Miért tetszik sok magyarnak, hogy balkáni körülmények között él egy olyan társadalomban, ahol farkastörvények uralkodnak és szinte az összes ember ellenséges a másikkal?
1. A Kádár rendszerre emlékezteti, ahol fiatal volt és így akarja átélni a második fiatalságát.
2. Valami anyagi haszna van belőle.
Mert ennyi az igénye.
A társadalom többsége buta, érzéketlen, szűk látókörű suttyó.
Én nem élek balkáni körülmények közt, mert teszek azért hogy jó legyen az életszínvonalam és a környezetem. Viszont ezt épp a farkastörvényeknek köszönhetem, mert simán le tudom körözni a rengeteg síró-rívó, lusta, fészbukozó, való világot meg sorozatokat bámuló dohányzó és piáló lúzereket, úgyhogy nekem bejött ez a rendszer. Sokkal inkább bejött, mintha újraelosztáson alapuló gazdaságpolitika lenne. Az az érdekes és ugyanakkor nagyszerű ebben a rendszerben, hogy MINDENKINEK lehetősége volna kitörni a putriból, csakhogy rengeteg ember inkább rinyál és a segélyt várja, minthogy keményen tanuljon, dolgozzon és önképezze magát. De talán jól is van így, mindig érvényes lesz a világra a 5-95%-os szabály. 95% csak nyavalyog és sodródik az élettel, 5% pedig irányítja a saját életét.
Viszont ha nem farkastörvények lennének, hanem újraelosztás, akkor rövid időn belül nem maradna mit elosztani, és mindenki nyomorult lenne a kitörés lehetősége nélkül...
"Kik és hol élnek így szerinted?"
Magyarországon az emberek.
Little Duck Bathing
Szerintem te cseppet el vagy tévedve. Magyarországon nincs újraelosztás? Az állam olyan mértékben húzza le az emberekről a pénzt, mint egy skandináv országban, csak éppen balkáni színvonalú szolgáltatást nyújt cserébe.
Ha te ezt nem veszed észre, akkor valami nagyon más világban élsz.
"Kik és hol élnek így szerinted?"
Most írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!