Médiacenzúra, gyermektelenségi adó, hamburgeradó - mi jöhet még? E "remek" ötletek után látjátok már, kikre szavaztatok?
pococojo:
Te egy hülye segg vagy.
Akkor finoman fogalmaztan. A csp az neked is járna. (megjegyzem csp nélkül is el tudom tartani a gyerekeket.
Külföldön meg még ennél is többet keresnék.
tudom , hogy a könyvelő meg az ilyen olyan értelmiségi a menő a kétkezi munkás meg nem jó semmire , de valójában mi van akkor hogy ha a több diplomás 4 nyelven beszélő értelmiségnek elromlik a kocsija?
Vagy házat kell építeni?
Vagy kell egy új bútor?
Akkor jó a paraszt mi?
Engem te nem tartasz el sosem fogsz. Ha nekem a kedvem úgy tartaná már holnap kanadában lehetnék hegesztőként olyan fizetéssel amit te itt itthon még striciként sem keresnél. De németországban is bőven keresnék hegesztő v. cnc. ként.
Szóval ne félts engem. Inkább menj dugni és csinálj két gyereket mert lefogadom egy sincs.
67-es eléggé egy arrogáns f.sz vagy már ne haragudj. utalok ezzel a korábbi kommentedre is.
Nem tudom mire vágsz annyira fel. Lesüt belőled a hátszél nélküli fröcsögés.
Tipikus példája amikor valaki pattog, hogy ő mennyire jó, de persze csak a szája jár.
Mireföl gondolod, hogy te jobb vagy mint az a gazdag jól kereső aki azt állítja, h ő tart el téged?
Hisz előbb te ugattál pont, h ti tartotok el minket.
Ugyanazt lököd mint ő, csak más szavakkal.
Mellesleg ha akarsz, akkor menj, ki tart vissza. Ha pedig nem mész, akkor csak a szád jár, szájhős!
Én támogatnám a gyerektelenségi adót, valamikor egy-két éve be is írtam egy ehhez hasonló kérdéshez. Persze rögtön jöttek a harmincas divatszinglik meg a tíz éve kétségbeesetten gyerekkel próbálkozók, pontozgattak össze-vissza, és leordították a fejem, hogy mégis hogy képzelem azt, hogy elvitatom a jogukat ahhoz, hogy szabadon határozzanak az életükről. Én erre azt mondtam, hogy oké, elhiszem azt, hogy ők úgyis "rossz anyák lennének" - ilyenekkel takaróztak, meg hogy "ők még nem készültek fel lelkiekben a gyerekvállalásra" - harmincas éveikben. Aha, értem. Tehát harminc év alatt sem sikerült megbarátkozni azzal, hogy az illető nő, és a biológiai feladata a gyerekszülés. Aha...
Aztán mondtak olyanokat is, hogy "nem megfelelő az anyagi helyzetük". Hát, erről annyit, hogy az állítólag irtó fejlett Nyugaton, ahol pénz van dögivel, valamiért ott is fogy a népesség, pedig sokkal több náluk a bevándorló, mint nálunk. Egyszerűen arról van szó, hogy a fene nagy jólétet a hölgyek-urak magukban akarják élvezni (országtól függetlenül), nem egy "vinnyogó bőgőmasina" társaságában (ahogy valamelyik csaj fogalmazott). Érdekes, hogy ha a gyerek csak egy "vinnyogó bőgőmasina", akkor sokan miért szenvednek évekig, járnak hormonkezelésre, mesterséges megtermékenyítésre, szenvednek az adoptálással, csak hogy legyen nekik is ilyen "vinnyogó bőgőmasinájuk"?
Aztán, amit még mondtak: "nincs meg a megfelelő társ". Hja, kérem, aki harmincas éveiben is randizgat, közben meg azon sír, hogy "ha összeköltözünk, akkor véget ér a varázs a kapcsolatban" (ezt is így, szó szerint megkaptam), az ne csodálkozzon, hogy nincs "megfelelő társa". Ha a nők nagy részének nem az lenne a hitvallása, hogy a szolid-kedves-rendes fiúk "nyámnyilák", és nem a "macsókra" bukna mindenki, akkor ezzel sem lenne probléma. Sok nőnek viszont van egy igen hülye felfogása, mégpedig az, hogy ha a pasi kerülőúton jár, az "izgalmas", ha felesége van, az "romantikus", ha nem hajlandó összeköltözni, akkor "vonzóan szabad", ha nem érdekled két hétig, akkor "tiszteletben tartja a nő szabadságát". Beteg és elferdült egy világkép, de nagyon sok nőre jellemző.
Szerintem itt is jönnek majd az ultraliberális überfeministák, akik szerint egy nőnek "ván jógá" - hogy egy régi kedves filmemet idézzem. Mindenre "ván jógá", csak aztán meg lehet nézni, hogy hová jutunk pár év múlva. A jogaival érdekes módon mindenki tisztában szokott lenni, a kötelességekkel meg szinte senki. Ezért állunk így...
Utólsó én is ezt ugatom de csak leszolnak.
Fogalmuk sincs , hogy ezzel:
1, miről mondanak le(gyerek)
2, Milyen következménye lesz
Mellesleg megéri bőven a 2-3 gyerek azt , hogy nem lesz tuning autót nem mész minden hétvégén bulizni hanem mondjuk csak 6-7 havonta, Nem lesz 102 cm-es tv-d hanem csak egy számítógéped lesz amit az egész család használ.
Viszont megkapod azt , hogy láthatód ahogy a gyereked felnő sőt több gyereket felnő.
A család a legfontosabb.
Persze itt hivatkoznak arra , hogy jaj nincs poénz meg mi lesz ha elveszítem a munkám meg aki sok gyereket vállal azt az tartja el aki nem vállal gyereket. stb.
pocojoco!
