Ki melyik adórendszert preferálja és miért?

Én a régi többkulcsos adórendszert preferálom, ami nem más, mint a Szent István által bevezetett tized, ami az egyházat illeti, valamint a Károly Róbert idején bevezetett kilenced, amit a földesúrnak kellett adózni.
Katolikus egyház még létezik, földesúrnak jó lenne Mészáros és mindenki neki adózna, hogy ne csak okosabb, hanem gazdagabb is lehessen mint Zuckerberg.

Az arányosat.
"A pofátlanság netovábbja hogy a csóró minimálbéres is ugyanannyit kell fizessen a kevéske pénzéből mint a multimilliárdos aki dúskál és a sokszorosát kifizethetné, meg sem érezné."
A minimálbéres jelenleg 22 350Ft SZJA-t fizet. Aki egymilliót keres, az meg 150 000Ft-ot. Azaz a sokszorosát kifizeti, mint a minimálbéres. És ugyanannyi szolgáltatást kap, mint aki töredéke adót fizeti.

Adóparadicsom. Hehe.
Az adók csökkentésével sok külföldi céget lehetne idevonzani. Ehhez világszerte egy kissebfajta reklámkampányt kellene indítani. A magyar cégeket is fellendítené és jelentősen csökkenne az adóelkerülés. A magyar és egyéb ide települő cégeknél dolgozó emberek fogyasztása nőne a magasabb keresetükből.
Ha sok cég adózik a több bevételéből, akkor több adó folyik be.
Amíg az az ortodox elmélet marad hogy növelni kell az adókat a nagyobb adóbevételekhez, addig nem fogunk haladni, mert ez lefojtja a gazdaságot. Látjuk, hogy mi ennek az ortodox gazdasági elvek az eredménye.
Meglepően jó válaszok születtek. Köszönöm!
Én azon az állásponton vagyok, hogy a személyi jövedelemadót többkulcsosra állítanám.
Azonban a cégeket érintő társasági adót alacsonyan tartanám (mint most van).
Az okai: Társadalmi egyenlőség felé történő haladás.
Emellett viszont a cégek minimális adóztatása, hogy a gazdaságot Ne fojtsuk vissza emellet.
Azonban szomorúan olvastam a cikket, hogy jelenleg nem létezik ilyen célokkal induló Párt Magyarországon. :(
A cégeket egyedül a fidesz "támogatja".
Viszont ő meg a többkulcsos szja-t csak ő nem.
Erre tényleg nem lenne igénye másnak rajtam kívül?

"A cégeket egyedül a fidesz "támogatja"."
Jah, a narancsos cégeket. Azt a néhányat.
Igazad van.
A kivitelezése "elég" érdekesnek tűnik, mivel az ismerősök hirtelen milliárdosak lettek.
Viszont az elv, hogy cégeket kell támogatni jó (persze nem korrupt módon).

A leggazdagabbak nem fizetnek szja-t, mert mindenféle céges nyereségből meg tőzsdei ügyletekből szerzik a jövedelmüket. Ezért nagyon vicces amikor a többkulcsos szjat mint a gazdagok arányos adózásának módszerét dicsőitik. A többkucsos szjaval csak a kicsit jobban kereső dolgozókon próbálják kitölteni a dühüket a nagyon rosszul keresők.
Gondolt már arra valaki, hogy a tőzsdei nyereség is a munkabér mintájára többkucsosan adózzon? Ez lenne az igazságos. Bárhonnan van a jövedelem ugyanannyi az adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!