Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki melyik adórendszert preferá...

Ki melyik adórendszert preferálja és miért?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem nagyon jó cikk, érdemes olvasni.

2019. jan. 19. 19:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%
A többkulcsosat. A pofátlanság netovábbja hogy a csóró minimálbéres is ugyanannyit kell fizessen a kevéske pénzéből mint a multimilliárdos aki dúskál és a sokszorosát kifizethetné, meg sem érezné.
2019. jan. 19. 19:40
 2/17 anonim ***** válasza:
50%
Fizessenek a gazdagok, akik minimálbértől felfelé keresnek azok! Én minimálbért keresek engem hagyjatok ki az adóból.
2019. jan. 19. 19:54
 3/17 anonim ***** válasza:
67%

Én a régi többkulcsos adórendszert preferálom, ami nem más, mint a Szent István által bevezetett tized, ami az egyházat illeti, valamint a Károly Róbert idején bevezetett kilenced, amit a földesúrnak kellett adózni.

Katolikus egyház még létezik, földesúrnak jó lenne Mészáros és mindenki neki adózna, hogy ne csak okosabb, hanem gazdagabb is lehessen mint Zuckerberg.

2019. jan. 19. 19:57
 4/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
73%

Az arányosat.

"A pofátlanság netovábbja hogy a csóró minimálbéres is ugyanannyit kell fizessen a kevéske pénzéből mint a multimilliárdos aki dúskál és a sokszorosát kifizethetné, meg sem érezné."

A minimálbéres jelenleg 22 350Ft SZJA-t fizet. Aki egymilliót keres, az meg 150 000Ft-ot. Azaz a sokszorosát kifizeti, mint a minimálbéres. És ugyanannyi szolgáltatást kap, mint aki töredéke adót fizeti.

2019. jan. 19. 19:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Adóparadicsom. Hehe.

Az adók csökkentésével sok külföldi céget lehetne idevonzani. Ehhez világszerte egy kissebfajta reklámkampányt kellene indítani. A magyar cégeket is fellendítené és jelentősen csökkenne az adóelkerülés. A magyar és egyéb ide települő cégeknél dolgozó emberek fogyasztása nőne a magasabb keresetükből.

Ha sok cég adózik a több bevételéből, akkor több adó folyik be.

Amíg az az ortodox elmélet marad hogy növelni kell az adókat a nagyobb adóbevételekhez, addig nem fogunk haladni, mert ez lefojtja a gazdaságot. Látjuk, hogy mi ennek az ortodox gazdasági elvek az eredménye.

2019. jan. 19. 19:58
 6/17 A kérdező kommentje:

Meglepően jó válaszok születtek. Köszönöm!

Én azon az állásponton vagyok, hogy a személyi jövedelemadót többkulcsosra állítanám.

Azonban a cégeket érintő társasági adót alacsonyan tartanám (mint most van).

Az okai: Társadalmi egyenlőség felé történő haladás.

Emellett viszont a cégek minimális adóztatása, hogy a gazdaságot Ne fojtsuk vissza emellet.

Azonban szomorúan olvastam a cikket, hogy jelenleg nem létezik ilyen célokkal induló Párt Magyarországon. :(

A cégeket egyedül a fidesz "támogatja".

Viszont ő meg a többkulcsos szja-t csak ő nem.

Erre tényleg nem lenne igénye másnak rajtam kívül?

2019. jan. 19. 20:09
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"A cégeket egyedül a fidesz "támogatja"."

Jah, a narancsos cégeket. Azt a néhányat.

2019. jan. 19. 20:20
 8/17 A kérdező kommentje:

Igazad van.

A kivitelezése "elég" érdekesnek tűnik, mivel az ismerősök hirtelen milliárdosak lettek.

Viszont az elv, hogy cégeket kell támogatni jó (persze nem korrupt módon).

2019. jan. 19. 20:22
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Az adócsökkentés épp elég támogatás lett volna mindenkinek. A nagyobb cégek így is rendesen megoptimalizálják az adójukat. De a kisebbeknek alig van esélyük feltörni, még akkor is ha tehetségesek. Agyonnyomják őket az adók. Van KATA, de félmegoldás, ami csak kisebb szolgáltatóknak jó.
2019. jan. 19. 20:50
 10/17 anonim ***** válasza:
70%

A leggazdagabbak nem fizetnek szja-t, mert mindenféle céges nyereségből meg tőzsdei ügyletekből szerzik a jövedelmüket. Ezért nagyon vicces amikor a többkulcsos szjat mint a gazdagok arányos adózásának módszerét dicsőitik. A többkucsos szjaval csak a kicsit jobban kereső dolgozókon próbálják kitölteni a dühüket a nagyon rosszul keresők.

Gondolt már arra valaki, hogy a tőzsdei nyereség is a munkabér mintájára többkucsosan adózzon? Ez lenne az igazságos. Bárhonnan van a jövedelem ugyanannyi az adó.

2019. jan. 19. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!