Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Bevzetésre került valamilyen...

Bevzetésre került valamilyen kötelező szűrővizsgálat?

Figyelt kérdés

Tavaly olvastam, hogy nagyon vitatkoznak legyen-e vagy sem. Kell menni valahova? Még nem tudok semmit

Megmondom őszintén nem szívesen mennék orvoshoz. Nem kellemes a vizsgálat és nem sokat ér szerintem

tegnap 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
tegnap 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Még a nem kötelezőkre is éveket kell várni, mi lenne itt ha még kötelező is lenne...
tegnap 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Arra alapozták a híresztelést, hogy egy tavaly nyáron történt törvénymódosítás lehetővé tette a belügyminiszter számára adott korosztálynak, adott szűrővizsgálatok kötelezővé tételét.

Meglepett volna, ha élt volna a lehetőséggel.

Tavaly május végén október elejére kaptam időpontot szemészeti vizsgálatra, és október közepére kardiológiai vizsgálatra; jogosítvány hosszabbítás örvén adott beutalókat a háziorvos, panaszom nincs. A szemész belenyugodott, hogy nem talált semmit, a kardiológus – mivel még nem voltam kardiológián – előírt egy vizsgálatot, amire ő e hónap 20-ára tudott időpontot szerezni. Ha esetleg gyanús lesz valami, akkor további 4-6 hónap múlva mehetek a következő vizsgálatra, és akkor egy év után ott leszek, hogy ha gond van, akkor legalább van vizsgálati eredményem. Más vizsgálatoknál sem jobb a helyzet. Ehhez hozzácsapni több millió vizsgálatot?

És ha több millió szűrésből több ezer, vagy akár több tízezer esetben problémát derítenek ki, hol van az az egészségügyi ellátó rendszer, amelyik foglalkozna a terápiával? De ez nem kérdés, mert már a vizsgálatoknak is kis csak töredékét tudnák elvégezni.

tegnap 16:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Megmondom őszintén utálok orvoshoz járkálni. Ha találnak is valamit minden tünetet arra fognak, félrekezlnek, nagyképűek stb
ma 07:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért sajnos ez a dolog nem ilyen egyszerű. Lesz szűrés nagyon hamar, minden bizonnyal még idén minden munkavállalónak úgy, hogy adókedvezményt kap a munkáltató, ha elmész rá. A munkáltató tehát nyomást fog gyakorolni a munkavállalóra, hogy menjen el. Még ha nem is rúgják ki aki nem megy el, a munkavállaló ez esetben bukja azt az esetleges összeget, amit a munkáltató az adókedvezményből juttatna számára.

Tehát de facto kötelezőség valóban nem lesz, brutális nyomásgyakorlás igen.

ma 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!