Valaki megmagyarázná, hogy mi a jelentősége annak, hogy nem pénzből, hanem állampapírok által csökkentették az államadósságot?
Hogy érted azt, hogy legális? A kormány hozott egy törvényt, hogy ezt lehetőve tegye. Innentől kezdve legális.
Haszon az állampapír lejáratakor van, amikor kamatot fizet, tehát az mynp-knek úgy volt hasznuk, hogy a mindekori lejárt papírok után kaptak kamatot, amit az ügyfelek számláin kellett jóváírniuk, meg persze kis részt maguknak, hisz nekik is élni kell valamiből.
"Ilyen alapon akkor minden államkötvénybe fektetett lakossági megtakarításra is hozhaztna egy hasonló törvényt?!"
Nem. A lakossági befektetésekhez nem az állam adta a pénzt. Az mnyp tulajdonképpen az állami nyugdíjkassza helyét hivatott volna átvenni, vagy legalábbis kiegészíteni. Mivel gyakorlatilag alig hoztak hasznot, megszüntették őket. Aki kételkedne a haszonszerzésben, az gondolkozzon el azon, hogy neki vagy az ismerőseinek a befektetés mekkora része lesz a REÁLHOZAM. A magyar állampapírok reálhozama 4-6% volt az elmúlt években.
"Az Magánnyp-ri befektetésekhez az állam adta a pénzt?"
Te vagy nem olvasod el a hozzászólásokat, vagy amnéziás vagy, de szerintem simán csak megjátszod a nagyon hülyét.
Kösz a bizalmat...
Te írtad: "A lakossági befektetésekhez nem az állam adta a pénzt." Ebből logikusan következik, hogy arra utalsz, hogy mnyp-nek ő adta.
"Nem olvasom a hozzászólásokat" - azén bizalmam a hozzászólásokkal kapcsolatban is kb. ennyi, ha ellentmondanak egymásnak.
Én viszont már hamarabb írtam, hogy a mnyp-k megvették az állampapírokat. Erre a dolgozók nyugdíjjárulékaiból volt pénzük.
Most már szerintem mindent elmondtunk a témáról, de ha még mindig van kérdés, csak szólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!