1, Felvettek 4 gyerekkel is külföldön
2,Nem kell évente potyogtatni gyereket elég ha 2 gyereket bevállalsz.
A többire nem válaszolok mert az már az értelmiségi színvonal
"És majd a ti gyermekeitek lesznek a jövő atomfizikusai, hiszen olyan sokat tudtok segíteni nekik a tanulásban..."
Bocs, de nekem úgy lett három diplomám, hogy apámnak nyolc általánosa, anyámnak meg szakmunkása van. A nagyszüleim írni-olvasni is alig tudtak, mert nyolcévesen már a mezőn dolgoztak, nem járhattak iskolába.
A hozzászólásaidból süt a butaság, a tájékozatlanság, látahatólag fogalmad sincs arról, hogy hogy néznak ki a dolgok valójában. Számodra ha valaki gyerekközpontú, az azt jelenti, hogy "segílyért" szüli a gyereket tizesével. Nagyon el vagy te tévedve...
20:55 vagyok.
Kedves 67%-os!
Én ugyan nem értek veled egyet sok mindenben, de abban igen, hogy pocojoco (mióta írogatunk nickneveket?? :S)
egy oltári nagy barom!
Idefigyeljél már te tök! Miért nem lehet tisztelni a szakmunkásokat is??? Én diplomás ember vagyok, és most készülök elvégezni két
OKJ-s tanfolyamot, mert egyszerűen telített a munkaerőpiac, ami a diplomás munkahelyeket illeti, méghozzá éppen az olyan se*ggek miatt mint te,
akik kötelezően egyetemre küldték a gyereküket, mondván: "Aki nem egyetemista az egy büdös paraszt, és ingyenélő..." Hát nagyon nagyot tévedsz!! Ahogyan 67%-os is mondta: Mi a francot fogsz csinálni, ha elromlik az autód, ki fogja összerakni a gyárban a legdrágább,
legújabb telefonodat, ki fogja kicserélni a záradat, ha elveszett a kulcsod, hogy ki ne raboljanak?????????
67%-os egyáltalán nem egy szájhős!! Ő egy következetes ember, aki azért marad itt annak ellenére, hogy tudja: jobban is kereshetne külföldön, mert jobbikos, és
neki ebbe beletartozik az is, hogy ezzel szolgálja a hazáját: nem hagyja itt a szarban! Én is igyekszem ezt elérni, annak ellenére, hogy nem "húz a szívem" egyik párt felé sem, megpróbálok itthon maradni, és a legtöbbet kihozni belőle.
Szóval a szakmunkás igenis dolgozik annyit, mint Te, és igenis tisztességes munkával keresik a kenyerüket, csak nem kéne általánosítani: nem mindegyikük naplopó!!
Arról nem is beszélve, hogy a hiány miatt ma már egy kőműves annyi munkát kap, hogy simán megkeresi a havi 300-at is, amennyiben dolgos ember. Ezt nagyon sok diplomás nem fogja megkeresni SOHA: lásd tanárok, orvosok...
67%-os neked pedig azt szeretném mondani, hogy van igazság abban, amit mondtál: sokan a pénzhiánnyal csak takaróznak.
De nem mindenki! Viszont a másik fele: a harmincas szingli nők, akik függetlenek akarnak maradni: szerinted mégis milyen anya válna belőlük??
Én ismerek nem is egy olyan nőt, aki ha meghall sírni egy babát, kiakad, és ha nem fogom vissza, rászól a szerencsétlen anyukára, hogy csináljon már valamit a "kölkével".
Olyat is ismerek, aki szerint a babák csúnyák, büdösek, gusztustalanok, és túl sok pénzt megesznek. Igen, ezek eléggé önző nők, de gondolj bele: te adnál egy ilyen nőnek a kezébe gyereket? Mert én nem! Nagyon sok nő van vele úgy, hogy a gyerek tönkretenné az életét, és ha mégis becsúszik valamilyen oknál fogva, akkor utána gyűlölni fogja a csöppséget, hiszen csak azt látja benne: "ez a kis vakarék vette el a fiatalságomat, és a szabadságomat..."
Még ha érzi is, hogy helytelenül gondolkodik, és megpróbálja elfojtani magában ezeket a "kis hangokat", tudat alatt akkor is ott lesz benne, és ez meg fog látszódni a gyerekkel való bánásmódján is: utálattal fogja nevelni, nem fogja ölelgetni, puszilgatni, menekülni fog előle otthonról, és a végén egy lelketlen korcs lesz a végeredmény, aki alkalomadtán
jól s*eggbe rúgja a saját anyját: kirabolja, hogy drogot vehessen pl.
DE van egy másik eset is, és ehhez most egy megtörtént esetet fogok elmesélni: Ismerek egy nőt, született két lánya, de a munkája már akkor sem engedte, hogy velük legyen: az apuka nevelte őket egy ideig, aztán elhagyta őket, mert alkoholista lett. Anyuka továbbra is keményen dolgozott, imádta a kislányait, és rengeteget keresett, ezért mindent megvett nekik, csak a saját jelenlétét nem: állandóan bébiszitter vigyázott rájuk, majd mikor már elég nagyok lettek hozzá, egyedül voltak otthon suli után.
Mi lett a lányokból? Az egyik egy beképzelt sznob p*icsa lett, a másik pedig pszichés betegségekkel jár orvoshoz évek óta.....Ez a nő nagyon is szeretett volna gyereket szülni, de a munkája mégsem engedte...szerintem nem is kellett volna.
Szóval nem biztos, hogy jó ötlet az embereket gyerekvállalásra kényszeríteni!!
(És akkor arról még nem is beszéltem, amikor valaki azért csinál gyereket, hogy megmentse a romokban heverő kapcsolatát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!