Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a jobb? Diktatúra vagy...

Ozmium42 kérdése:

Mi a jobb? Diktatúra vagy demokrácia?

Figyelt kérdés

Tekintsünk el a történelmi/gyakorlati példáktól, és tegyük fel, hogy mindkét esetben egy ideális megvalósulásról beszélünk, azaz a betű szerinti demokráciáról és diktatúráról. Ne csak szavazunk, hanem indokoljunk is!

Szerintem a diktatúra jobb, mert az embereket egy irányba tereli, megvalósítja az egységet, és gátat szab a szélsőséges megnyilvánulásoknak (mindenki hagyja most otthon a politikát, embere válogatja, mit tekint szélsőségesnek), ugyanakkor nem nehezebb boldogulni benne, mint egy demokráciában. Viszont van egy erőteljes nevelő hatás, ami irányt is mutat. Egy diktatúra népe az a diktátor alattvalója, egy nép. Egy demokráciában ez nem annyira igaz.

2011. ápr. 21. 21:23
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

De a diktatúra és a kommunizmus két teljesen más fogalom, vagyis nyugodtan működhet a kettő egymás mellett, ahogy azt általában tette is.

Egyébként igazán reagálhatnál a normális válaszokra is, kiváncsi vagyok rá. A százalékomból kitalálod, melyeket írtam én (persze feltéve, hogy az én válaszaimat normálisnak tartod).

2011. ápr. 24. 22:45
 42/44 GyulaT válasza:

A demokráciánál jobbat még nem találtak ki, itt is kell rátermett vezető, már az ógörög Athénban is kellett egy Periklész. Na de egy diktátort hogy váltasz le ?

Az úgynevezett tekintélyelvű irányítás hívei valószínűleg mind magukat képzelik vezetőnek.

2011. ápr. 25. 20:39
 43/44 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy 11 éves kérdés, de itt a válaszok között voltak, akik azt mondták neked, hogy nem ismered semennyire a történelmet, mert azt mondtad, hogy a diktatúra jobb. Na ezeknek az embereknek mondom, hogy nem egy diktatúra volt, ami fejlődött gazdaságilag diktatúraként. pl.: Hitleri Németország, kommunista Kína, Líbia, Szingapúr, Dollfuß Ausztria. De ott van például Juan Perón is, akinek elnöksége nőtt az életszínvonal és, akinek a gazdasági terve miatt (amit mellesleg már nem ő hajtott végre) fejlődött gazdaságilag Argentína.
2022. aug. 28. 01:49
 44/44 anonim ***** válasza:
Dollfuß Ausztriája*
2022. aug. 28. 01:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!