Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lányok/nők! Nektek mi a...

Lányok/nők! Nektek mi a véleményetek arról, hogy a politika ennyire erőlteti a gyermekvállalást?

Figyelt kérdés

Üdv!

Személy szerint siralmasnak tartom ezt a helyzetet és kissé undorítónak is.. Komolyan ott tartunk, hogy ha nem vállalsz gyerekeket egy lakást nem tudsz fedezni magadnak? Szerintem ezzel hatalmas terhet helyeznek a nők vállára. És ebben az a szomorú, hogy fiatalok "kényszerülnek rá" mivel el sem tudnak menni otthonról egy saját házba (nem egy ismerősöm szenved most ezzel, tapasztalat) , plusz hogy komolyan pénzért vállaljon valaki gyermekeket? Pénzért?? Hát ez az egész szépségét és természetességét elveszi a dolognak, arról nem is beszélve, hogy legyökerezteti a párokat. És ha netán megromlik emiatt a házasságuk? Abban nőjön fel a gyermek? Vagy ha egy nő fiatalon még évekig tanul, egyetem, utána még jól fizető állást találni, stabil pénzügyi hátteret teremteni.. Nem is értem. Már most abban a helyzetben vagyunk fiatalként, hogy nehéz otthonról kiszakadni, megélni önerőből, akkor ha 3 gyereke lenne valakinek, nekik hogyan biztosítaná mindezt ilyen kilátások mellett? Kit tudja, lehet még rosszabb is lesz, ha így haladnak a dolgok.. Lassan A szolgálólány meséje fog beigazolódni, vagy mi? :D Ja nem előbb gondolom meghódítanak minket a migránsok.. Nem tudom nekem ez valahogy több sebből vérzik.

2019. máj. 5. 15:50
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
64%
Ilyen országba nem éri meg szülni. Itt csak szenvedés van. Az előttem szóló megírta a lényeget ADÓFIZETŐ ! A csok és egyéb baromságok a fidesznek olyan mint valami befektetés. Rászánsz 10 milliót 3 gyerekre (pontosan nem tudom mennyit adnak) majd mint valami befektetés visszahozza adófizetőként . Előbb utóbb felnőnek a gyerekek és adót fizetnek. Falusi csok ? Az csak arra lesz jó,hogy felnyomják vidéken is az ingatlan árakat. A baj az átlag emberek pénztárcájával van baj. Nem sok pénze van a kisembernek ilyen fizetésektől ne várjunk gazdagságot.
2019. máj. 5. 20:00
 32/43 anonim ***** válasza:
29%

27.

Az ilyenek jobb is, ha nem szaporodnak.

2019. máj. 5. 20:02
 33/43 anonim ***** válasza:
57%

Nem tervezem gyereket, és különben is fiatal férfi vagyok...

De aki nem látja, hogy mennyire beteg dolog amikor egy kormány ennyire belemászik a polgárok magánéletébe, a méheikbe, az szintén elég beteg lehet.

Illetve nagyon undoritó az is, hogy pl. AUTÓ kedvezményért, egy ideiglenes felsőbb életszínvonalért lett kiarusítva a szülés és, hogy ez át ment a társadalmon különösebb vízhang nélkül.

Azért nem lehet túl sok jóérzésű ember Magyarországon...

2019. máj. 5. 20:23
 34/43 anonim ***** válasza:
51%

Kiváncsi vagyok, hogy lesz e olyan módositás, hogy minden 7. gyerek után jár egy 20,000 forintos erzsébetutalvány és egy doboz cigi...

Az is hasonlóan nagyvonalú dolog és pont annyira járná át a proli szellemiség ezt a gesztust, amitől a magyar emberek jelentős része már melegséget érezne a szívében.

2019. máj. 5. 20:26
 35/43 anonim ***** válasza:
34%

"Lányok/nők! Nektek mi a véleményetek arról, hogy a politika ennyire erőlteti a gyermekvállalást?"

Az, hogy bárcsak akkor is ennyire "erőltették volna a gyerekvállalást" amikor nekünk lettek gyerekeink. De mi még akkor kezdtünk bele, amikor éppen elvették a bokros csomaggal a családi pótlék és a gyes alanyi jogúságát és a lakáshitelek kamatai 36%-on voltak. Szerencsére beleesett az első Orbán kormány, de aztán 2002-től elvette mindent Medgyessyék.

