Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy fiatal huszonéves pár,...

Egy fiatal huszonéves pár, aki családot alapítana, ha egyik sem kap szülői támogatást, mégis hogyan vehetné meg az első ingatlanát 30-40 millióért?

Figyelt kérdés
Miért nem akar beleavatkozni az ingatlanpiacba a kormány, ha "családok éve" van? Miért nem kiemelt téma a huszonévesek első gyermekének támogatása? A családi kassza tetemes része elmegy albérletre, hogyan tervezzen így egy fiatal pár? Iszonyú pénznyelő az albérlet, nem lehet anyagilag fejlődni mellette.
2018. dec. 19. 22:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy sem éri meg most ingatlant venni, főleg nem Budapesten, mivel a budapesti ingatlanok mér 4-5 éve piramisjátékban vannak. Addig tart egy piramisjáték amíg van új beszálló, viszont ingatlanostól tudom, hogy magyarok már nem nagyon szállnak be, mert azok érzik, hogy nem ér ennyit úgy, hogy ilyenek a fizetések. Néhány kínai meg német akik nem tudnak az itteni helyzetről azok még elvétve befektetnek, de ha jön a válság, akkor hirtelen mindenki ki akarja majd venni a pénzét az ingatlanokból, és akkor jöhet egy hatalmas árzuhanás. És az árzuhanást ki fogja megszívni? Igen, az aki magas árakon vette hitelre. Az fizetheti még 25 év múlva is a hitelét egy olyan ingatlanra, ami már közel sem ér annyit. Megint az fog jól járni aki olcsón fel tudja vásárolni majd alacsony árakon. Viszont ne hidd azt, hogy válság esetén ugyanilyenek lesznek a hitel feltételek. Már most növekedett a minimális önerő, válság esetén ez még tovább fog növekedni, ahogy a THM is. Tehát üres bankszámlával akkor sem fogsz sokkal könnyebben lakáshoz jutni.
2018. dec. 19. 23:43
 22/29 anonim ***** válasza:
67%
Jogos az igény, hisz orbántörpe 20 éves jánya is 12 millás karórát, 800 ezer forintos cipőt, meg másfél milliós szatyroty visel szardobás közben, pedig ő sem dolgozott semmit. Egy dolgozó fiatalnak egy szar lakást miért kell ennyire elérhetetlenné tenni?
2018. dec. 20. 00:54
 23/29 anonim ***** válasza:
77%
Olcsó panel xD Hol? Ököritófülpös-alsón?
2018. dec. 20. 07:02
 24/29 A kérdező kommentje:
Sajnos a szülőkhöz nem költözhetünk, páromnak az apjánál nincs saját szobája, az anyjánál pedig nagyon aprócska, mindössze pár négyzetméteres szobája van és a nagyszülők is velük élnek. Igen, mi is Fotót, Monort és társait nézegetjük, mert ilyen árak mellett más nem jöhet szóba. Szerencsére a hitelkonstrukciók változása annyira nem érint engem, mivel lakástakarékom van, így elméletileg fix a törlesztője, ha arra veszek fel lakáshitelt.
2018. dec. 20. 07:43
 25/29 anonim ***** válasza:

Nincs türelmem az összes kommentet elolvasni, ezért az elsőt ragadom ki válaszom indítójának:

-"ki az az idióta, aki 20 évesen már 40 milliós házra ácsingózik, miközben még semmit nem dolgozott?

Gondolkozzál már, hogy szétteszed a lábodat, potyogtatsz, és te mire fel akarsz ezért egy saját házat?

Nem a mesében vagy."-

Na pont ez a tipikus földhözragadt dilettáns proli válasz. Nem az életkorában van a probléma, hanem abban, hogy ilyen kamatkörnyezetben, ahol megtakarítani felesleges (alacsony betéti kamatok magas CPI), és csak hatalmas hitelek felvétele árán lehet lakáshoz jutni, 50 évesen se lesz lakása.

Én azt javaslom, fizessetek egy olcsóbb albérletet és ha a jövedelmetek engedi, akkor próbáljatok olyan államkötvénybe fektetni, amely valamennyivel többet hoz, mint az infláció jelenlegi értéke.

Buborék van az eszközosztályokban. Én értem, hogy egy gazdasági recesszió esetén bár olcsóbbak az ingatlanok, nehezebb meg is keresni az árukat, illetve a hiteltermékek ára is magasabb. De úgy gondolom, még mindig célszerűbb ezt kivárni, mint most úgy eladósodni, hogy egy életen át nem fogod tudni kifizetni.

2018. dec. 21. 19:28
 26/29 anonim ***** válasza:

"...Amúgy sem éri meg most ingatlant venni, főleg nem Budapesten, mivel a budapesti ingatlanok mér 4-5 éve piramisjátékban vannak..."

legkorrektebb válasz.

2018. dec. 21. 19:30
 27/29 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok arról, hogy válság idején vennénk fel a lakástakarékpénztárunkhoz tartozó lakáshitelt? Ugye arra a gazdasági helyzet nincs akkora nagy befolyással.
2018. dec. 23. 11:22
 28/29 anonim válasza:
Én is teljesen kivagyok tőlle , mi Győrben vásárolnánk panelt. Legolcsóbb 16 milka körül mozog. Környékben semmi lehetőség és egyébként a falvakban is hasonló árakon mennek a kertesházak. Alapítanánk családot. De nem merünk albérletre . Szar ugy ahogy van
2019. jan. 8. 22:04
 29/29 anonim válasza:
Szóval szerintem spórolás ezerrel , és várni annak ellenére hogy mindenki ah ingatlan értékek további növekedését említi mert olyan még sosem volt h nem estek vissza.kérdés mennyi idő még de inkább mint sok hitelt felvenni és a bankoktól függenibugyan mikor csapbak a hasukra és módosítanak valamit. Mindig közbejöhet vami a fixnél is. Itt semmi nem biztos ha hiteled van. És max 5 öt szabad felvenni szerintem ha normális életet akar az emeber élni . A több hatalmas rizikó. De csak szemelyes velemenyem
2019. jan. 8. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!