2006 közötti időszak egy hatalmas böszmeség volt, ahogy az Feri bácsi beszédéből kiderült, ezen nincs mit szépíteni. Gyurcsánynak azután mindenképp le kellett volna mondania, nem tette sajnos (bizonyítva, hogylegalább annyira hatalommániás , mint az Orbán banda), ez van. Nade hogy ezt a böszmeséget nem sikerült helyrehozni, abban óriási szerepe volt az akkori ellenzéknek, akik a fent már leírt hatalommánia miatt képesek voltak tönkretetetni az országot, holott a 2010-es választásokon mindenképp nyertek volna, bár nyilván nem ekkora többséggel. Jól tudta a Fidesz, hogy a Gyurcsányék nem azért vezetik be azt a rengeteget mindent (vizitdíj, tandíj, anyámkínja), mert gonosz démonok, akik az emberek szenvedéséből élnek, hanem azért, mert ez a járható út. Az összes környező ország, Szlovákiával az élen ugyanezt az utat járta végig, látható, hogy mennyivel előrébb tartanak most, mint mi. Jól tudta tehát ezt a Fidesz, mégis a későbbi nagy arányú győzelem érdekében fellázította az embereket a sanyargató kormány ellen, népszavazásokat, nagygyűléseket szervezett holott fordított esetben ugyanazt kellett volna megtennie. És mindezt azért, hogy az akkori kormány keze teljesen meg legyen kötve, akár van többsége a parlamentben, akár nincs. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni egyetlen céljukat ezzel a nyilvánvaló obstrukcióval: hogy a 2010-es választásokon a lehető legnagyobb valószínűséggel szerezzenek 2/3-os többséget, holott ha a fenti intézkedések érvénybe kerülnek, nyilvánvalóan amúgyis ők kerültek volna kormányra. Ez a Fidesz: inkább uralkodnak teljes egészében egy romhalmaz felett, mint kormányoznak egy viszonylag stabil országot.
Félre értés ne essék, nem védem a szocikat, az alap probléma tőlük származik (lásd: 2004-2006), de hogy azt a baklövést nem tudták helyrehozni az legalbáb annyira Fidesz hibája, mint a kormányé, ami nem volt elég erős véghez vinni mindenáron a reformokat, meg a Gyurcsányé aki képtelen volt felismerni, mikor kell távoznia.
Azt még megjegyzem, hogy 2010-ben magam is Fidesz-szavazó voltam, csak az elmúlt másfél év ténykedései világosítottak fel. Persze lehet, hogy én magyarázok be sok mindent, de egyszerűen szerintem minden egybevág, a mostani kormány tagjainak összes nyilatkozata, az arrogáns félmosolyok a sajtótájékoztatókon, az üléseken, mind azt az érzetet keltik bennem, hogy amit leírtam, az igaz.
"Fidesz [...] képes volt [...] gyakorlatilag feláldozni az országot azért, hogy aztán egy szemétdombon ők legyenek a főnökök."
Ez igaz, 2006-ban meg kellett volna buktatniuk a kormányt! Ehelyett még csak nyilatkozatot sem tettek, miközben egyesek megostromolták a tv-székházat. (Mivel egyértelműen negatív dolog volt ez a Fidesz számára, már csak azért is kétlem, hogy ők "rendelték" volna meg az akciót. Demszky szinte csak ezzel tudott a polgármesteri székben maradni.)
Én akkor ábrándultam ki belőlük, töketlen, tehetetlen banda voltak. Az meg totális felelőtlenség volt, hogy 23-ára szerveztek (oda) egy nagygyűlést, aztán amikor a rendőrök elkezdték a rohamot, sorsára hagyták a tömeget.
15:23
"a jövedéki adó, az áfa, az eva, az ingatlanadó ezek akkor nem is fontos adók?"
Mondom: nem kell cigizni, és akkor máris nem olyan fontos a jövedéki adó.
Az eva szintén nem túl fontos, az ingatlanadó nem a kormány hatásköre. Az áfaemelés meg nagyon helyes, szűkíteni kell a fogyasztást.
"Az áfaemelés meg nagyon helyes, szűkíteni kell a fogyasztást."
Ez komoly? Bár amatőr vagyok a gazdasági kérdésekben, de a legegyszerűbb logika szerint is ha csökken a fogyasztás, akkor csökken a termelés, csökken a gazdaság teljesítménye. Talán ezt igazolja a tény is, hogy az egyik legmagasabb áfával rendelkezünk Európában, mégsem nekünk megy a legjobban a szekér.
16:55 - ez nem igaz, ugyanis Afrikában, azt hiszem Dzsibutiban jóval magasabb az ÁFA. Szóval ezt benézted. :D
De lehet nem Dzsibuti, hanem más, nem tudom...
16:53
"Bár amatőr vagyok a gazdasági kérdésekben, de a legegyszerűbb logika szerint is ha csökken a fogyasztás, akkor csökken a termelés, csökken a gazdaság teljesítménye."
Igen, egy zárt gazdaságban. Egy nyitottban meg nem. Valóban amatőr vagy, jó, hogy nem tartod magad profinak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!