Miért akarja Gyurcsány egymásnak uggrasztani, a magyarokat?
Csakhogy az államok nem nemzetek, hanem földrajz alapján vannak töki!
Attól, hogy vannak ott magyarok (ezt nem vitatom, nemzetiségileg, vérben, lelkületben lehetnek tiszta magyarok), Erdély MA már NEM Magyarország államigazgatási területe!
Én azt mondanám:
CSAK az szavazhasson, akire, vagy akinek maximum 2 lépcsősen egyenesági, még/már ÉLŐ(tehát az "a gyerekem ha majd oda akar költözni 10 év múlva 18 évesen" indok semmis) rokonára (nagyszülő, szülő, gyermek, unoka) a kormány döntései, törvényei AZONNAL, KÖZVETLEN hatással vannak!
Teljesen mindegy ki az elnök! A lényeg a kormányPÁRT! Ugyanis a parlamentben ülők azok, akik a hivatalosság kedvéért voksolnak. Az elnök is csak akkor tudja érvényesíteni az akaratát, ha legalább a látszata megvan annak, hogy szavazás történt. Viszont ha a pártja nem lenne akkora emberszámmal a parlamentben (nagyban meghatározza a listás szavazás ezt a számot) akkor nem tudna úgy ugrálni.
És az, hogy melyik párt alakíthat kormányt, nagyrészt a listáson múlik.
...
Ha szüleim és a tesóm már nem élnének, akkor én sem mentem volna haza szavazni. Mivel nem ott élek, ami törvénymódosítást a fidesz elfogad, az rám nincs kihatással, így nem is szólnék bele.
Mondjuk én pontosan ezért is léptem le Magyarországról 2013-ban, még időben. (A Távol-Keletre, mielőtt még előjönne az osztrák-német-angol mosogató-takarító-gyorséttermes mantra.)
Hogy ne kelljen Vitya ÉS a fidesz ÉS a fidesz szavazók hülyesége miatt szenvednem.
K. N.
Amúgy rengeteg külhoni magyar nem szavaz egyáltalán, nos nem kétséges vannak akik igen de az arány mondhatni jelképes.. HA magyarország igazán akarna változtatni akkor változtatna. Sajnos nagyon sokan a külhoni magyarokra fogják azt,hogy ők tartják fenn a fideszt. Pedig a választás eredménye legfőképp az anyaországon múlik.. A választás az ő kezükben van igazán..
Amúgy ne törődj az itt elhangzottakkal kérdező, a legtöbb magyar ember nem így gondolkodik, ezt első kézből tudom! Ahogy nagyjából elolvastam amit itt írtak azt annak a javát egy ember írta. Biztos van elég gondja és itt vezette le a frusztrációját :) A logikája alapján ha ő elutazik japánba akkor ő japán lesz...
Aki nem éli ezt az nem tudja, neki az már külföld és fogalmam sincs arról,hogy mi mit gondolunk. Max van egykét élménye és akkor el van ítélve az egész dolog. NE törődj vele :) Olykor piszok nehéz ez a megosztottság, de ugyanolyan olyan magyarok vagyunk és ne várj elismerést mástól mert ezt neked kell eldöntetni! Aki pedig azt mondta,hogy migránsok vagyunk annak pedig üzenem,hogy nyazsgem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!