Milyen a fiatalok pénzügyi kultúrája?
Szerintem borzalmas.
Mindenből a legdrágább, a prémium, a státuszszimbólum kell nekik.
Szerintem szorosan összefügg ez azzal, hogy különköltözésre már nincs pénzük. Mamahoteleznek 30+ éves korukig.
Ez pedig öregedő társadalmat szül,tehát ez társadalmi probléma is.
A jövedelmüket 33,5% os adó terheli a kiadásukat 27%
Minden megkeresett 100 forintból 51,5% az államé.
Amíg a fiatalokat agyonnyomják giga adóterhekkel nem kéne csodálkozni hogy 10 megkérdezett tanulóból 7-8 külföldön képzeli el a jövőjét.
"Szerintem szorosan összefügg ez azzal, hogy különköltözésre már nincs pénzük. Mamahoteleznek 30+ éves korukig."
Legjobban viszont azzal van összefüggésben, hogy otthon mit láttak. Mivel iskolában nem oktatják, ezért máshonnan nem igazán tudnak példát meríteni.
23 évesen több pénzem van félretéve, mint a szüleimnek, 18 éves korom óta külön élek. Hozzáteszem, úgy van több pénzem, hogy ők anno 20 évesen a nagyszüleimtől ingyen lakást kaptak és soha semmi hitelt, albérletet nem kellett fizetniük, nem úgy, mint nekem.
Ennek az ellentétére is van példa természetesen, nem kell messzire mennem, a gyermekkori barátnőm pont az ellenpélda.
A tárgyak utáni vágyakozást egyébként a szüleink, nagyszüleink által létrehozott és fenntartott fogyasztói társadalom kondicionálta belénk, nem ártana kicsit holisztikusabb szemlélettel közelítened a világ fel.
Amúgy szerintem te az ügyeletes fiatalgyűlölő vagy, időről-időről közhelyekkel teletűzdelt kérdéseket kapunk tőled ebben a témakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!