Mi a jobb? Diktatúra vagy demokrácia?
Tekintsünk el a történelmi/gyakorlati példáktól, és tegyük fel, hogy mindkét esetben egy ideális megvalósulásról beszélünk, azaz a betű szerinti demokráciáról és diktatúráról. Ne csak szavazunk, hanem indokoljunk is!
Szerintem a diktatúra jobb, mert az embereket egy irányba tereli, megvalósítja az egységet, és gátat szab a szélsőséges megnyilvánulásoknak (mindenki hagyja most otthon a politikát, embere válogatja, mit tekint szélsőségesnek), ugyanakkor nem nehezebb boldogulni benne, mint egy demokráciában. Viszont van egy erőteljes nevelő hatás, ami irányt is mutat. Egy diktatúra népe az a diktátor alattvalója, egy nép. Egy demokráciában ez nem annyira igaz.
"Az ember tragédiáját olvastad-e?"
Szakmunkásban úgy sem adják fel neki...
Lehet hogy nem adják fel, de attól még lehet olvasni..
A múltkor kőműves fiúkkal találkoztam össze egy antikvárium előtt álló könyvespolcnál. És egyikük igenis Shakespeare-t meg Arany Jánost keresett, mert ahogy mondta, tetszik neki. A másik kettőnek annyi jött le, hogy ha könyv van a kezedben, szóba áll veled egy jó csaj:)
Sajnos a nép iskolai élményei szerintem 80%-ban hatnak felnőttkori elképzeléseikre, viselkedésükre, véleményalkotására.
Az orvosira járok, gyógyszerésznek tanulok (első évem), és Madách Ember tragédiája az egyik kedvenc művem, sok mással együtt. A válaszok kritikán aluliak. Szerintem nem írtam semmi bántót, ami indokolttá tenné ezt a fajta lenézést és arroganciát, egy kérdést tettem fel, és írtam egy rövid indoklást, amiben nem törekedtem a teljességre, és kisesszét sem akartam írni. Tekintsétek inkább hangos gondolkodásnak.
Mellesleg megjegyzem, Magyarország 1000 évig királyság volt, néhány évtizede van demokrácia, és ti vagytok az élő példái, hogy mi lett az a nagy eredmény. A történelmet nem nekem kell lapozgatni (persze, nekem sem árt!). Ennek a fajta "szabad" véleménynek nem látom továbbra sem semmi értelmét. Mindenképpen jobban járna a világ, ha nem lenne beleszólásotok az állam ügyeibe.
Addig is, szavazzon 9 szakmunkás és 1 orvos, hogy mi legyen a beteggel!
További szép estét!
(ui.: Észak-Koreában KOMMUNIZMUS van! Inkább a marxistáknak javasolnám a kiruccanást!)
Amúgy meg menj oda, ahol tetszik neked, mert se a szocializmusnak, sem bármiféle diktatúrának nem lesz itt pártolója hamarosan; már csak egy generáció van, aki még ezekhez visszanyúlik, meg néhány túlbuzgó fiatal; de ez sem zavar sok vizet.
És az 1000 éves királyságot (ami önnmaga egy színes, változatos korszak) és mindenféle egyéb "diktatúrát" ne vegyél egy lapon. Ennyi hülyeség után, tényleg, mégis kéne lapozgatni a történelmi könyveket; mert ált iskolások sem hordanának össze ennyi baromságot. -.-
A frusztrációddal szakemberhez kellene fordulnod, vagy legalábbis kiélned valahol máshol, csak ne árts vele. Olyanokat látsz bele az írásaimba, amit csak te akarsz belelátni. Semmilyen ötlettel, gondolattal nem álltam elő, és a velem való kommunikációt sem erőltettem!
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!