Miért hazudják azt a fideszesek, hogy amennyivel többet keresnek külföldön, annyival többet el is visz a kinti élet?
Volt szerencsém az elmúlt 1-2 évben több európai országban is eltöltenem néhány hetet, ahol a nagybevásárlásokat ugyanúgy hiper/szupermarketekből kellett megoldani. Teljesen el voltam képedve, amikor összehasonlítottam az élelmiszerárakat a hazaiakkal, és vagy ugyanannyi volt, vagy csak nagyon minimálisan több, ahhoz képest, hogy az országokban 3-4-szer annyit keresnek az emberek átlagosan, mint itthon. Néhány műszaki cikk megvásárlásához is volt lehetőségem, telefon, kindle e-book reader, mind-mind olcsóbb volt, mint Magyarországon. A lakhatás valóban drágább, de ár-érték arányban sokkal jobb kínálatot adnak (Budapesten például egy lepusztult lyuk is annyiba kerül, mint amennyit egy minimálbért kereső ember havi bére. Külföldön ez nagyon másképp néz ki, bár Londonban valóban drága az "albérlet).
Tehát akkor miért is kell azzal hitegetni a külföldre vágyó fiatalokat, hogy drágább a kinti élet, holott valójában sokkal többet tudsz forintra átszámítva a hónap végén félretenni, a közbiztonság-migránsfélelem pedig olyannyira alaptalan, hogy a magyarországi no-go zónák (vagy akár városok-megyék) sokkal pocsékabb állapotban vannak?
Megkérdezhetem, hogy mely országokban, városokban jártál?
Én Berlinben és londonban töltöttem 1-1 hónapot tavaly nyáron és nekem az a tapasztalatom hogy az élelmiszer árak azért jelentősen magasabbak.
Berlinben olyan 25%-al max., de Londonban nem ritka hogy valami akár 60-70 százalékkal is drágább.
A szupermárketekben, mert az éttermek még drágábbak...
Viszont azzal tisztában vagyok, hogy még arányosan, a fizezésekhez képest így is sokkal olcsóbbak mint itthon.
Tehát valóban Londonban vagy Berlinben magasabb színvonalon lehet élni ugyanazzal a munkával mint Budapesten.
Albérlettel és mindennel együtt is, mert a fizetések annyival jobbak.
Mások meg azt mondják, főleg akik éveket voltak kint, hogy főképpen a szolgáltatások, lakhatás az jóval drágább.
Nos akkor kinek van igaza?
Mert mi akik kimentunk ezt mondjuk nekik...
Nehogy ok is kijojjenek és rontsak itt a levegot.
Ott van nekik MO, legyenek ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!