Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint? Miért nem lehetünk inkább ateista állam?
2019-et írunk, az ókori mesék ideje már lejárt. Állami felvilágosítást kellene inkább indítani, hogy a lakosság a helyén tudja kezelni ezeket a misztikus dolgokat. Én is nagyon szeretem a különféle mitológiákat (görög, skandináv, egyiptomi), a Warhammer 40k, a Star Wars és a Gyűrűk Ura világát, de attól még nem fogok abban hinni, hogy ezek a dolgok valódiak lennének. Pedig azért egy sci-fi világ valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint például az iszlám vagy valamelyik másik vallás hiedelemvilága.
Kezdetnek a szektákat ki is csinálnám Magyarországon, aztán jönnének a történelmi egyházak. Az állami támogatásokat elvonnám tőlük, tartsák el őket a híveik. Más hogy van ezzel?
A kim donasztia ki is írtott minden vallást észak kóreából.
Itthon jelenleg a fő szavazóbázisa a fidesznek az 50-60-70 évesek.
Nekik meg igényük az álszent vallási körítés.
Ez nem egy kívánságműsor, mivel az ország nagy része keresztény. Magyarország keresztény kultúrája egy érték, amit meg kell őriznünk. Az hogy neked ez egy marhaság kérdező, és te nem vagy keresztény más a világ nézeted, attól még más az és Magyarország kultúrája is egyben az. Ezt igenis tessék tiszteletben tartani!
Én sem akarlak megtéríteni téged, te se akard másokra rá erőltetni a világnézeted.
Azért,mert vannak olyan emberek,akiknek a valóság nem elég,még ma is vannak laposföldhívők.
Igazából bármiben lehet hinni,akkor is ha marhaság.
Ez a hit lényege.
Nem ismerem a fidesz álláspontját.
Jó hogy vannak vallások és kereszténység hidd el nekem. Egy tisztán ateista világ élhetetlen és állatias lenne. Felejtős
,,Jó hogy vannak vallások és kereszténység hidd el nekem. Egy tisztán ateista világ élhetetlen és állatias lenne. Felejtős"
Pont mint Izland, Észtország és Csehország ugye ? Elég jó lenne ilyen élhetetlen és állatias világban élni, mint ezen országok szerintem :) Jó igazából ezek sem tisztán ateista országok nyilván, de a lakosság legnagyobb része arrafele az. És Magyarország is effelé közeledik ilyen tekintetben, akármilyen erősen is kereszténykedik drága Viktorunk.
Észak-Koreát én nem tartom ateista országnak, mert kb. Istennek tartják a puffasztott rizset és felmenő-lemenő rokonságát, hiába tűntette el a Kim család a hagyományos vallások kb. minden nyomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!