Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint? Miért nem lehetünk inkább ateista állam?
2019-et írunk, az ókori mesék ideje már lejárt. Állami felvilágosítást kellene inkább indítani, hogy a lakosság a helyén tudja kezelni ezeket a misztikus dolgokat. Én is nagyon szeretem a különféle mitológiákat (görög, skandináv, egyiptomi), a Warhammer 40k, a Star Wars és a Gyűrűk Ura világát, de attól még nem fogok abban hinni, hogy ezek a dolgok valódiak lennének. Pedig azért egy sci-fi világ valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint például az iszlám vagy valamelyik másik vallás hiedelemvilága.
Kezdetnek a szektákat ki is csinálnám Magyarországon, aztán jönnének a történelmi egyházak. Az állami támogatásokat elvonnám tőlük, tartsák el őket a híveik. Más hogy van ezzel?
Pont a vallásos dolgok vannak tele állatias dolgokkal,mint áldozatok,rituálék:D
Hogy lenne már egy ateista világ állatias?
Pontosan az ateista a polgári,felvilágosult.
A vallások a felvilágosodás előtt kialakult életformák,amikor még a tudatlanság uralkodott és az állatias ösztönök.
A fejlett társadalom hozta létre az ateizmust.Amikor nem egy természetfeletti lény az úr,hanem a jog,törvények,amit az ember alkotott.
Engem pl az zavar,amikor pl társadalmi kérdésekbe akarnak beleszólni a vallási elmeroggyantak,mint az abortusz.
Vagy úgy bármilyen törvényt a vallásukhoz kötni,pl vasárnapi boltzár.
"Pont a vallásos dolgok vannak tele állatias dolgokkal,mint áldozatok,rituálék:D"
Ne vegyük azért egy kalap alá mindet. Tudod jól hogy nem ezért írtam, de remény nélkül azért kemény világ lenne sok bolond emberrel.
Tagadásra, negatív állításra nem lehet építeni semmit, csak rombolni vele. Az "ateizmusra" sem lehet államot, közösséget építeni.
DE azért kibújt a szög a zsákból, kérdező, a CEU meg az az MTA "zaklatására" utalással. Meg a "kicsinálással".
Meg az iszlám "másik vallás"-ozással.
Engem ateistakènt nem zavarna, hogy keresztény államban élek. AMÍG nem szól bele az életemben (abortusz, fogamzásgátló szerek szigorítása). Illetve amíg nem mászik bele a vallás az oktatásba és a politikába.
Sajnos nálunk mindegyik igaz..
Én is elavultnak tartom a vallást, szerintem ha minden így megy tovább, néhány ember öltő múlva a lakosság nagyon kis szazeleka lesz hivo.
A fiatalok már telibe szarjàk a vallásokat. Néhány van, aki a családi háttere miatt még hisz.
De azok az ateista fiatalok, akik most vállalnak gyereket, már szintén ateista gyereket fognak nevelni.
Az én szüleim is ateisták. Sose beszéltek rá, hogy ne higgyek. Egyszerűen vallás nélkül voltam nevelve és sosem hiányzott, inkább butasagnak tartottam, minél többet tudtam meg róla.
Ez a különbség az ateista és vallásos szülők között. Az előbbi semmit nem eroltet, rád bízza. Az utóbbi karonülő gyerekként kijeloli, hogy miben higgy és még gyerekként atmossa az agyad.. Később meh kitagad, ha nem az ő vallását követed..
Szóval ja, ideje lenne felnőni a 21.szàzadba.. Aki hívő, legyen, de ne befolyasoljon senkit illetve ne szóljanak bele világi ügyekbe és politikaba
Kedves kérdező, Magyarország 40 évig ateista állam volt, vallásüldözéssel. A vallás nem tűnt el.
Ha a kormány az ateizmust tenné államvallássá, az egyházaktól elvonná a pénzt, akkor a kormány egy ciklust tudna kitölteni, és az a párt aztán várhat, hogy újra megválasszák.
"Engem ateistakènt nem zavarna, hogy keresztény államban élek. AMÍG nem szól bele az életemben (abortusz, fogamzásgátló szerek szigorítása). Illetve amíg nem mászik bele a vallás az oktatásba és a politikába."
Ez mind szép és jó, csak hát a keresztény állam pont azt jelenti, hogy belemászik. :D
Vagy szerinted miért van lassan az összes iskola egyházi tulajdonban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!