Lenne valaki, aki mocskolódás nélkül elmondaná, hogy mi a baja a Fidesszel, mért gondolja, hogy hazudik, stb? Mik azok az intézkedések, amiket kifogásol és miért?
" Én egyetértek a Fidesz kormányzásával, megvannak rá az érveim, "
Hát ha magadtól nem látod, hogy homlokegyenest mást csinálnak, mint amit ígérgetnek, akkor én meg a saját időmet nem pazarolom rád...
"Ha valaki egyszerűen le tudná írni, hogy a kisebb fizetésűek mért járnak rosszabbul, nagyon hálás lennék, szeretném átlátni ezt a dolgot. "
Úúúristen -.-
Utolsó
látszik h nem értessz hozzá. Nézz utána a következőknek: szuperbruttó, minimálbér, garantált bérminimum, munkavállalói, munkaadói járulékok de sorolhatnám. Csak hogy értsd leegyszerűsítem:
biztos halottál róla h több lesz a minimálbár és a garantált bérminimum is. Minden intézkedésnek vannak hatásai. Ezt a minimum összeget muszáj kifizetni a munkaadónak, de mivel jövőre ezt emelik félő hogy elbocsátások lesznek mert nő a munkaadói teher=a munkaválllók munka nélkül maradhatnak. Vannak kalkulátorok is. 2011-es 100.000ftos fizetéssel és gyerek nélküli embernek [link]
és 2012-re ügyanazzal az összeggel: [link]
viszont magasabb összegnél többet viszel haza, próbáld meg egy 300.000 es fizetéssel a kalkulátor adott. A kevesebb keresetűek rosszabból járnak. Azt a pénzt amit a jobban keresők hazavisznek(vagyis többet) elvileg a kisebb keresetűektől vonják el. Ha úgy tetszik a szegényektől elveszik hogy a gazdagabbaknak több legyen. Miért? pld hogy pörögjön újra a gazdaság, de ez egy hüly* felfogás.
De ez csak az egyik lépése a sok közül, ezenkívűl semelyik párt nem ért velük egyet. De nem csak itt magyarországon, hanem az európai p. is bírálja. Ezenkívűl pedig bokros lajos is. Ha fiatalabb vagy akkor bokros lajosról annyit hogy a '90-es évek közepén magyarországot a csődtől mentette meg. Mi van ha csőd van egy országba? az árfolyam az egekbe szökik, külföldi befektetők nem bítnak az országba, ez elveszi a lehetőséget a munkától és még sorolhatnánk, és bokros ettől mentette meg az országot,(viszont le mondott, de a politikájának hatékonyságát mind a bal mind a jobboldal elismerte. Remek közgazdász, nem értem mit keres egy orbán viktor ott ahol van
Az én véleményem az, hogy a Fidesz már egyszer bizonyította a kormányzásra való alkalmatlanságát...
És mindig a gazdagokat támogatta, a szegényeket nem.
És most az lesz, hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a szegények pedig még szegényebbek lesznek...
Igen, én emlékszem a Bokros-csomagra: a forint csúszó leértékelése valamint a vámpótlékok bevezetése volt a legfontosabb eleme (amit jelenleg az EU közös vámpolitikája miatt nem tehetünk meg). A többi népnyúzó intézkedés csak nagyon kis részben tett hozzá a sikeréhez, ezek nagy részét később vissza is vonták. Ennek ellenére, amikor megszorítások vannak, mindenki ezt emlegeti iskolapéldának, hogy törődjünk bele, lám ott is bejött. Nem igaz, azért jött be, mert növelte a belső fogyasztást, csupán a megszorításokkal ennek pont az ellenkezőjét érik el.
De konkrétan a kérdésre válaszolva:
1. SZJA egykulcsos lett. Először ennek örültem, hiszen én is több pénzt viszek haza. Annak ellenére, hogy én nem keresek sokat. De ez így tarthatatlan. Nem egykulcsos adó kellett volna, hanem a magasabb kulcs határának emelése. Aki havi millákat keres, az igenis adózzon többet. Ezzel párhuzamosan az adójóváírást viszont csökkentették, tehát valóban a kispénzű emberek jártak rosszabbul. Azonban ez az intézkedés nem hozta meg a várva várt gazdasági fellendülést. Ehhez egyrészt több idő kéne, másrészt a helyzet eleve nem kedvez ennek, mert a nemzetközi gazdasági helyzet is rossz, és egyre nő a munkanélküliség. Vissza kéne állítani a 2 kulcsos adót, de akkor beismernék, hogy nem volt igazuk. Ehelyett inkább eltörlik az adójóváírást, meg mindenféle egyéb ötleteik vannak, ami hülyeség. Igen, megígérték, hogy az alacsonyabb keresetűeket kompenzálják. Hogyan? Kényszerítik a munkaadókat a magasabb minimálbérre. De a jelenlegi helyzetben ez gazdaságilag indokolatlan. Azt ki is kell ám termelni! Ennek az lesz a következménye, hogy több lesz a feketemunka, illetve elküldenek embereket, még több cég megy csődbe.
2. Munka törvénykönyve: egyértelműen a munkaadókat helyezik előtérbe a munkavállalókkal szemben. Eltörlik pl. a délutános műszakpótlékot, mondván, hogy a lehetőség nyitott a béralkura. Na, mi a béralku jelenleg Magyarországon? A törvényben előírt minimum mindenből, ha nem tetszik, el lehet ballagni, 100-an állnak sorba a helyedre. Ezzel állítólag az a céljuk, több munkahely legyen. Ennyit tudnak felmutatni munkahelyteremtés címén.
