Csak én látom MZP viselkedését álságosnak, és, hogy esze ágában se volt visszalépni?
Elsőre szimpatikusnak gondoltam, kicsit reménykeltőnek is éreztem, hogy végre egy pártokon kívüli, hiteles jelölt, rá is szavaztam. Viszont ez a lépés nem volt korrekt. Ő az első pillanatban azzal állt elő, hogy valamelyikük vissza fog lépni, míg KG szinte végig azt mondta ő nem fog. Ezek fényében hamar el lehett volna dönteni, hogy meg tudnak állapodni vagy sem, ennek ellenére MZP sokáig lebegtette a dolgot. Nem lehet, hogy ezzel akart magának egy kis ingyen reklámot, ha már sokkal kevesebből gazdálkodik? Plusz ezzel kicsit besározza KG-t.
Azt se tudom, hogy mennyire okos dolog ennyire beleszállni a Dk-ba, tudva, ha lesz kormányváltás az lesz a legnagyobb frakció?
Szerintem nem feltétlen a mérések alapján kéne dönteni, mert az elmúlt napokban készült kb 5 különböző, más-más eredménnyel attól függően, hogy ki mit akart kihozni. Az első fordulóban azért ott volt az a 7% pontnyi különbség. És azt se lehet mondani, hogy majd a jobbikos szavazókat begyűjti, mert azok már alapból átszavaztak rá, vagy simán átszavaznak a dk-ra is, mint kiderült.
A szabott feltételek is furák, konkrétan akkor a győztes jelöltnek le kellene mondania a programja wgy részéről. Pl az alaptörvényt szerintem se lehet úgy kidobni.
Ezt a tandemet meg alapból nem értem, hogy gondolták. Normál esetben érdemi kérdésekben nem a miniszterelnök dönt, hanem a parlament. Nem 1 vagy 2 embernek kell egyetérteni, hanem a 6 frakciónak.
Amúgy meg miért lett mindenki lepontozva aki rosszat mondott MZP-re?
Én rendszeresen le vagyok pontozva, amiért jót mondtam róla :D
Mert nem a hasznosságot, hanem az belőlünk kiváltott érzelmet fejezzük ki a pontozással. Ami tetszik, felpontozzuk, ami nem, azt le.
Egyébként okafogyott a dolog, Karácsony úgy döntött, hogy a közös munka azt jelenti, hogy a szövetségese engedelmes pincsikutyaként követi őt, és úgy táncol ahogy fütyül.
"Karácsony projektjei összehasonlíthatatlanul nagyobb ívűek. Aki így hagyná az adórendszert, ahogy van, az nem vállal sokat. Aki nem ígér semmit, annak nyilván könnyebb (ebből a szempontból)."
1. Nem kell olyat igérni, amit nem tud betartani.
2. Azért ebben a "nem olyan nagyívű" programban ilyenek szerepelnek, mint "Ingyenes helyi buszközlekedés kialakítása", "Építményadó eltörlése 101 négyzetméter felett is" (ez egy rekord méretű adó volt), "Nyelvvizsgaprogram vásárhelyi diákoknak", stb. Ezek nem olyan kis apróságok.
Félreélrtés elkerülése végett: teljesen meg tudom érteni, ha valaki Karácsony fan, de Márki-Zay Péter mióta politikus, azóta sikert sikerre halmozott. Miért meglepő, ha népszerű? Miért baj, ha népszerű?
A fővárosi Lakásügyi Tanácsot én javasoltam anno egy lakossági fórumon. :) Karácsonynak jobb ötletei vannak. Ahogy ezt is nagyon adom:
Az ígéretfigyelőn eléggé MZP felé konyul a mérleg. Elég átolvasni az ígéreteket, és a beküldött cikkeket. Vicces, hogy a digitális felzárkóztatást letudják azzal, hogy volt egy néhány fős gépírás tanfolyam, mégis teljesítettnek van jelölve.
És rengeteg hasonló csúsztatás van, csak át kellene olvasni az egészet.
Az is érdekes, hogy a Lánchíd felújítása és a nyugdíjasklub ugyanúgy egynek számít.
Másfelől MZP nem indult neki egy normális programmal, ahogy Karácsony, legalábbis nem találom sehol, és nem is a választások előtt lett feltéve ide, ahogy Karácsony programja, hanem szinte csak az eredményeket közölték. Ja, így könnyű ilyen százalékot elérni, de ennek semmi köze a szavahihetőséghez vagy az alkalmassághoz.
Szavahihetőséghez ahhoz van köze, hogy megígérte, hogy visszalép, ha Karácsony a programjába vesz három pontot, Karácsony ezt megtette, erre ő visszaszívta a szavát.
Megígérte, hogy visszalép, ha Karácsony nem teszi, ha ő lesz a miniszterelnökhelyettes, és fontosabb kérdésekben csak egyetértésben döntenek, de ezt az ígéretét is visszaszívta.
Mert öt közvéleménykutatásból egy neki kedvezett.
Alkalmatlan, mert képtelen lesz nyerni, illetve ha nyerne is, személyiségéből adódóan képtelen arra, hogy hat pártot összetartson a kormányon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!