Mi a jobb? Diktatúra vagy demokrácia?
Tekintsünk el a történelmi/gyakorlati példáktól, és tegyük fel, hogy mindkét esetben egy ideális megvalósulásról beszélünk, azaz a betű szerinti demokráciáról és diktatúráról. Ne csak szavazunk, hanem indokoljunk is!
Szerintem a diktatúra jobb, mert az embereket egy irányba tereli, megvalósítja az egységet, és gátat szab a szélsőséges megnyilvánulásoknak (mindenki hagyja most otthon a politikát, embere válogatja, mit tekint szélsőségesnek), ugyanakkor nem nehezebb boldogulni benne, mint egy demokráciában. Viszont van egy erőteljes nevelő hatás, ami irányt is mutat. Egy diktatúra népe az a diktátor alattvalója, egy nép. Egy demokráciában ez nem annyira igaz.
De a diktatúra és a kommunizmus két teljesen más fogalom, vagyis nyugodtan működhet a kettő egymás mellett, ahogy azt általában tette is.
Egyébként igazán reagálhatnál a normális válaszokra is, kiváncsi vagyok rá. A százalékomból kitalálod, melyeket írtam én (persze feltéve, hogy az én válaszaimat normálisnak tartod).
A demokráciánál jobbat még nem találtak ki, itt is kell rátermett vezető, már az ógörög Athénban is kellett egy Periklész. Na de egy diktátort hogy váltasz le ?
Az úgynevezett tekintélyelvű irányítás hívei valószínűleg mind magukat képzelik vezetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!