Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudják azt a fideszese...

Miért hazudják azt a fideszesek, hogy amennyivel többet keresnek külföldön, annyival többet el is visz a kinti élet?

Figyelt kérdés

Volt szerencsém az elmúlt 1-2 évben több európai országban is eltöltenem néhány hetet, ahol a nagybevásárlásokat ugyanúgy hiper/szupermarketekből kellett megoldani. Teljesen el voltam képedve, amikor összehasonlítottam az élelmiszerárakat a hazaiakkal, és vagy ugyanannyi volt, vagy csak nagyon minimálisan több, ahhoz képest, hogy az országokban 3-4-szer annyit keresnek az emberek átlagosan, mint itthon. Néhány műszaki cikk megvásárlásához is volt lehetőségem, telefon, kindle e-book reader, mind-mind olcsóbb volt, mint Magyarországon. A lakhatás valóban drágább, de ár-érték arányban sokkal jobb kínálatot adnak (Budapesten például egy lepusztult lyuk is annyiba kerül, mint amennyit egy minimálbért kereső ember havi bére. Külföldön ez nagyon másképp néz ki, bár Londonban valóban drága az "albérlet).

Tehát akkor miért is kell azzal hitegetni a külföldre vágyó fiatalokat, hogy drágább a kinti élet, holott valójában sokkal többet tudsz forintra átszámítva a hónap végén félretenni, a közbiztonság-migránsfélelem pedig olyannyira alaptalan, hogy a magyarországi no-go zónák (vagy akár városok-megyék) sokkal pocsékabb állapotban vannak?

2019. márc. 16. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Megkérdezhetem, hogy mely országokban, városokban jártál?

Én Berlinben és londonban töltöttem 1-1 hónapot tavaly nyáron és nekem az a tapasztalatom hogy az élelmiszer árak azért jelentősen magasabbak.

Berlinben olyan 25%-al max., de Londonban nem ritka hogy valami akár 60-70 százalékkal is drágább.

A szupermárketekben, mert az éttermek még drágábbak...

Viszont azzal tisztában vagyok, hogy még arányosan, a fizezésekhez képest így is sokkal olcsóbbak mint itthon.

Tehát valóban Londonban vagy Berlinben magasabb színvonalon lehet élni ugyanazzal a munkával mint Budapesten.

Albérlettel és mindennel együtt is, mert a fizetések annyival jobbak.

2019. márc. 16. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Ez attól függ ki milyen életmódot él. Ha az a fajta vagy aki otthon elvan mint a befőtt akkor külföldön jelentős összegeket félre tudsz rakni , de ha az a típus vagy aki szórakozó helyekre jár, éttermekbe stb akkor garantáltan elvered az összes pénzed mert a szolgáltatások rohadt drágák
2019. márc. 16. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván azt szeretnék, ha minél több munkavállaló az országban maradna, és ehhez kell igazítani a retorikát. Az is tény, hogy sokakat átvernek és kihasználnak külföldön a különböző közvetítők és ügynökségek, és ők tényleg rosszul élnek. (Bár azt kell mondjam, valamilyen szinten maguknak is köszönhetik.) Én például biztosan nem élek rosszabbul Németországban mint otthon. Az otthoni 100-150 ezer Ft helyett megkeresek 1800-2000 eurót nettó, amiből 1000-1100 simán megmarad a hónap végére.
2019. márc. 16. 15:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha az a típus vagy, aki szórakozóhelyre és éttermekbe megy el néha, havonta 1-2 alkalommal, ami az egészséges mennyiség, akkor is bőven pluszban vagy. Nyilván nem kell elverned ilyenekre a kint megkeresett pénzed, de ha ugyanannyit járkálsz ilyen helyekre itthon, és költesz állandó rendszerességgel, itthon is mínuszban vagy.
2019. márc. 16. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Persze, néhány hetet voltál, és nem éveket éltél ott, hogy hitelesebb legyél. :D
2019. márc. 16. 22:51
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Mások meg azt mondják, főleg akik éveket voltak kint, hogy főképpen a szolgáltatások, lakhatás az jóval drágább.

Nos akkor kinek van igaza?

2019. márc. 16. 23:19
 7/7 anonim ***** válasza:
79%

Mert mi akik kimentunk ezt mondjuk nekik...

Nehogy ok is kijojjenek és rontsak itt a levegot.

Ott van nekik MO, legyenek ott...

2019. márc. 17. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!