Miért várják azt el egyesek, hogy azokat akik nem jól keresnek, azok tartsák el akik megdolgoznak a több pénzért?
Én azért nem dolgozok mert még nem tudom mi érdekel, mindig megyek próba napokra, de egyik sem tetszik.. , elvárom, hogy addig fizesse a önkormi a tb-m, nem akarok szenvedni egy munkahelyen sem. Én csupán azért.
21/F
és mi jogon jár adókedvezmény a családosnak, családipótlék stb? több pénzt visz haza a kollégám mint én, ugyanazért a munkáért, mert gyereke van (arról nem is beszélve, hogy ő nő, és kevesebbet tud emelni mint én)
kinek szülte a gyereket, az államnak vagy magának?
Ez pont ugyanolyan logika, mint ha valaki azt mondaná, hogy a segédmunkásnak több pénz jár, mint az orvosnak, mert ő nehezebb munkát végez és többet izzad a napon.
Kérdésedben több téves állítás is szerepel. Például az egykulcsos adóval nem lesz mindenkinek ugyanakkora a "kár", ahogy te nevezed. Karas Mónikának (fideszes médiatanács elnöke) most emelték fizetését 4 millióra. Ha ebből leveszünk 15%-ot, akkor marad neki 3,4 milliója. Ha valaki keresete 120 000 forint, akkor annak marad 102 000. Nem lenne igazságosabb, hogy aki 4 millót keres, mint eme fideszes médiaguru, attól több adót vonjanak le, akinek pedig alacsony a keresete eleve, annál több maradjon a zsebben?
"És ha hiszitek, hogyha nem ez teszi lehetővé a családok minnél nagyobb támogatását, és az adókedvezményeket is."
Természetesen nem ez teszi lehetővé, hiszen ha csökken az állam bevétele egy adófajta miatt, akkor az nem alapozza meg a családi adókedvezményt. Ekkora hülyeséget talán még te sem hiszel el.
"Ez a rendszer húzott ki minket a válságból is..."
Szintén nem igaz, Bajnai kormány húzott ki minket a válságból, akinek a válságkezeléséről még a fideszes szakemberek is elismerően nyilatkoztak akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!