Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Paks 2-ről miért nem kérdeztek...

Paks 2-ről miért nem kérdeztek meg a magyar népet?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag fű alatt eldöntötték h kötnek egy paktumot ami több évtizedre eladósítja az országot, és miután ők már nem lesznek, mossák kezeket....

Na meg nem is írtak ki pályázatot, hogy más is palyazhasson.

2018. nov. 13. 15:37
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
19%

Csak nem vagy képes leszállni a döglött lovadról, pedig már nagyon bűzlik is.

NEM arról írtam választ amit TE annak gondolsz, hanem arról ami a kérdés volt!

Hiába erőlködsz, hiába kínlódsz, attóül mert nem arra válaszoltam amit te ki akartál belőle hozni még nem az én válaszom a hibás.

NEM ARRÓL VOLT SZÓ, NEM ARRA VÁLASZOLTAM ÉS NEM ARRÓL BESZÉLTEM!

Szerintem a csigánál értelmesebb ember ennyi idő alatt már felfogta volna.

2018. nov. 15. 13:14
 42/52 anonim ***** válasza:
74%

Látod #38. akárhányszor teszed fel a kérdést, csak kitérő választ kapsz :D

TakácsZS5:

elsőre is megértettük, hogy nem arra kérdésre válaszoltál. A legutóbb feltett kérdésre esetleg hajlandó lennél válaszolni vagy továbbra sem? :D

2018. nov. 15. 15:04
 43/52 anonim ***** válasza:
39%

Mi vagyok én? Tudakozó?

Miért kellene minden feltett kérdésre nekem válaszolnom? Pláne ha olyasmit kérdeztek ami baromság és azzal kezditek, hogy de te azt állítottad .. és hazudsz mert nem...

A kérdezőnek a kérdésére válaszoltam, abba kötöttetek bele. Ha van egyéb kérdésed, akkor vagy kérdezz róla tisztességesen vagy írd ki külön kérdésbe!

2018. nov. 15. 15:07
 44/52 anonim ***** válasza:
61%

Akkor felteszem külön:

A PAKS2 erőmű kivitelezési szerződését a 2009-es MSZP kormány tárgyalta le majd írta alá vagy 2014-ben a Fidesz kormány?

2018. nov. 15. 15:35
 45/52 anonim ***** válasza:
19%

A fidesz kormány. Gondolom eddig is tudtad, örülök ha megerősíthettem ezt a tudásodat. Egyéb kérdés amit tudsz ugyan de valahogy mégis az én válaszom kell a megerősítéséhez?

2018. nov. 15. 17:14
 46/52 anonim ***** válasza:
64%
Te élvezed itt égetni magad gyakorin minden nap? Vagy olyan buta vagy hogy nem is veszed észre?
2018. nov. 15. 17:17
 47/52 anonim ***** válasza:
70%

TakácsZS5:

"#44

A fidesz kormány. Gondolom eddig is tudtad, örülök ha megerősíthettem ezt a tudásodat."

Akkor erősítsd meg még jobban a tudásomat! A kérdező azt állítja ( mondjuk mi is ) hogy a kivitelésről és annak finanszírozásáról fű alatt döntöttek.

Te a #9-es számú válaszodban azt állítod, hogy:

"Nem fű alatt döntötték el a kérdést."

Szívesen olvasnánk ezzel kapcsolatban bármit, mi alapján, hogyan milyen hatástanulmány alapján döntötték el azt hogy ezt a kivitelezőt és ezt a pénzügyi konstrukciót választják. Egyáltalán kivel egyeztettek erről?

Én csak olyan forrást találtam, amely szerint a kétoldalú megállapodást hetekkel a parlamenti "vita" előtt aláírták. Örülnék ha segítenél a rejtély feloldásában,mert én tényleg nem szeretnék hülyén meghalni :D

2018. nov. 15. 17:35
 48/52 anonim ***** válasza:
21%

Na akkor fuss neki még egyszer és olvasd el rendesen a kérdést"Paks 2-ről miért nem kérdeztek meg a magyar népet?

Gyakorlatilag fű alatt eldöntötték h kötnek egy paktumot ami több évtizedre eladósítja az országot, és miután ők már nem lesznek, mossák kezeket....

Na meg nem is írtak ki pályázatot, hogy más is palyazhasson."

Nincs benne szó a Paks II. beruházásról szóló kivitelezés döntéséről, sem a finanszírozásáról.

