Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Fidesz a 25 év alattiak...

A Fidesz a 25 év alattiak SZJA elengedésével megálazta a tapasztalt munkavállalókat?

Figyelt kérdés
Ugye ebben az országban rengetegen keresnek minimálbér közeli összeget ebben nagy válságban nem mindegy azért hogy valaki 40-70 ezerrel többet vissz haza ugyanazért a munkáért de kevesebb tapasztalattal.

2022. júl. 16. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
28%

Magasabb beosztasban? Fiatal programozo megkeres 500 nettot…

Ne mondd mar..

Ha 10 eves tapasztalata van a konyvelonek es neki nem jar mindig fizu emeles… de jon egy uj palyakezdo es annyit fog keresni mint o…

2022. júl. 17. 01:51
 12/74 anonim ***** válasza:
75%
Nem az idősebbeket alázták meg, hanem az egész országot és most majd szépen mindenki fizetheti vissza.
2022. júl. 17. 05:25
 13/74 anonim ***** válasza:
57%

Ezt te se gondolod komolyan. Igen, vannak szakmák, amikre nagy a kereslet, mint a programozó, ők pályakezdőként igen, többet keresnek, mint az átlag, de nem csak programozókról van szó. Én 23 éves egyetemista vagyok, előre láthatólag 25 évesen fogom megszerezni a második diplomám. Egyetem mellett csak diákmelózni tudok, ahol az órabér 1200-1300 Ft. Úgy gondolod, hogy ezzel “megalázom” a több éves tapasztalattal rendelkező kollégákat? Vagy volt, hogy könyvelő irodába mentem dolgozni, ott is 1500 Ft körül volt az órára lebontott fizetésem. És mondták, hogy 6 hónap, majd egy év, majd x év után nőhet a fizetés. Nem tudom milyen világban élsz, de biztos nem ebben, ha azt hiszed, hogy egy átlagos, tapasztalat nélküli pályakezdő akar csak összehasonlítható összeget visz haza, mint egy idősebb, tapasztalt munkavállaló.

2022. júl. 17. 09:35
 14/74 A kérdező kommentje:
Ennyire ostobákat, nem csak diplomások dolgoznak ebben az országban többségben vannak a középfokú végzettségűek akik minimálbér közeli összeget visznek haza.
2022. júl. 17. 09:43
 15/74 anonim ***** válasza:
83%
#15 ez így van. De valahogy Orbánék nem tartják “reálisnak”, vagy szükségesnek az európai minimálbért. 🤷🏻‍♀️
2022. júl. 17. 09:48
 16/74 anonim ***** válasza:
79%

11: "Mert fiatalként, pályakezdőként, gyakornokként, alacsony beosztásban, vagy diákmunkán általában baromi keveset keres egy fiatal."

És azt gondold el, hogy a családos, rendes dolgozó még a diákmunkásnál is kevesebbet keres !

De ebben az országban csak a fiatalokat, meg a sokgyerekeseket meg a már nyugdíjasokat támogatják és pont a kettő közöttiekre nem gondol senki!

Persze, gondoljanak azok magukra. OKÉ! De akkor nem kellene egy kanyit se befizetniük az államkasszába, mert úgysem kapnak érte semmit!!

Minden befizetett adóforint megy a kisebbségieknek, a menekülteknek, a nagycsaládosoknak, meg az ingyenélő csókosoknak !

A politikusoknak teljesítménybért kellene kapniuk, ha nem jól szolgálják a köznépet, akkor meg meneszteni kellene őket szerintem.

És a kis emberek ellehetetlenítése (lásd kata nem burkolók- nem infósok rétege) nem azt mutatja, hogy a politikusaink olyan jól végeznék a dolgukat, mert akkor első körben magukon kezdenék a megszorításokat és nem azokon, akiknek amúgy is alig van!!

2022. júl. 17. 14:29
 17/74 anonim ***** válasza:
71%

#2. Akkor szüljél 4 gyereket b@zdmeg. Nem mondanál ilyeneket.

#17. Nagyon igazad van. Egy fillér támogatás nem jár nekem, de természetesen fizetem a sarcot a semmire.

2022. júl. 18. 00:04
 18/74 anonim ***** válasza:
76%
A sokat tapasztalt és mèg többet dolgozott “régi” munkásoknak már nagy valószínűséggel van háza van autója….. amikor pl: az “öregeket” hallom a munkahelyen panaszkodni hogy ezek a mai fiatalok SZJA mentességet kapnak micsoda szemét dolog. Akkor rá kérdezek hogy éppenséggel amikor ő fiatal volt akkor ő/ők mennyiért építettek/vettek házat/lakást utána érdekes módon inkább terelnek vagy más témával jönnek.
2022. júl. 18. 04:22
 19/74 anonim ***** válasza:
28%
19: Én nem szeretnék gyereket, csak éppen nem tartom fairnek, hogy amíg a nők kínlódnak a szülőszobán, addig a férfiak ilyen véleménnyel vannak róluk! Nem tudom, hogy tisztában vagytok-e vele, de egy nőnek ilyenkor mindene szétszakad, és jó sok idő, mire regenerálódik. Arról nem is beszélve, hogy egy baba olyannyira igényli az anyát a születés után is, hogy az anyának egy perc nyugta sincs, pihenni sem tud normálisan. Szerintem teljesen korrekt, hogy szolgálati időnek számít eza kínszenvedés. Mondjuk aki csak és kizárólag pénzért szül, na azt viszont nem tudom sajnálni!
2022. júl. 18. 11:01
 20/74 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon megosztó egyébként ez a kérdés,ahol vannak pro,és kontra érvek ebben a dologban.

Igen egy fiatal keressen többet,hogy el tudja kezdeni az életét,mert ilyen árak mellett képtelenség szülői segítség nékül pl.önálló lakáshoz jutni.

Igen,ehhez egy kis segítség ez a kormány részéről ez,de persze nagyon kell még emellett is spórolni ha valaki 5-ről a 6-ra akar kezdőként jutni.

Másfelől igen,akkor a többi munkavállaló szemében azért ez szálka,és visszataszító is lehet.Ők akkor akik most 30 évesek,miért nem kaptak 2-3-5 éve ilyen segítséget! Nem szerencsés,...maradjunk annyiban ez az ügy.

2022. júl. 19. 18:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!