Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a jobb? Diktatúra vagy...

Ozmium42 kérdése:

Mi a jobb? Diktatúra vagy demokrácia?

Figyelt kérdés

Tekintsünk el a történelmi/gyakorlati példáktól, és tegyük fel, hogy mindkét esetben egy ideális megvalósulásról beszélünk, azaz a betű szerinti demokráciáról és diktatúráról. Ne csak szavazunk, hanem indokoljunk is!

Szerintem a diktatúra jobb, mert az embereket egy irányba tereli, megvalósítja az egységet, és gátat szab a szélsőséges megnyilvánulásoknak (mindenki hagyja most otthon a politikát, embere válogatja, mit tekint szélsőségesnek), ugyanakkor nem nehezebb boldogulni benne, mint egy demokráciában. Viszont van egy erőteljes nevelő hatás, ami irányt is mutat. Egy diktatúra népe az a diktátor alattvalója, egy nép. Egy demokráciában ez nem annyira igaz.

2011. ápr. 21. 21:23
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
Oké. Te menthetetlen vagy. És ilyen "értelmes emberből" egyszer orvos lesz.
2011. ápr. 23. 22:52
 32/44 A kérdező kommentje:
Hacsak nem történelemből kell doktorálnom, és törikönyvből receptet olvasnom, akkor az is előfordulhat. A gond az, hogy az ilyen emberekből, mint ti, egyszer választó lesz!
2011. ápr. 23. 22:56
 33/44 anonim ***** válasza:
Én már választó vagyok, és képzeld, egyetemista. Azzal van gond, hogy alap dolgokat nem vagy képes felfogni. Gondolom Sztálin vagy Hitler sem diktátor volt.
2011. ápr. 23. 22:59
 34/44 anonim ***** válasza:
-.- olvasd végig miket írtál...
2011. ápr. 23. 22:59
 35/44 A kérdező kommentje:

Hitler és Sztálin, sőt Rákosi is diktátor volt, mint a többi, és nem sírom őket vissza! Már csak azért sem, mert a kérdésem szempontjából teljesen irreleváns volt! Az olvassa vissza a kérdést, akinek szövegértési problémái vannak. Nem arra voltam kíváncsi, milyen rossz is volt Sztálin, és mennyire szenvedtek a zsidók Hitler alatt, meg milyen rossz a kínaiaknak, hogy nem szavazhatnak 4 évente! A kérdésem egy gondolatkísérlet volt, feltételeztem, hogy nem fognak őrült demokraták hörögve a torkomnak ugrani érte, de tévedtem!

Az, hogy egyetemista vagy, csak egy adat. Én is csak azért vágtam fel vele, hogy a szakmunkásképzőt pontosítsam. Alapvetően aki természettudományokkal foglalkozik, és nem érzett soha különösebb affinitást a történelem iránt, az csak annyira tanulta meg, amennyire megkövetelték, és aztán elfelejtette. Ebből nem következik, hogy rossz "orvos" lesz belőle, és az sem, hogy idióta, sőt az sem, hogy "elég kicsi lehet", csak az, hogy a történelem nem érdekli. Az pedig, hogy milyen államberendezkedéshez vonzódik, egyéni szociális probléma. Feltehettem volna a kérdést úgy is, hogy nem írom alá a saját álláspontomat.

Az a baj, hogy érdemi választ csak kevés hozzászólásból bírtam kihámozni, viszont sokan csak azért nyögtek be, hogy mondjanak valamit, leginkább valami sértőt vágjanak a fejemhez hiányos történelmi ismereteim miatt.

A királyság valóban változatos időszak volt, de nem értettem meg, mit akart ezzel a hozzászóló mondani! Mi következik ebből?

2011. ápr. 23. 23:20
 36/44 anonim ***** válasza:
Az Észak-Koreai rendszer diktatórikus?
2011. ápr. 23. 23:23
 37/44 anonim ***** válasza:

"A királyság valóban változatos időszak volt, de nem értettem meg, mit akart ezzel a hozzászóló mondani! Mi következik ebből?"

Azt, hogy nem lehet egy lapon említeni mindenféle más diktatúrával, mert teljesen más mint egy kommunizmus, vagy egy afrikai rendszer. És a királyság alatt is sokan szívtak, sőt.. Lehet voltak ilyen olyan jó királyok, de az emberek 90%-át kiszipolyozták. Egyértelmű, hogy demokrácia kell, legalábbis törekedni kell rá, meg példát kéne venni néhány normális országról.

2011. ápr. 24. 08:26
 38/44 A kérdező kommentje:

"Lehet voltak ilyen olyan jó királyok, de az emberek 90%-át kiszipolyozták."

Azt hiszem, ez rendszerfüggetlen...

2011. ápr. 24. 18:33
 39/44 anonim ***** válasza:

Ellentmondasz magadnak is, lol, most már a megélhetésről is bevallottad, hogy rendszerfüggetlen. Kinek mi, de a szabad verseny a legtermészetesebb viszony, NY-Európa, USA működik stb.. Meg ez a hülyeség, hogy a diktatúra nevel, meg összetartja a népet. A komm diktatúra legnagyobb bűne máig, hogy teljesen összezúzta az emberi kapcsolatokat, minden megingott; erről sokan vallanak, a maradványa ott van a magyar mentalitásban.

Most törlöm a kérdést a válaszoltjaim listájáról, mert ezt a sok ostobaságot nem kívánom tovább olvasni. Saját magadnak mondasz ellent, áltényeket vonultatsz föl. A kérdésnek van értelme, de amit te csináltál ebből- az alapján ezt nem lehet már megvitatni...

2011. ápr. 24. 18:51
 40/44 anonim ***** válasza:
Még annyit lehagytam-gyors ideírom, hogy utazz körbe pár olyan országot, ahol a diktatúra részben vagy teljesen megvan, vagy a maradványai még Mo-nál is szembetűnőbbek; beszélges ottaniakkal stb, éld át... Utána meg egy rendes, demokratikus, jól működő, stabil NY-i államba, vagy többe akár.. És utána biztos- valamennyiben- formálódna a véleményed.
2011. ápr. 24. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!