A kérdésben pontosan az van ami le van írva. És nem, nem fű alatt döntöttek a dologról, mert ahogy már leírtam és ahogyan te is tudod nagyon jól, csak nem vagy képes felfogni, a teljes parlament egyetértésével, közel évtizedes vizsgálat, felmérés és tervezés után hozták meg a döntést arról, hogy Paks II megépülhet. Ahogyan 2014-ben is a parlament hozott döntést, nyilvánosan, parlamenti vita után, február 6-án 256 IGEN, 26 NEM és 2 tartózkodás mellett elfogadva. Miközben 122 ellenzéki képviselő volt a parlamentben, tehát ha nem értettek volna egyet a törvénnyel akkor ellene szavazhattak volna ennyien.

Ahogyan azt is jól tudod, hogy az EU megfelelő szervei teljesen átvizsgáltak mindent a tervekben és pont azért csúszik a beruházás mert 1 évet ültek rajta feleslegesen.

Majd engedélyezték hogy a magyar kormány ugyanazzal a céggel építtethessen atomerőművet mint a finneknek már régen engedélyezték.

2018. nov. 15. 18:19
 49/52 anonim ***** válasza:
17%

"Én csak olyan forrást találtam, amely szerint a kétoldalú megállapodást hetekkel a parlamenti "vita" előtt aláírták. Örülnék ha segítenél a rejtély feloldásában,mert én tényleg nem szeretnék hülyén meghalni"

Ez utóbbin nem segíthetek. ha nem tanulsz hát nem tanulsz, te dolgod.

ATOMERŐMŰVET kell építeni nem vegyesboltot vagy vízimalmot! Előbb meg kell egyezni arról, hogy kivel építtetnénk fel és csak utána lehet arról bárkivel is tárgyalni, hogy az elfogadható-e.

A 2009-es törvény pontosan erre adta meg a felhatalmazást, hogy ezt a tárgyalást elkezdjék. És nem csak az oroszokkal folyt róla tárgyalás, csak azok, a más cégekkel való kapcsolatfelvételek valóban nem voltak nyilvánosak.

Ha olyan szakember vagy, aki ért is hozzá és jogosult is beletekinteni a folyamatokba, lévén ez egy ATOMERŐMŰ és nem bicikli, akkor tudhatnál arról kivel, mikor és milyen tárgyalások voltak.

Én nem vagyok ilyen szakember, tehát ha ilyen kérdéseid vannak, akkor fordulj az illetékesekhez!

2018. nov. 15. 18:24
 50/52 anonim ***** válasza:
39%

"Nincs benne szó a Paks II. beruházásról szóló kivitelezés döntéséről, sem a finanszírozásáról."

Ja értem, akkor bocs.

" Ahogyan 2014-ben is a parlament hozott döntést, nyilvánosan, parlamenti vita után, február 6-án 256 IGEN, 26 NEM és 2 tartózkodás mellett elfogadva. Miközben 122 ellenzéki képviselő volt a parlamentben, tehát ha nem értettek volna egyet a törvénnyel akkor ellene szavazhattak volna ennyien."

Egy 2/3-dal szemben? Miről szavazott a parlament februárban? A januárban aláírt egyezményről? Ennek nem fordítva kellett volna történnie? :D :D

"ATOMERŐMŰVET kell építeni nem vegyesboltot vagy vízimalmot! Előbb meg kell egyezni arról, hogy kivel építtetnénk fel és csak utána lehet arról bárkivel is tárgyalni, hogy az elfogadható-e"

Sajnos ez a fejlett világban nem így működik.

"A 2009-es törvény pontosan erre adta meg a felhatalmazást, hogy ezt a tárgyalást elkezdjék. És nem csak az oroszokkal folyt róla tárgyalás, csak azok, a más cégekkel való kapcsolatfelvételek valóban nem voltak nyilvánosak."

Ha nem voltak nyilvánosak és te sem vagy ilyen szakember akkor te honnan tudsz róla, hogy volt más cégekkel is kapcsolatfelvétel?

Normális esetben kiírunk egy pályázatot, elbíráljuk, kihirdetjük a győztest és ha a parlament rábólint akkor aláírjuk a szerződést.

A 2009-es kormányhatározat továbbra sem arra ad felhatalmazást, hogy fű alatt megállapodjunk valakivel, akármennyire is próbálsz mindent erre hárítani, ez nem igaz. Egy normális nyílt pályázatot kellett volna lefolytatni, a számunkra legkedvezőbb ajánlatot kiválasztani és azokkal leszerződni - akik lehettek volna az oroszok is.

Tudom, ez a fű alatti megállapodás is jó,már fizetjük a rettenetesen rossz orosz hitelt egy másik nyugati hitelből úgy hogy az erőmű még 15 évig biztosan nem fog üzemelni. Számunkra ez volt a legkedvezőbb ajánlat.. :D

2018. nov. 15. 18:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!