3. Munkahelyteremtés: 1 millió új munkahelyet ígértek. Hol van? Nemrég olvastam, hogy erről már ők maguk is nyíltan lemondtak. Ehhez komoly adókedvezmények, pályázatok kellenének a vállalkozóknak, ehelyett egyre inkább azt nézik, hogy hol lehetne a vállalkozóktól még több pénzt lenyúlni. Lsd pl. építményadó, chipsadó.
4. A magánynyugdíjpénztárak erőszakos államosítása, a pénz elköltése.
5. Azt szajkózza, hogy nem lesznek megszorítások, közben újabb és újabb adónemeket vezetnek be: chipsadó, baleseti adó, áfaemelés, ebadó. És állítólag jövőre 3 %-os ingatlanadó.
Még sorolhatnám. Az tény, hogy nincsenek könnyű helyzetben, mert elég rosszul állt a magyar gazdaság, amikor átvették, és a nemzetközi helyzet is kedvezőtlen. De ezen csak rontottak. Én elismerem a jószándékot az elején, de most már inkább azt látom, hogy meg vannak ijedve, fogalmuk sincs mit kéne csinálni, és kapkodnak ide-oda. Mellette meg jár a szájuk, hogy itt minden milyen jó, gazdasági növekedés van, nincsenek megszorítások, jó úton haladunk. Azért ne nézzék már hülyének az embereket!
Ennek ellenére nem tudom mit kéne csinálni. Az MSZP szerintem még rosszabb lenne. Szerintem én legközelebb nem megyek el szavazni.
A fidesz bebizonyította , hogy nem sikerült a kapkodása...
(adórendszer,eladósodás, munkahelyek,egészségügy..)Végre ismerje el hogy nem ért a kormányzáshoz.Jöhetnek az ellenzékeikből /4K,jobbik, civilek,lmp,független..,) összefogott, koalícióba összeállt fiatalok, akik a saját sorsukat tudják rendezni. Az állam adósságot fel kell! függeszteni minél előbb és a magyar-bankokon keresztül a gazdaságot rendezni.
Minél előbb mert itt a csőd, amit a fidesz emleget.
Túl elbizakodottak voltak. Majd ők rendezik a helyzetet. Beszóltak mindenkinek: EU-nak, IMF-nek. (Ezzel mellesleg hatalmas károkat okozva az országnak, a tőzsdén, a forint árfolyamán azonnal meglátszot.)
Egyezkedtek a kínaiakkal, hogy Magyarország lenne az új európai elosztó központ. Ebből lett volna egy csomó új munkahely. Most Kína meggondolta magát, mivel jobb üzlet volt nekik beszállni az EU bankmentő csomagjába. Hát igen, az EU nagyobb hal, mint Magyarország. Most mit fognak csinálni? Esdekelnek IMF hitelért, miután elküldték őket a sunyiba?
Több alázat kéne, kevesebb hetykeség, és B, illetve C-terv is, ha az A nem jön össze. Most igazán kiváncsi leszek mit fognak csinálni, hogy nem jön a kínai tőke.
En nem mocskolni akarom , cak egy ket dolgot tisztazni.
Azt nem kell mondanom hogy Magyarorszag rossz allapotba volt amikor a fidesz atvette,koztudott , es ok is tudtak.Nem ertem a logikajukat ,mert kell meg nagyobb terhet kivetni a lakossagra mint ami amugy is sujtja.futoszallagon hozzak a torvenyeket de nem teremtik meg a lakossag szamara az elheto magyarorszagot.szerintem sporolni kene nem pdig csak beszelni rola. Mindent at alakitanak szorjak a merhetetlen milliardokat , az ujj infrastrukturara, kozbe a nep szegeny segbe el,en se akkor veszek laptopot amikor 1000 eurom van hanem akkor adok ki nagyobb osszeget ha legalabb otszorose megmarad.Mert kell huje uzleteket kotni ,es meg elvarjak hogy oruljunk,nem kedveltem sohase a komonizmust de nagyon jol mukodtek a tsz-ek rengeteg munkat adtak tobb szaz ezer magyarnak.Magyarorszag latta el fel europat hussal meg buzaval ,meg cukorral most meg ehezik az orszag , nem ertem hogy jutottunk idaig .A fidesz a ketharmadaval ha nem az orszag atszervezesevel van elfoglalva hanem a valodi munkahej teremtessel akkor mar most nem ott tart az orszag ahol jelenleg van .A fidesz en ugy latom ugyan ugy mint az elozo kormanyok , idegen erdekeket szolgalnak nem pedig a magyar nep erdekebe tevekenykedik.Mert nem tud a kormany a nep erdekebe es nevebe, vissza allitani a cukor gyartast a husipart a buza termelest akukorica termelest magyar orszagon , mar is tobb mint 1 millio magyarnak adna munkat.Az EU-val volo szerzodeseket igenis ujra lehet targyalni vagy akar felis lehet oket mondani.ES csodakszol hogy utaljak a fideszt en mem. En ugy gondolom erdemes lenne megprobalni egy szer az eletbe gondolkodni a vezetoinknek nem pedig mindig valaki mas segget nyalni.Hol az oroszoket hol a nemeteket most meg mar AZ USA- parancsol. A politika a leg mocskosabb iparag amit az emberiseg valaha kitalalt az biztos. Ezt az orban kormany tokeletesen megszemelyesiti.
10-29 13:18
teljesen igazad van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!