Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehetne kinevelni a...

Hogyan lehetne kinevelni a magyar társadalomból a proliságot?

Figyelt kérdés
Egyszerűen elborzaszt, mennyi alacsony a magyarok igénye a minőségi egészséges öngodoskodó polgári élethez, ami pl. az osztrákokban megvan...amíg ez így marad, sosem leszünk gazdag ország.

2019. jún. 7. 20:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
68%
Sehogy. Annyira a részük, mint a kínaiaknak a rizszabálás.
2019. jún. 7. 20:14
 2/24 anonim ***** válasza:
74%
Megfelelő oktatással, normális közélettel egy generáció, azaz úgy 20 év.
2019. jún. 7. 20:15
 3/24 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudsz velük mit kezdeni, el kell hagynod az országot, ha más környezetre vágysz. A vérükben van a paraszt kultúra.
2019. jún. 7. 20:17
 4/24 anonim ***** válasza:
25%

Sehogy.

Majd egyszerűen kihal,vagy ki halunk.

2019. jún. 7. 20:31
 5/24 A kérdező kommentje:

2es

Ebben lehet valami, de nem tudom a rendszerváltás után születettek mennyivel mások már ilyen téren, mint a szüleik.

2019. jún. 7. 20:31
 6/24 anonim ***** válasza:
78%
Magamból és a környezetemből kiindulva a jelenlegi fiataloknak már van igénye a kultúrált, polgári hozzáálláshoz. Egy részünk itt akar maradni ezzel változtatva a helyzeten, te vannak olyanok is, akik inkább kimennek és nem vesződnek.
2019. jún. 7. 20:54
 7/24 anonim ***** válasza:
56%
A rendszerváltás előtt a szüleim dolgoztak egy gyárban, melette hízlaltak évi 100 malacot a saját földjükön megtermelt takarmányról, amiből építkeztek. Most ez a hülye annyit biztosít otthon, hogy a fizetésed fele adó, a maradéknak meg a 27%-a még áfa. Az átlagkereset otthon 93 ezer nettó volna. A 6000 euró nekem jobban tetszik és a létbiztonság, ezért hagytam fel a törpével szembehugyozni. A Jóisten hátha elszólítja a csövesek nyakáról hamar és akkor talán fejlődni fog az ország....
2019. jún. 7. 21:02
 8/24 anonim ***** válasza:
15%

Most akkor azt mondod,hogy a törpe előtt fejlődtünk?

Merre?

Oda vagy ide-oda?

2019. jún. 7. 21:26
 9/24 anonim ***** válasza:
91%

Sokáig éltem az osztrákoknál, nincsen óriási különbség a 2 nép között... mindegyik konzervatív, jobboldali gondolkodású nép, akik alapvetően nem csípik az idegeneket, és fene mód irigyek egymásra és kicsit önelégültek a nemzetükkel és történelmük iránt.

Nincs semmi különbség egy bécsi vagy budapesti lakos között. Előbbi többet visz haza, de ugyanazt veszi a boltban, ugyanúgy fogyasztja az alapvető dolgokat. Láttam, tapasztaltam, nehogy azt hidd a bécsi átlag annyira polgári lenne, mint ahogy egyesek elképzelik.

Szimplán azért gazdagabb ország Ausztria mert háromszor több GDP-t termel meg. Mi 15 ezer dollárt, ők 47 ezer dollárt per fő. Persze hogy háromszor többet keresnek, ha háromszor több értéket termelnek meg.

Nem azért nem vagyunk gazdag ország mert prolik lennénk, meg nem polgári a felfogásunk hanem mert rossz a gazdaságunk, a KKV szektorunk béka segge alatt, az iparunk 95%-ban külföldi kézben van. Lehetünk mi bármi úrfik, meg polgári nemzet ha kuka a gazdasági hatékonyságunk, nem leszünk gazdagabb ország.

2019. jún. 7. 21:29
 10/24 anonim ***** válasza:
54%

"Sokáig éltem az osztrákoknál, nincsen óriási különbség a 2 "

Azért egy osztrák takarítónő el tud jönni a 3500 eurójából balatonfüredre nyaralni évente, te meg a 93 ezredből ha spórolsz max berugsz 2-3 havonta. Ez azért nem mindegy...

2019. jún. 7. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!