Miért sivalkodnak a Fidesz miatt, hogyha az EU cenzúráz?
Fidesz van megbélyegezve diktatúrával, miközben a Facebook illetve az EU cenzúráz. Magyarországon az ellenzéki híroldalak bármit Miért sivalkodnak a Fidesz miatt, hogyha az EU cenzúráz? Bármilyen cikket írhatnak, nem fogják letörölni vagy eltüntetni, különböző kreált okokra hivatkozva. Nem a kormány oldal szokása perelni az ellenzéki cikkeket, ezért sem lehet azt mondani hogy valamilyen módon szabályozni kihányják ezt. Nem lehet mondani hogy a magyar bíróságok nem kedveznek az ellenzéknek is. Lásd: Vonára nem szabad mondani hogy V1G, de azért az O1G az szabályos mert egy politikai közösség.
Az EU-ban ez egy kicsit máshogy működik, ahogyan látjuk komoly cenzúrákat vezetnek be, sokkal több emberel bánnak úgymond el politikai okokból. Például az Ausztriai alpolgármester aki a migránsokat patkányozta le és neki ment az egész politikai elit meg sajtó (persze Bangónénak nem kellet ilyen okok miatt lemondani). Ebből is látszik hogy itt egyáltalán szó sincs diktatúráról.
"Facebook a sajtó- és médiaszabadságot korlátozó módon letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait."
Az a Facebook (mint magánvállalkozás), nem pedig az Európai Unió (mint országok közös szervezete). Én az Európai Unió cenzúrájára kértem példát.
"Akkor Orbánnak már nincs is más dolga, mint beadni a keresetet ellene. Kész. Vagy mit gondolsz, kinek kellene? Ez a hivatalos lépés, ha pedig senki se teszi meg, nem is fog történni semmi. Az pedig miért lenne az én hibám?"
Nem teszi mert egy politikusnak bírnia kell a kritikát, bármilyen közszereplőnek.
"Nem teszi mert egy politikusnak bírnia kell a kritikát, bármilyen közszereplőnek."
Akkor itt véget is ért a történet. Nem látom be, hogy miért én/mi vagyunk számon kérve olyasmi miatt, amit más nem tesz meg, pedig megtehetne.
"A Facebook cenzurázása tökéletes példa, mert az EU hatására teszi azt."
Ezzel kapcsolatban egészen más véleményen vagyunk, de nem leszek rest, és akkor kérek egy másik példát, hisz azt mondtad, nagyon sok van belőlük.
Elég annyi hogy lassan nem lehet migránsellenes híreket fel tenni a Facebookra, mert az álhíreknek minősül.
Ezzel a kifogással, bármilyen igaz migrációt támadó hír ellen is felléphetnek.
Én erre csak azt tudom mondani, hogy az Unióban minden ország képviselteti magát és ez többszörös garanciát jelent a számomra.
Nem hiszek a bevándorláspárti és ellenes felosztásban, nagyon leegyszerűsítő és egyébként is csak egy mesterkélt húzás a kormányunk propagandájában.
Nem szeretném, ha a populisták többségbe kerülnének a parlamentben, de ha megtörténne, csak csak kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba viszik el az egészet. Az én megérzésem szerint csak a fake news-ok kapnának legitimációt.
"Elég annyi hogy lassan nem lehet migránsellenes híreket fel tenni a Facebookra, mert az álhíreknek minősül."
Mivel valóban álhír?
Pl. napokon keresztül az volt a címlapokon, hogy Hasszán F milliókat kapott migránskártyán amit brüsszel ad.
1. Nem brüsszel adja, hanem az ENSZ.
2. A TEK parancsnoka azt mondta, hogy nem jelenthető ki, hogy a Hasszán F. migránskártyát kapott, sem pedig az, hogy Magyarországra jött volna.
Mi ez, ha nem álhír?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!