Lányok/nők! Nektek mi a véleményetek arról, hogy a politika ennyire erőlteti a gyermekvállalást?
Üdv!
Személy szerint siralmasnak tartom ezt a helyzetet és kissé undorítónak is.. Komolyan ott tartunk, hogy ha nem vállalsz gyerekeket egy lakást nem tudsz fedezni magadnak? Szerintem ezzel hatalmas terhet helyeznek a nők vállára. És ebben az a szomorú, hogy fiatalok "kényszerülnek rá" mivel el sem tudnak menni otthonról egy saját házba (nem egy ismerősöm szenved most ezzel, tapasztalat) , plusz hogy komolyan pénzért vállaljon valaki gyermekeket? Pénzért?? Hát ez az egész szépségét és természetességét elveszi a dolognak, arról nem is beszélve, hogy legyökerezteti a párokat. És ha netán megromlik emiatt a házasságuk? Abban nőjön fel a gyermek? Vagy ha egy nő fiatalon még évekig tanul, egyetem, utána még jól fizető állást találni, stabil pénzügyi hátteret teremteni.. Nem is értem. Már most abban a helyzetben vagyunk fiatalként, hogy nehéz otthonról kiszakadni, megélni önerőből, akkor ha 3 gyereke lenne valakinek, nekik hogyan biztosítaná mindezt ilyen kilátások mellett? Kit tudja, lehet még rosszabb is lesz, ha így haladnak a dolgok.. Lassan A szolgálólány meséje fog beigazolódni, vagy mi? :D Ja nem előbb gondolom meghódítanak minket a migránsok.. Nem tudom nekem ez valahogy több sebből vérzik.
De ez egy olyan dolog, amit nem lehet erőltetni, hát ez itt a lényeg!
Nem vagy nő nemű, így sajnos ezt nem fogod abból a szemszögből tekinteni, ahonnan azt egy nő teszi. Gyermekvállalásnak el kell jöjjön a maga ideje. Van akiknek való, olyan is van - sajnos - akiknek ez nem való. S ők mi tévők legyenek? Ilyen radikális dolgokkal "szabályozni" ezt, elhúzni a mézes madzagot a családok előtt... Nem tartom humánusnak.
Legyen igazad!
Nekem kivették a méhemet. Nagyon szomorúnak tartom, hogy nem elég, hogy nem tudok így lakáshoz jutni a párommal (beleèpült a csok az árakba), de ezenfelül még lelkiismeret furdalàst is éreztetnek velünk.
Én úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy gyermektelen pár vagyunk, még ugyancsak a társadalom hasznára vagyunk. Dolgozunk, több adót fogok befizetni a nyugdíjig, mint az, aki 3 gyerekkel otthon marad. (nem mintha azzal baj lenne, de úgy beàllìtani, hogy én nem is érdemlem majd meg a nyugdíjat, az gáz)
Egyébként ha lehetne gyerekem is maximum egy lenne. 3 gyereket tisztességesen eltartani, ruhàztatni, tanìttatni rengeteg pénz. Egy hitel meg valamennyi támogatás nem elég szerintem. Én inkább csapdànak látom a 15+10 millió hitelt, amit júliustól fel lehet venni. Egy nyugodt éjszakám sem lenne ennyi hitel mellett. Ok, hogy elegednek belőle, ha összejön a 2 v 3 gyerek. De ha nem, vagy elvànak a szülők? Na meg mi van, ha az anya azt mondja 1 gyerek után, hogy akkora trauma volt, hogy ő nem akar többet szülni? A hitel miatt összeszorìtott fogakkal is bevàllalja?
Én férfi vagyok és egyedülálló, szóval nem érint a dolog egyáltalán, de egy valamit megjegyeznék. Ez nem családtámogatás, hanem egy régi módszer diktatúrák fenntartására. Nézzük meg Hitlernek tök hasonló módszerei voltak a 30-as években. Ne legyen már a kormány a feltétele a gyerekszülésnek.
Ráadásul gusztustalan hogy direkt így rámennek egy fiatal nő leges-legerősebb vágyára, ösztöneire, és érzelmileg manipulálják őket, hogy mindenképp érdeke legyen a kormány fennmaradása.
Társadalmat is erre ferdítik, hogy kinézzék a 20-30-as fiatalokat akik nem terveznek gyereket. Nem vagyok gyerekellenes, úgyhogy tényleg hajrá csajok gyerünk gyarapodni, de ne azért, hogy túlszaporodjuk a migránsokat.
Egyre többen csatlakoznak a "kormányváltásig nem szülök" mozgalomhoz."
20-30 év múlva nem biztos, hogy menni fog, de ez legyen az ő problémàjuk.
Egyébként annyira életszerű, a nő már éppen szülni akart, mikor megtudta, hogy a gonosz Orbán adócsökkentést meg kedvezményes hitelt adna a gyereket vállaló pároknak, ekkor az adztalra csap, magára ölti az erényövet, és megfogadja, hogy ennek a gonosz törpének ő nem szül gyereket.
Bocsi, de nem jól látod. Azt se tudhatod, hogy már épp szülni akart e az a nő:D
Egyébként sem azokról a nőkről van szó, azok úgyis szültek ha annyira akartak. Hanem azokról akik felháborodnak azon, hogy ezt kormányhoz kell kötni, meg hogy a gyerekére vegyen fel hitelt konkrétan. Bocsánat de ez undorító a szememben. És nem azért mert az Orbán bácsi gonosz, hanem mert egy etikátlan, kettő mert elemi hibák vannak országszerte az oktatástól kezdve az egészségügyön át, az ingatlan árakig. És szülj bele 3-4 gyereket mert pénzt adunk cserébe! Deal?
Aki annyira akar gyereket csakis azért tegye mert valóban akarja, s ez esetben ezt ne kapcsoljuk össze a megélhetéssel. Rondán fogalmazva: egy gyerek nem pénzeszsák.
jólvan fizessenek érte ha ilyen kedveske a kormányunk ugye, mert bizonyára tökéletes és hu nagyon keresztény, csak ezzel az a baj hogy sok családnál tényleg elérik, hogy így ne menjen a fiatal pár híd alá..
Sok ismerősömtől hallom "az a baj csak a csokkal menne.." ...Szóval akkor ez nem egy burkolt erőltetés? Ki van ez találva, nem hülye emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!