Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint? Miért nem lehetünk inkább ateista állam?
2019-et írunk, az ókori mesék ideje már lejárt. Állami felvilágosítást kellene inkább indítani, hogy a lakosság a helyén tudja kezelni ezeket a misztikus dolgokat. Én is nagyon szeretem a különféle mitológiákat (görög, skandináv, egyiptomi), a Warhammer 40k, a Star Wars és a Gyűrűk Ura világát, de attól még nem fogok abban hinni, hogy ezek a dolgok valódiak lennének. Pedig azért egy sci-fi világ valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint például az iszlám vagy valamelyik másik vallás hiedelemvilága.
Kezdetnek a szektákat ki is csinálnám Magyarországon, aztán jönnének a történelmi egyházak. Az állami támogatásokat elvonnám tőlük, tartsák el őket a híveik. Más hogy van ezzel?
"Kedves kérdező, Magyarország 40 évig ateista állam volt, vallásüldözéssel. A vallás nem tűnt el."
Nem volt ott semmiféle vallásüldözés. Ha tényleg lett volna, akkor bizony eltűnik.
"Ha a kormány az ateizmust tenné államvallássá"
Ember, az ateizmus nem államvallás. :D Az ateista, szekuláris állam éppen azt jelenti, hogy nincs semmiféle államvallás.
Én leegyszerűsíteném a kérdést: Miért kell a Fidesznek kereszténynek hazudnia magát, miközben kb. maga a Sátán?
Ismerős?
- Gyümölcséről ismerszik meg a fa
De ajánlom Máté 18:6-ot is!
Mintha lenne egy törvény az állam és az egyház szétválasztásáról.
Engem leginkább az zavar a vallásokban, hogy 2000 éves mesekönyvekben kitalált idejemúlt szabályokat erőltetnek a hivőkre 2019-ben.
Utána meg itt a gykn panaszkodnak szegény fiatalok, hogy mit szól hozzá isten ha maszturbált egyet vagy ha éppen jól érezte magát a barátjával. Tök feleslegesen csinál lelkifurdalást.
Mi értelme van például 2019-ben annak hogy a vallás miatt nem esznek disznóhúst vagy körülmetélik szerencsétlen gyereket mert az a szokás.
"Senki se zavar be a templomba. Nem szorosan kell érteni hogy itt keresztény országot erőltetnek. Inkább hagyományosabb értékrendet. Pl férfi nő neveljen gyereket. Ne legyen 3-4 féle wc elég csak női és férfi. Ilyen dolgok. Ne legyen több joga egy transzneműnek mint egy átlagbembernek. Stb"
Szóval a jóisten homofób?
Ezt ki mondta neked?
Szóval a szeretet vallása kirekesztésen és gyűlöleten alapszik mégis csak,ugye?
Igazad van kérdező.
Nehogy már a húsvéti nyúl,megy a Mikulás tartsa egyben az országot és még pénzeljük is az ezzel üzérkedő szervezeteket.
Tudom a kereszténység másról szól,de mégis...
20
Majd szóljál, ha a veszprémi Lovassyt VISSZAadják a piaristáknak. Pedig még a 60-as években is volt ott régi tanár.
Méghogy a legtöbb iskola egyházi lenne. Hazudsz.
Miért kell Magyarországnak keresztény államnak lennie a Fidesz szerint?
Azért, mert Isten a szeretet, és erre van szüksége a társadalomnak.
Miért nem lehetünk inkább ateista állam?
Azért, mert az istentelenség, az egyben gyűlölet is, legalábbis én nem hallottam ateista embert, hogy szeresse, és jót tegyen az ellenségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!