Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell Magyarországnak...

Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint? Miért nem lehetünk inkább ateista állam?

Figyelt kérdés

2019-et írunk, az ókori mesék ideje már lejárt. Állami felvilágosítást kellene inkább indítani, hogy a lakosság a helyén tudja kezelni ezeket a misztikus dolgokat. Én is nagyon szeretem a különféle mitológiákat (görög, skandináv, egyiptomi), a Warhammer 40k, a Star Wars és a Gyűrűk Ura világát, de attól még nem fogok abban hinni, hogy ezek a dolgok valódiak lennének. Pedig azért egy sci-fi világ valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint például az iszlám vagy valamelyik másik vallás hiedelemvilága.

Kezdetnek a szektákat ki is csinálnám Magyarországon, aztán jönnének a történelmi egyházak. Az állami támogatásokat elvonnám tőlük, tartsák el őket a híveik. Más hogy van ezzel?

2019. márc. 29. 23:30
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező, Magyarország 40 évig ateista állam volt, vallásüldözéssel. A vallás nem tűnt el."

Nem volt ott semmiféle vallásüldözés. Ha tényleg lett volna, akkor bizony eltűnik.

"Ha a kormány az ateizmust tenné államvallássá"

Ember, az ateizmus nem államvallás. :D Az ateista, szekuláris állam éppen azt jelenti, hogy nincs semmiféle államvallás.

2019. márc. 30. 07:25
 22/37 anonim ***** válasza:
91%

Én leegyszerűsíteném a kérdést: Miért kell a Fidesznek kereszténynek hazudnia magát, miközben kb. maga a Sátán?

Ismerős?

- Gyümölcséről ismerszik meg a fa

De ajánlom Máté 18:6-ot is!

2019. márc. 30. 07:55
 23/37 anonim ***** válasza:
55%
De konkrétan mit is jelent az, hogy Magyarország keresztény állam, vagy ateista állam? Az zavar, hogy épületfelújításokra kapnak pénzt, meg hogy az egyházi iskolák / kórházak üzemeltetésébe beszáll az állam is? Vagy a "keresztény" szótól kiráz a hideg, és minden zavar?
2019. márc. 30. 08:46
 24/37 anonim ***** válasza:
84%

Mintha lenne egy törvény az állam és az egyház szétválasztásáról.

Engem leginkább az zavar a vallásokban, hogy 2000 éves mesekönyvekben kitalált idejemúlt szabályokat erőltetnek a hivőkre 2019-ben.

Utána meg itt a gykn panaszkodnak szegény fiatalok, hogy mit szól hozzá isten ha maszturbált egyet vagy ha éppen jól érezte magát a barátjával. Tök feleslegesen csinál lelkifurdalást.

Mi értelme van például 2019-ben annak hogy a vallás miatt nem esznek disznóhúst vagy körülmetélik szerencsétlen gyereket mert az a szokás.

2019. márc. 30. 09:34
 25/37 anonim ***** válasza:
70%

"Senki se zavar be a templomba. Nem szorosan kell érteni hogy itt keresztény országot erőltetnek. Inkább hagyományosabb értékrendet. Pl férfi nő neveljen gyereket. Ne legyen 3-4 féle wc elég csak női és férfi. Ilyen dolgok. Ne legyen több joga egy transzneműnek mint egy átlagbembernek. Stb"

Szóval a jóisten homofób?

Ezt ki mondta neked?

Szóval a szeretet vallása kirekesztésen és gyűlöleten alapszik mégis csak,ugye?

2019. márc. 30. 10:39
 26/37 anonim ***** válasza:
54%
Mert a Magyarság történelemének fontos részét képezi. Minden országnak fontosak a történelmi hagyományai. Az Európa történelem nagyon fontos része a kereszténység. Néküle nem értetnénk meg a történelemet. Amúgy én sem vagyok vallásos. Legfeljebb Jedi.
2019. márc. 30. 10:53
 27/37 anonim ***** válasza:
92%

Igazad van kérdező.

Nehogy már a húsvéti nyúl,megy a Mikulás tartsa egyben az országot és még pénzeljük is az ezzel üzérkedő szervezeteket.

Tudom a kereszténység másról szól,de mégis...

2019. márc. 30. 12:30
 28/37 anonim ***** válasza:
10%

20

Majd szóljál, ha a veszprémi Lovassyt VISSZAadják a piaristáknak. Pedig még a 60-as években is volt ott régi tanár.

Méghogy a legtöbb iskola egyházi lenne. Hazudsz.

2019. márc. 30. 14:08
 29/37 anonim ***** válasza:
18# vagyok. Kérdező, ha nem egy mondatot ragadsz ki, hanem tovább olvasol, akkor írtam, hogy nálunk ez nem működik és beleszol a politikába illetve belemàszik az ateista emberek életébe is...
2019. márc. 30. 19:01
 30/37 anonim ***** válasza:
0%

Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint?

Azért, mert Isten a szeretet, és erre van szüksége a társadalomnak.

Miért nem lehetünk inkább ateista állam?

Azért, mert az istentelenség, az egyben gyűlölet is, legalábbis én nem hallottam ateista embert, hogy szeresse, és jót tegyen az ellenségével.

2019. márc. 31. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!