Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a jobb? Diktatúra vagy...

Ozmium42 kérdése:

Mi a jobb? Diktatúra vagy demokrácia?

Figyelt kérdés

Tekintsünk el a történelmi/gyakorlati példáktól, és tegyük fel, hogy mindkét esetben egy ideális megvalósulásról beszélünk, azaz a betű szerinti demokráciáról és diktatúráról. Ne csak szavazunk, hanem indokoljunk is!

Szerintem a diktatúra jobb, mert az embereket egy irányba tereli, megvalósítja az egységet, és gátat szab a szélsőséges megnyilvánulásoknak (mindenki hagyja most otthon a politikát, embere válogatja, mit tekint szélsőségesnek), ugyanakkor nem nehezebb boldogulni benne, mint egy demokráciában. Viszont van egy erőteljes nevelő hatás, ami irányt is mutat. Egy diktatúra népe az a diktátor alattvalója, egy nép. Egy demokráciában ez nem annyira igaz.

2011. ápr. 21. 21:23
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

"Az ember tragédiáját olvastad-e?"

Szakmunkásban úgy sem adják fel neki...

2011. ápr. 23. 15:09
 22/44 anonim ***** válasza:
*úgysem
2011. ápr. 23. 15:10
 23/44 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nem adják fel, de attól még lehet olvasni..

A múltkor kőműves fiúkkal találkoztam össze egy antikvárium előtt álló könyvespolcnál. És egyikük igenis Shakespeare-t meg Arany Jánost keresett, mert ahogy mondta, tetszik neki. A másik kettőnek annyi jött le, hogy ha könyv van a kezedben, szóba áll veled egy jó csaj:)

Sajnos a nép iskolai élményei szerintem 80%-ban hatnak felnőttkori elképzeléseikre, viselkedésükre, véleményalkotására.

2011. ápr. 23. 20:45
 24/44 anonim ***** válasza:
Amit a kérdező leírt indoknak azzal teljesen egyetértek és nagyon igaza van! Inkább egy jól működő Diktatúra mint demokrácia!
2011. ápr. 23. 20:47
 25/44 A kérdező kommentje:

Az orvosira járok, gyógyszerésznek tanulok (első évem), és Madách Ember tragédiája az egyik kedvenc művem, sok mással együtt. A válaszok kritikán aluliak. Szerintem nem írtam semmi bántót, ami indokolttá tenné ezt a fajta lenézést és arroganciát, egy kérdést tettem fel, és írtam egy rövid indoklást, amiben nem törekedtem a teljességre, és kisesszét sem akartam írni. Tekintsétek inkább hangos gondolkodásnak.

Mellesleg megjegyzem, Magyarország 1000 évig királyság volt, néhány évtizede van demokrácia, és ti vagytok az élő példái, hogy mi lett az a nagy eredmény. A történelmet nem nekem kell lapozgatni (persze, nekem sem árt!). Ennek a fajta "szabad" véleménynek nem látom továbbra sem semmi értelmét. Mindenképpen jobban járna a világ, ha nem lenne beleszólásotok az állam ügyeibe.

Addig is, szavazzon 9 szakmunkás és 1 orvos, hogy mi legyen a beteggel!

További szép estét!

(ui.: Észak-Koreában KOMMUNIZMUS van! Inkább a marxistáknak javasolnám a kiruccanást!)

2011. ápr. 23. 21:35
 26/44 anonim ***** válasza:
0%
Most komolyan, ennyi ostobasággal mit vársz?! Annyi hülyeséget hordasz össze, hogy az már fárasztó.. Nincs senkinek se ideje se kedve hosszasan veled társalogni, amíg normális ötleteid nincsenek, hiányosak és hamisak az ismereteid. Ennyi.
2011. ápr. 23. 21:40
 27/44 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy meg menj oda, ahol tetszik neked, mert se a szocializmusnak, sem bármiféle diktatúrának nem lesz itt pártolója hamarosan; már csak egy generáció van, aki még ezekhez visszanyúlik, meg néhány túlbuzgó fiatal; de ez sem zavar sok vizet.

És az 1000 éves királyságot (ami önnmaga egy színes, változatos korszak) és mindenféle egyéb "diktatúrát" ne vegyél egy lapon. Ennyi hülyeség után, tényleg, mégis kéne lapozgatni a történelmi könyveket; mert ált iskolások sem hordanának össze ennyi baromságot. -.-

2011. ápr. 23. 21:44
 28/44 A kérdező kommentje:

A frusztrációddal szakemberhez kellene fordulnod, vagy legalábbis kiélned valahol máshol, csak ne árts vele. Olyanokat látsz bele az írásaimba, amit csak te akarsz belelátni. Semmilyen ötlettel, gondolattal nem álltam elő, és a velem való kommunikációt sem erőltettem!

További szép estét!

2011. ápr. 23. 22:19
 29/44 anonim ***** válasza:
KOMMUNISTA DIKTATÚRA VAN. Felfogod?
2011. ápr. 23. 22:22
 30/44 A kérdező kommentje:
A kommunizmus az kommunizmus. Újbeszélül így mondják: "Koreai Népi Demokratikus Köztársaság"
2011. ápr. 23. 22:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!