Egy fiatal huszonéves pár, aki családot alapítana, ha egyik sem kap szülői támogatást, mégis hogyan vehetné meg az első ingatlanát 30-40 millióért?
Nincs türelmem az összes kommentet elolvasni, ezért az elsőt ragadom ki válaszom indítójának:
-"ki az az idióta, aki 20 évesen már 40 milliós házra ácsingózik, miközben még semmit nem dolgozott?
Gondolkozzál már, hogy szétteszed a lábodat, potyogtatsz, és te mire fel akarsz ezért egy saját házat?
Nem a mesében vagy."-
Na pont ez a tipikus földhözragadt dilettáns proli válasz. Nem az életkorában van a probléma, hanem abban, hogy ilyen kamatkörnyezetben, ahol megtakarítani felesleges (alacsony betéti kamatok magas CPI), és csak hatalmas hitelek felvétele árán lehet lakáshoz jutni, 50 évesen se lesz lakása.
Én azt javaslom, fizessetek egy olcsóbb albérletet és ha a jövedelmetek engedi, akkor próbáljatok olyan államkötvénybe fektetni, amely valamennyivel többet hoz, mint az infláció jelenlegi értéke.
Buborék van az eszközosztályokban. Én értem, hogy egy gazdasági recesszió esetén bár olcsóbbak az ingatlanok, nehezebb meg is keresni az árukat, illetve a hiteltermékek ára is magasabb. De úgy gondolom, még mindig célszerűbb ezt kivárni, mint most úgy eladósodni, hogy egy életen át nem fogod tudni kifizetni.
"...Amúgy sem éri meg most ingatlant venni, főleg nem Budapesten, mivel a budapesti ingatlanok mér 4-5 éve piramisjátékban vannak..."
legkorrektebb válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!