Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek, ha a cigány...

Szerintetek, ha a cigány kissebség helyett arab lenne és a zsidók helyett mondjuk szik a Jobbikosok akkor őket utálnák ugyanúgy?

Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim válasza:

Kicsit későn reagálok...

Szerintem a rácok, tótok, stb kultúrája kevésbé tér el a magyartól, mint a cigány és a zsidó kultúra. Ezért nem nyilvánul meg velük szemben ellenségeskedés.

Viszont az arab és szikh (ha jól értem a "szik"-et) már eléggé eltér, így át is lépné a gyűlölhetőség küszöbét a Jobbiknál. Ez van. Vannak emberek, akik csak valaki ellenében tudják magukat definiálni, és ezek az emberek közösségekbe szerveződnek, mint bárki más...

2011. jún. 6. 00:09
 62/66 anonim ***** válasza:

00:09

Ez így félrevezető. Nem az a baj a ciggerekkel hogy eltér a kultúra. Fene se bánná hogy hogy öltöznek, ha betartanák a társadalmi együttélés alapvető szabályait.

De az a fajta "kultúra" hogy nem termelünk semmit hanem egyszerűen erőszakkal elvesszük ami kell nekünk a másiktól aki megtermelte, nos ez elfogadhatatlan.

Innentől kezdve egyértelműen károsak, ezért joggal utálják őket.

2011. jún. 6. 10:11
 63/66 anonim ***** válasza:
9%

A kérdező kommentje:

"Az a baj, hogy egy zsidónak nehéz elmagyarázni, hogy mi nem faji alapon gondolkodunk."

Hát ez így elég paradox!

Azért írtam így mert feltételeztem, hogy zsidó vagy és elfogult.

De válaszolok neked részletesebben:

A zsidóság felsőbb körei faji alapon szerveződnek. A nemzeti gondolkodásúakat viszont rasszista bélyeggel söprik asztal alá. Ez nem paradoxon?

A hazánk egy nagy olvasztótégely, itt sosem volt helye a faji alapú gondolkodásnak, amíg mem akartak páran a zavarosban halászni.

A cigányság viszont sokat tett a rossz híre megszerzéséért, de ha nem éltél köztük, fogalmad sincs erről. Ha ugyanezt a közösségi magatartást hobbitok folytatnák hazánkban, akkor sokan nem akarnák őket a szomszédjukban látni. A zsidóságodért még nem hiszem, hogy ért inzultus a való életben!

De ha már ilyen érzékeny vagy, akkor hagy kérdezzek valamit: Az izraeli zsidóság nem nacionalista? (Na ott próbálj cigányként tárcát lopni...)

2011. jún. 28. 02:51
 64/66 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-06 00:09

"Vannak emberek, akik csak valaki ellenében tudják magukat definiálni, és ezek az emberek közösségekbe szerveződnek, mint bárki más..."

Nos én tanultam anno filozófiát, és ne haragudj, de amit itt leírtál az valami gigászi baromság. Ha az emberek alatt egyént értesz, akkor nincs kivétel, minden egyén úgy definiálja magát, hogy valaki mással szembesül és tőle elvonatkoztat. Ha az ember egy teljesen üres fekete térben lebegne, amiben nem lát nem hall nem érez semmit akkor mégis hogy definiálja magát szerinted? Énképed és énideálod is csak úgy alakulhat ki, ha más egyénektől kapsz visszajelzéseket és ezeket feldolgozod - ha egyedül lennél akkor ez nem jöhetne létre. Nyilván ha egy közösségre, társadalomra értetted, akkor nem teljesen igaz a fenti okfejtés, de nagy különbségek se figyelhetők meg.

2011. jún. 29. 16:28
 65/66 anonim ***** válasza:
53%

Ha megmarkolod a csalánt, megszúr.

Megmondod az időt egy cigánynak, ellopják a telefonodat.

Dolgozol a zsidónak, átb.sz pénzzel.

Csak a hülye markolássza folyton a csalánt, mondja meg az időt egy cigánynak a nyugati aluljáróban és bízik meg egy zsidó üzleti ajánlatában.

Ebben nincs rasszizmus, csupán túlélési reflex.

2011. jún. 29. 23:09
 66/66 anonim ***** válasza:
35%
A fent említett etnikumokat nem a jobbikosok utálják, hanem aki ismeri őket.
2012. febr. 9. 20:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!