Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Fidesz a 25 év alattiak...

A Fidesz a 25 év alattiak SZJA elengedésével megálazta a tapasztalt munkavállalókat?

Figyelt kérdés
Ugye ebben az országban rengetegen keresnek minimálbér közeli összeget ebben nagy válságban nem mindegy azért hogy valaki 40-70 ezerrel többet vissz haza ugyanazért a munkáért de kevesebb tapasztalattal.

2022. júl. 16. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
22%

#57 én a 2000-es évek elején kezdtem targoncásként egy miskolci raktárban, ma raktárvezető és logisztikai manager vagyok bruttó 1 millió feletti fizetéssel Budapesten, és nem vagyok még 40. Apám hegesztő, anyám iskolai konyhás volt, szóval nem a protekció vitt előre.

Munka mellett tanultam és képeztem magamat, odatettem magamat. Persze ott is voltak ilyenek, mint te meg a kérdező, akik mindig azt nézték, hogy más zsebében mennyi a pénz, ahelyett, hogy a saját dolgukkal tőrődtek volna.

56-os voltam

2023. márc. 28. 15:40
 62/74 anonim ***** válasza:
67%
Király vagy.
2023. márc. 28. 16:49
 63/74 A kérdező kommentje:
61-es verjed csak megad itt , ez jutott neked. Szerencséd volt mind 100-ból 1 embernek csak hát ott van még 99 akinek meg nem volt szerencséje/kapcsolta és most egy gőgős embernek dolgozhatnak mit te éhbérért.
2023. márc. 28. 17:09
 64/74 anonim ***** válasza:
47%
Tyűha a troll kérdezőnél elgurult a gyógyszer. 😂
2023. márc. 28. 18:38
 65/74 anonim ***** válasza:
100%

#55, 56

Az érvelésed elég gyenge, ahogy az egykulcsos adó, és a nép többségének járó azonos összegű SZJA jóváírás eltörlésének igazságossága is nulla.

Nem igazság az, hogy rengeteg alacsonyabb jövedelműektől (nem csak minimálbéresektől) megvonnak egy azonos mértékű - ill. a jövedelem mértékének növekedésével ellentétesen arányosan csökkenő SZJA jóváírást, miközben az új rendszerben minél nagyobb a jövedelme valakinek, annál nagyobb adójóváírást kap, míg előfordulhat, hogy minimálbéres meg semmit.

Nem a 25 éves korig járó SZJA-t irigyeljük, hiszen azt 2010 előtt is megkapták másokkal együtt a dolgozók, tehát ez parasztvakítás, hanem az igazságtalan adórendszert sérelmezzük.

Tehát ismétlem, ezzel a 25 éves korig járó szja mentesség - fideszes melldöngetés egy nagy kamu: azt adták vissza, egyeseknek, amit korábban elvettek, de úgy adják elő, mintha valami nagy kegyúrak lennének.

2023. márc. 28. 19:16
 66/74 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, igaza van annak, aki azt mondja, hogy a saját magad előre jutásával törődjél inkább, arra fordíts inkább energiát, mint irígykedésre. 25 éves már nem leszel soha többet, de attól még léphetsz előre a ranglétrán és fizu tekintetében is.

Nekem egy öreg kollega azt mondta egyszer amikor kezdő voltam: Nézzed meg, hogy a főnököd mivel tud többet, mint te? Miért léptették elő? Tanuljad meg azt, képezd magad és téged is elő fognak léptetni.

Ilyen szemlélettel jutsz előre, nem azzal, hogy más zsebében turkálsz és ócsárolod. Ez szánalmas.

2023. márc. 29. 16:06
 67/74 A kérdező kommentje:
66. ez nyugaton igaz is is lenne , de itt keleten más rendszer uralkodik gyengébbek kedvéért ( Uram-bátyám rezsim van hatalmon)
2023. márc. 29. 16:48
 68/74 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen... A kéthetes friss alezredesünk is azért lett alezredes, mert egy zseni... Ja, nem.
2023. márc. 29. 21:02
 69/74 A kérdező kommentje:
végre valaki aki érti a dolgokat.
2023. márc. 30. 00:49
 70/74 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem egy öreg kollega azt mondta egyszer amikor kezdő voltam: Nézzed meg, hogy a főnököd mivel tud többet, mint te? Miért léptették elő? Tanuljad meg azt, képezd magad és téged is elő fognak léptetni"

Na ezt a f@szságot régen hallottam már, jellemzően a rendszerváltás után kicsivel. Most jellemzően a főnökeim többsége nem éri el az értelmi szintemet, tisztelet a kevés kivételnek. Tényleg az számít, hogy kinek a kicsodája vagy, a tudásszinted édeskevés.

2023. márc. 30. 04:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!