Milyen a fiatalok pénzügyi kultúrája?
Szerintem borzalmas.
Mindenből a legdrágább, a prémium, a státuszszimbólum kell nekik.
Szerintem szorosan összefügg ez azzal, hogy különköltözésre már nincs pénzük. Mamahoteleznek 30+ éves korukig.
Ez pedig öregedő társadalmat szül,tehát ez társadalmi probléma is.
Mi az hogy pénzügyi kultúra? Mit értesz ezen?
Nekem ezek túl bonyolult szavak, mert nem látok mögé mit akarsz konkrétan. :)
Amit nem költünk el azt gyakorlatilag félrerakjuk mindig. Gyerekek előtt albérletben is így volt.
Ez nem a fiatalok problémája, hanem a teljes magyar társadalomé. Gyakorlatilag a pénzügyi tudatosság fogalma teljességgel ismeretlen a népesség nagy részének. Erre jó példa ez a cikk:
Mindezek mellé megjegyzem, hogy a magyarok hitelállománya már most magasabb, mint a 2008-as világválság előtt volt. És persze, ha megint beüt a krach, akkor mindenki sírni fog, hogy jajj a szemét bankok, holott ha az átlag magyar olyan debil, hogy a hitelt összekeveri az ingyen pénz fogalmával, és felveszi minden, amúgy felesleges kacatra (öt centivel nagyobb tévé, menőbb kocsi, nyaralás stb.), akkor ne csodálkozzon, ha egy idő után legatyásodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!