Amúgy az, hogy ha akarsz szülhetsz annyi gyereket amennyit szeretnél, az állam, a közösség segít neked benne családi adókedvezménnyel, CSOK-kal, babaváró támogatással, gyed extrával, nagyi gyeddel stb. stb. az mióta számít erőltetésnek? Mi van ha nem vállalsz gyereket? Semmi? akkor ki erőlteti rád?

2019. máj. 5. 20:33
 36/43 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó, szerinted kinek a pénzéből kapják ezek a gyerekvállalók a támogatásokat?

Amúgy nevetséges ez a társadalom... Rekord mennyiségű adót hajtanak be rajta, indokolatlanul, aztán a kormány azt mondja, hogy vissza veszek a túlzásból, mától ennyire nem húzlak le, csak kicsit jobban mint más kormányok ez EU-ban, de ehhez szülnöd kell lehetőleg 4, de minél több gyereket.

És a társadalmon meg benyeli, hogy ez egy TÁMOGATÁS!

2019. máj. 5. 20:41
 37/43 anonim ***** válasza:
83%

" (szó szerint idézem)"

Megtennéd, hogy ha már idézed, akkor azt is beraknád hogy honnan? Ki mondta, mit mondott stb. mert nagyon nem mindegy!

2019. máj. 5. 21:02
 38/43 anonim ***** válasza:
43%

2Utolsó, szerinted kinek a pénzéből kapják ezek a gyerekvállalók a támogatásokat?"

Az enyémből, a pároméból, a testvéreiméből, a szüleinkéből, barátainkéból és nemsokára a dolgozó gyerekeinkéből.

Mert bizony, mi mind dolgozunk és adót fizetünk. Csak van pár év amíg gyereket is nevelünk, amikor jól jön hozzá a segítség. Ahogyan neked is jól jött amikor mások fizették az iskoláztatásodat és nem te magad vagy nem a szüleid egyedül. Mert a társadalomnak az is fontos, hogy a tagjai iskolázottak, képzettek legyenek, akkor tudnak majd utána munkát is végezni és a társadalomnak hasznot is hajtani, nem csak anyagiakban. Éppen így a táradalomnak az is fontos, hogy legyenek tagjai, ez is egy a sok támogatandó cél közül. A családtámogatások abban segítenek, hogy több új tagja legyen a társadalomnak és azok jobb körülmények között nőhessenek fel - ezzel hasznosabbak is lehessenek. Azoknak is akiknek nem lesz gyereke. A családtámogatási rendszer befektetés a jövőbe, hogy később is legyen orvos, mérnök, kőműves meg taxis, később is legyen aki adót, járulékot fizet.

Nem tudom minek veritek magatokat ezen.

A családtámogatás egy lehetőég. Egyszerűen ha nem kell akkor nem veszitek igénybe. Nem akarsz gyereket? Akkor nem lesz és kész. Nem kell a csok, akkor ne vedd fel!

Hisztiztek itt a "kormányváltásig nem szülök" hülyeséggel, miközben ez olyan ígéret, mintha én kijelenteném, hogy fogadom, kormányváltásig nem eszem izzó vasat, nem repülök a Holdra vagy nem leszek vaníliás puding. Mivel ezek egyikét sem akarom megtenni, nyugodtan megfogadhatom. És?

2019. máj. 5. 21:19
 39/43 anonim ***** válasza:
57%

A kormány nem erőlteti persze a gyerekvállalást csak totálisan ellehetetleníti azokat,akik nem vállalnak gyereket.

Egykulcsos adó,családi adókedvezmény,CSOK.

Ha ezeknek nem vagy nyertese esélytelen lesz,hogy valaha is saját lakáshoz juss,max ha örökölsz vagy irány külföld.

Ha itthon akarsz dolgozni lehúznak egy csomó adóval,amit odaadnak a gyerekgyártóknak.

2019. máj. 5. 21:26
 40/43 A kérdező kommentje:

Na ott a pont! Pontosan ez az én véleményem is.

2019. máj. 5. 22:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!