Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint? Miért nem lehetünk inkább ateista állam?
2019-et írunk, az ókori mesék ideje már lejárt. Állami felvilágosítást kellene inkább indítani, hogy a lakosság a helyén tudja kezelni ezeket a misztikus dolgokat. Én is nagyon szeretem a különféle mitológiákat (görög, skandináv, egyiptomi), a Warhammer 40k, a Star Wars és a Gyűrűk Ura világát, de attól még nem fogok abban hinni, hogy ezek a dolgok valódiak lennének. Pedig azért egy sci-fi világ valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint például az iszlám vagy valamelyik másik vallás hiedelemvilága.
Kezdetnek a szektákat ki is csinálnám Magyarországon, aztán jönnének a történelmi egyházak. Az állami támogatásokat elvonnám tőlük, tartsák el őket a híveik. Más hogy van ezzel?
Magyarországon az ateista és az agnosztikus is keresztény. Az ateisták leginkább a keresztény Istenre gondolnak, amikor kijelentik, hogy nincs Isten. Az agnosztikusok is inkább a keresztény Isten létében és hatalmában bizonytalankodnak.
Ha az iszlám venné át az uralmat, akkor nem lehetnétek ateisták.
"
Azért, mert az istentelenség, az egyben gyűlölet is, legalábbis én nem hallottam ateista embert, hogy szeresse, és jót tegyen az ellenségével."
Te milyen ellenségekről beszélsz? Ateistakènt nincsen ellenségem és szerintem sokan vannak még így. De ha lenne sem borítana el a gyűlölet. Értelmes emberek Biblia nélkül is tudják az alap erkölcsi normákat.
Isten nevében több szarsàgot követett már el az emberiség, mint ateistakènt.
A 21.szàzadban már egyre kevesebb embernek van szüksége vallásra /istenhitre/egyházra. Illetve sokan kiàbràndulnak az egészből.. Lásd a hétvégén Lengyelországban katolikus papok Harry Pottert és más könyveket égettek.
És még mi, ateisták vagyunk gyűlölködők..
33
"Te milyen ellenségekről beszélsz? Ateistakènt nincsen ellenségem és szerintem sokan vannak még így. De ha lenne sem borítana el a gyűlölet. Értelmes emberek Biblia nélkül is tudják az alap erkölcsi normákat.
Nem nagy dolgokra gondolok. Például valaki elkapta, vidéken a tolvajt a padlásán, és segített neki merni a gabonát a zsákba, majd megvendégelte, és így a tolvaj megváltozott.
A másik meglátogatta gyermeke gyilkosát a börtönben, és megbocsátást szeretetet tanúsított iránta, így megtörte kemény szívét és megváltozott.
Vagy hány embernek van haragosa hétköznapi családi dolgok miatt? Na ilyenekre gondolok.
Ami pedig a keresztyén hitet illeti, az nem illeti gonosszal a felebarátot.
Ami bűnöket elkövettek keresztyén név alatt, azok akik
elkövették valójában nem voltak keresztyének, különben ismerték volna a keresztyén hit alapjait, de a cselekedeteikből látszik, hogy nem voltak azok, bármennyire is annak tartották magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!