A kapitalizmusban, piacgazdaságban ha nincs diplomám akkor örökké csóró leszek és a társadalom meg fog vetni?
Itt akarom hagyni az egyetemet mert egyáltalán nem érdekel ez a szak,amin tanulok,nem szeretem ezt csinálni és nem akarok ebben dolgozni.
De még ha el is végzem az egyetemet,akkor sem akarok ebben dolgozni.Utálom ezt az egészet.
Fogalmam sincs mit kezdjek az életemmel,elcsesztem az egészet.A szocializmusban minden sokkal egyszerűbb lett volna,tanultam volna valami szakmát és boldogan meglettem volna a szülőfalumban.Lett volna jó fizetésem,meg lettem volna becsülve,nem hajtottak volna agyon.Nem kellett volna versenyezni (fúj) meg nem lenne ilyen kilátástalan az életem.
Akkor cáfold meg, hogy miért nincs igaza.
Ha meg is lesz ez a diploma,akkor sem akarok ebben dolgozni.Mit csináljak akkor?
Rosszul választottam pályát,elcsesztem az életem.Hogy hozzam helyre a kapitalizmusban?
Már nem állhatok neki 21-2 évesen egy új alapszaknak,dolgozni kell már,nincs időm még 3-4 évet iskolapadban ülni.Meg ha elhasználtam az állami féléveimet,fizetős is lesz,pénzem se lesz rá.
Hegesztő.
Havi 400 ezer Ft neked olyan sok?
Max havi 4 millióért vállalnám be azt,amit egy hegesztőnek el kell viselnie,de azt is csak egy rövid időre:D
Hiába lehet egyes szakmunkákkal átlag felett keresni,de ott nem is 8 órát dolgoznak,viseld el az alkoholista,tudatlan embereket,mert a társadalom legalja megy ilyen szakmákra.Csoportban dolgozni ilyen emberekkel a legnehezebb.
Pláne,ha egy munkásszállón kell még együtt lakni velük.
Normális ember nem dolgozna ilyen szakmában.
Akkor már inkább szobafestő magánban.
A legrosszabb viszonyok az építőiparban vannak.
Semmi pénzért nem éri meg ilyen szakmát tanulni,mert nem fizetik meg,amiért megérné ott az idegrendszeredet kikészíteni.
Diplomával meg az a helyzet,hogy csak azokkal lehet kiemelten jól keresni,amiből nagy hiány van,de azok baromi nehezek is,nem véletlen fizetik meg.
De a legtöbb diplomás nem keres 250-300 ezernél többet,abból meggazdagodni viszont sosem fog senki.Főleg ilyen lakhatási költségek mellett.
"A szocializmusban minden sokkal egyszerűbb lett volna,tanultam volna valami szakmát és boldogan meglettem volna a szülőfalumban."
Hát javaslom soha többet ne hallgass arra aki ezt a mesét adta be neked, mert hazudott.
A szocializmusban annyi volt a különbség, hogy hiába szereztél diplomát, hiába végeztél olyan munkát, akkor sem kereshettél annyit sem, mint egy gyári munkás.
Most egyetemista vagy, semmiképpen ne hagyd abba. Ha nem tetszik az a szak, az az egyetem, azt megértem, nem is kell ott folytatnod. A kredit rendszerben pont az a jó, hogy már nem vagy olyan élesen egy egyetemhez, szakhoz kötve.
Nézz körül, keress valami mást akár azon az egyetemen, akár egy másikon és folytasd azt. A diploma nem ahhoz kell, hogy utána csakis abban a szakmában dolgozz - én sem abban dolgoztam amit elvégeztem, csak hasonlóban, és most teljesen más területen, totál mást csinálok. A diploma egy bizonyítéka annak, hogy képes vagy valamit megcsinálni, valami többet, mint sokan mások. Emiatt sok állásnál alapfeltétel a diploma és nem azért, mert a munkához feltétlenül olyan tudás kellene. csak ezzel szűkül azok köre akikből majd válogatnak. És ha van 100 jelentkezőből 10 diplomás, akkor miért választanának egy nem diplomást helyettük?
ha végképp nem akarod most folytatni, akkor se lépj ki, csak passziváltasd a félévedet és menj el egy pár hónapra dolgozni. Tapasztald meg, hogy milyen az amikor szakképesítés nélkül kell elvállalnod ami lehetőség van és azzal a pénzzel kell beérned amit érte adnak. Utána eldöntheted hogy egyetemen vagy szakképzésben folytatod és szerzel végzettséget vagy szakmát. Mert valamelyik kell ahhoz, hogy olyan munkád lehessen ami jó is.
ha meg már amúgy is tanulnod kell, akkor miért ne egy egyetemen tennéd nappalin, mint inkább munka mellett OKJ-s képzésen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!